Mode blogger Kim van Kiamisu

Ik blog voornamelijk over mode, dus over de outfits die ik draag, trends die ik leuk vind en die ik anderen aanraad. Andere categorieën zijn schoonheid, evenementen en – sinds ik mijn flat heb gerenoveerd – interieur. Zodra ik op reis ga, doe ik daar ook graag verslag van onder de rubriek “Onderweg”. De nadruk ligt echter altijd op de mode. Dus het is een typische mode blog.

FIV: Kim, hoe ben je op de blognaam Kiamisu gekomen?

Ik kwam op een omweg bij de naam Kiamisu. Het verhaal erachter is ook een beetje vreemd. Mijn eerste vriendje kwam uit Rusland en zijn moeder had een hoorbaar accent als ze Duits sprak en sprak mijn naam “Kim” uit als “Kiam”, dus na wat grapjes kwamen we op de een of andere manier uit op “Kiamisu”. Ik kan me niet precies herinneren waarom, waarom en waarom niet. Ik was toen echter voor het eerst op zoek naar een artiestennaam en vond “Kiamisu” op de een of andere manier melodieus, zodat de naam tot vandaag is gebleven.

FIV: Wat bezielde je om te beginnen bloggen?

In die tijd was ik op zoek naar een platform om mijn artistieke werken te presenteren op de manier die mij het beste bevalt. Op mijn eigen manier. In die tijd heb ik veel gemodelleerd en geëxperimenteerd. Ik had ook veel fotoshoots met creatieve, soms zeer donkere thema’s. Het was voor mij te saai om deze foto’s gewoon te uploaden naar platforms zoals de modellenindex of, in die tijd, SchülerVZ, en ik zocht naar alternatieven. Zo kreeg ik voor het eerst een eigen homepage, toen nog zonder blogfunctie, en langzamerhand mijn blog. In het begin was het een rommeltje en met veel onderbrekingen op blogspot, maar nu is het gestructureerd en heeft het een eigen domein.

FIV: Hoeveel uur per dag investeer je in je blog?

Het varieert veel. Ik werk meestal veel vooruit op één dag en investeer tot 8 uur in het schrijven van mijn berichten en het bewerken van mijn foto’s, zodat ik de volgende dagen wat meer lucht en tijd heb. De gewonnen tijd gebruik ik dan meestal om nieuwe foto’s van outfits te maken en ideeën op te doen. Posten op sociale media en e-mails beantwoorden nemen ook veel tijd in beslag. Ik denk dat ik minimaal twee uur en maximaal 8 à 9 uur per dag aan mijn blog besteed.

9 uur, een echte baan! Wie maakt eigenlijk je geweldige foto’s op de blog?

Dat varieert ook. Meestal wisselen mijn vriend en mijn moeder elkaar af. Ze nemen allebei foto’s van mij met mijn camera. Wat heel praktisch is, is dat mijn vriend ook thuis is in de mediawereld en actief is als filmmaker. Daarom kent hij het onderwerp goed en kunnen we snel goede resultaten tevoorschijn toveren. Mijn moeder maakte vroeger ook veel foto’s – toen nog analoog en is dus geen onbekende in de fotografie. Maar het gebeurt ook dat ik samenwerk met fotografen uit de streek of – als het niet anders kan – mijn statief en zelfontspanner bovenhaal.

Kims stijlinspiratie: de modestad Berlijn

FIV: Wat is je favoriete modestad – en waarom?

Tot nu toe, zeker Berlijn. Er is geen andere plaats in Duitsland waar de mode zo divers is. Iedereen draagt wat hij leuk vindt en er zijn stylings in elke denkbare variatie. Elke keer als ik terugkom uit de hoofdstad, ben ik enorm geïnspireerd, moediger en creatiever, wat heel positief tot uiting komt op mijn blog.

FIV: Dus je bent fotograaf, model en blogger, mode heeft een grote invloed op je leven, toch?

Dat is waar. Zelfs toen ik 14 was, las ik regelmatig modetijdschriften en was ik helemaal in de ban van het uitproberen van nieuwe trends. Dat is vandaag de dag nog steeds het geval.

FIV: Wat vind je het leukste aan modebloggen?

Ik hou echt van het hele proces. Natuurlijk hou ik ervan mezelf te stylen en te zien hoe ik welke kledingstukken op de juiste manier kan combineren. De daaropvolgende keuze van een geschikte opnamelocatie, het maken van de foto’s, de nabewerking en de daaropvolgende vormgeving van de begeleidende post zijn voor mij ook gewoon ontzettend leuk. Het verveelt gewoon nooit. Ik ontmoet geweldige mensen op evenementen, zie prachtige steden en sta nooit stil.

FIV: Wie is je persoonlijke stijlicoon?

Kate Moss.

FIV: Welke ontwerpers en labels vind je bijzonder goed?

Als ik in de stad ben, ga ik graag naar Mango en Zara. Afgezien daarvan, begin ik Vila de laatste tijd erg te mogen. Ik hou van de eenvoudige sneden en kleuren. Als het op ontwerpers aankomt, is Alexander Wang waarschijnlijk mijn favoriet.

FIV: Uw favoriete blogs of websites?

Ik lees graag de blog van Masha Sedgwick. Vooral omdat ik haar persoonlijk kon ontmoeten tijdens een fotosessie. Anders, als ik op zoek ben naar mode-inspiratie, is het altijd de moeite waard om Lookbook, Pinterest of Tumblr te bezoeken!

FIV: Wat is je persoonlijke favoriete outfit op je blog?

Zeker mijn “destroyed jeans” look van dit jaar.

FIV: Is het soms moeilijk om elke dag een nieuwe outfit aan de wereld te presenteren?

Helaas zou ik niet elke dag een nieuwe outfit kunnen posten omdat ik ook studeer, als fotograaf werk en soms mijn vriend en familie wil zien! Maar het is ook een uitdaging om drie – vier keer per week nieuwe looks te creëren, vooral omdat je de kwaliteit wilt handhaven en in het beste geval verbeteren. Het is zeker een constante uitdaging.

FIV: Als je eenmaal lezers hebt voor je blog, hoe hou je ze dan vast?

Ik probeer nooit de lol van het bloggen te verliezen en ik hoop dat je dat in mijn berichten terugziet. Ik geef ook af en toe iets weg als dank.

Slotvragen

FIV: Welk advies zou je geven aan bloggers die net beginnen?

Dat hangt ervan af of ze het als hobby willen doen of er echt op uit zijn om geld te verdienen. Als het een hobby wordt, zou ik zeggen: doe waar je zin in hebt! Als het een professionele richting moet uitgaan, moet er een concept worden uitgewerkt. Wie wil ik bereiken, waarover wil ik berichten,…?

FIV: Wat heb je in petto voor de toekomst?

Veel geweldige samenwerkingen. Bijvoorbeeld, een blogger uitdaging die ik zelf heb gemaakt op het onderwerp van de zomer looks!

FIV: Dank je voor het interview lieve Kim!

Meer informatie over mode blogger Kim:

www.kiamisu.de

logo-kiamisu-de