Mode blogger Dominique van Goldschnee

Dominique begon haar blog www.goldschnee.com in een creatief jaar na school. Ze deelde haar mode-impressies, maar ook zelfbedachte outfit-ideeën. Ik sprak met de gepassioneerde creatieveling over het ontstaan van haar blog en de Berlijnse modewereld.

Goldschnee – Het ontstaan van haar modeblog

Dominique, vertel ons eens iets over jezelf. Hoe en wanneer heb je besloten om je eigen blog te beginnen?

Dominique: Ik was net klaar met mijn eindexamen en besloot een jaar pauze te nemen alvorens te beslissen wat ik in de toekomst wilde gaan doen. Dit jaar wilde ik echt iets creatiefs doen, maar ik wilde het ook met anderen delen. Ik had al een paar blogs gevolgd, dus ik dacht dat dit de perfecte oplossing was. Ik ben ook altijd geïnteresseerd geweest in mode en fotografie.

FIV: Hoe is de naam tot stand gekomen? Wie had het idee en waarom?

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Dominique: Ik ben zelf op het idee gekomen, maar ik heb er een tijdje over nagedacht. Helaas is er geen droomverhaal over, het was meer een spontane naam die me te binnen schoot.

FIV: U maakt deel uit van de Berlijnse bloggersscene, hoe ziet die er überhaupt uit? Is er veel concurrentie?

Dominique: Door het bloggen heb ik heel leuke en eerlijke mensen leren kennen, waar ik echt dankbaar voor ben en ik ben altijd blij hen te ontmoeten op bloggersevenementen. Helaas heeft de bloggersscene een steeds slechtere reputatie.

Modeblogster Dominique over de charme van Berlijn

FIV: Wat maakt Berlijn volgens u bijzonder op modegebied? Hoe is de Berlijnse stijl?

Dominique: Ik zou zeker casual op de eerste plaats zetten. Ik vind dat Berlijners altijd de perfecte balans weten te vinden tussen comfort en elegantie. Sneakers bij elegante jurken of een jute tas bij een pak, je vindt hier alles.

FIV: Is de modeweek in Berlijn volgens u te vergelijken met de modeweken in Milaan, Parijs of New York? Wat zijn de verschillen?

Dominique: Helaas is de modeweek in Berlijn soms veel te veel gericht op de schone schijn. Ik zou graag zien dat er meer aandacht wordt besteed aan de modeshows en de kunstwerken van de ontwerpers in plaats van aan welke beroemdheden naar welke feestjes gaan. In New York gaat alles veel sneller en de shows worden bijgewoond door internationaal bekende mensen uit de mode-industrie, iets wat in Berlijn soms nog ontbreekt. Helaas ben ik nog niet in Parijs of Milaan geweest.

FIV: Wat bevalt u in het bijzonder aan Berlijn als mode-metropool?

Dominique: Je kunt hier alles dragen en dat heet “mode”.

FIV: Kan Berlijn volgens u gelijke tred houden met modesteden als New York of Londen?

Dominique: Ik denk dat we op de goede weg zijn.

Dominique: Met mijn blog wil ik inspireren!

FIV: Hoe belangrijk is het tegenwoordig om sociale media kanalen te onderhouden? Hoeveel tijd steekt u erin en deelt u inzichten uit uw privé-leven?

Dominique: Voor bloggers of bedrijven is het ongelooflijk belangrijk om sociale netwerken te exploiteren, want dit alleen al kan veel bezoekers/lezers opleveren en je staat in direct contact met hen. Als blogger kunt u snel uw evenementen delen en voortdurend updates maken, wat ook interessant is voor de lezers.

FIV: Hoe ziet uw werk als Berlijnse blogger er precies uit? Wat doe je?

Dominique: Mijn blog gaat eigenlijk al sinds het begin over mijn kijk op mode. Ik probeer vrouwen een beetje inspiratie te geven over wat ze zouden kunnen dragen of wat ze kunnen doen met hun garderobe. Daarom post ik vooral outfits. Om ze te fotograferen, moet je meestal een outfit samenstellen, een plaats en tijd vinden en een fotograaf. Bovendien moet er een tekst worden geschreven en moeten de foto’s worden bewerkt. Alle sociale netwerken moeten voortdurend worden bijgewerkt en ook e-mails en facturen moeten worden geschreven. Dit alles kost veel tijd, maar het is wel heel leuk, want fotografie en mode zijn mijn passies.

FIV: En hoeveel tijd steek je elke dag in je blog?

Dominique: Het varieert nogal. Soms zit ik 2-5 uur achter de computer om in mijn eentje een post te maken, en op sommige dagen doe ik bijna niets omdat ik ook nog studeer en dus mijn werk moet verdelen. Als u ook uw familie en vrienden wilt zien of aan sport wilt doen, kan dat stressvol zijn.

FIV: In zo’n korte tijd – zo bekend. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Hoe heb je je onderscheiden van de andere bloggers?

Dominique: Het belangrijkste is om trouw te blijven aan jezelf en niet alles alleen maar te doen om geld te verdienen met de blog. Ik vind het jammer dat zoveel blogs nu worden gezien als bedrijven en niet als een creatieve bron die inspiratie geeft. Eigenlijk zijn blogs zo populair geworden door de persoonlijkheid die een blogger laat zien, dat moet nog steeds op de eerste plaats komen bij het runnen van een blog. Het heeft ook geen zin om te doen wat iedereen doet, want de niche is al gevuld.

FIV: Welk advies zou u geven aan beginnende bloggers voor hun carrièrestart?

Dominique: Je moet proberen om vanaf het begin consequent te zijn en met iets unieks te komen. Zoals reeds gezegd, is de niche uitgeput en daarom moeten nu nieuwe manieren worden gevonden om zich te onderscheiden van de massa.

FIV: Hartelijk dank voor het interview, beste Dominique.