Kendall Jenner: Met kunst en luxe, het supermodel woont in Beverly Hills

Kendall Nicole Jenner – het beroemde lid van de Kardashian-clan is een van de 15 meest succesvolle Instagram-persoonlijkheden met meer dan 135 miljoen volgers en is ook het best betaalde model ter wereld volgens Forbes Magazine (2017). Omdat er vaker is ingebroken, heeft Kendall zich lang terughoudend opgesteld, maar nu heeft ze voor het eerst een zeer privé kijkje in haar pas gerenoveerde Beverly Hills mansion gegeven. Rustig, vredig en knus moet het zijn – Kendall streeft naar een contrast met haar turbulente leven als supermodel, presentatrice en reality-tv-ster.

Beverly Hills: The place to be

Supermodel Kendall Jenner woont in Los Angeles, Beverly Hills – in het luxueuze Mulholland Estates om precies te zijn. Dit is een omheind, bewaakt gebied in de Santa Monica Mountains in Zuid-Californië. Sterren als Christina Aguilera, Paris Hilton, DJ Khaled, Charlie Sheen en Robbie Williams hebben hier gewoond. Ze werd waarschijnlijk aangetrokken tot dit 24/7 bewaakte complex omdat er in haar vorige huis (ter waarde van 6,5 miljoen dollar) bij de Sunset Strip in L.A. verschillende keren was ingebroken. Trouwens, zij is ook het enige lid van de Kardashian-clan die niet in de “Hidden Hills” woont.

Beverly Hills ligt in Los Angeles County, West Hollywood is de aangrenzende stad in het oosten en Beverly Hills wordt volledig omringd door Los Angeles. Mulholland Estates ligt hoog in de heuvels van de stad en Kendall’s huis is omgeven door bomen. Het biedt een zeer besloten sfeer ondanks de vele beroemde buren die in de buurt wonen, wat Kendall waardeert.

“Ik hou van een huis dat karakter heeft. Toen ik hier binnenkwam, voelde ik me meteen aangetrokken tot de vredige Spaanse, boerderijachtige sfeer.” (Kendall Jenner)

Kendall Jenner’s droomhuis in L.A.

Het droomhuis waar Kendall nu in woont kocht ze voor 8,55 miljoen dollar. Het heeft een oppervlakte van 615m² met 5 slaapkamers en 6 badkamers, een zwembad in de tuin, een spa, een tennisbaan, een kampvuurplaats en een speeltuin. Verder is er een ruime eetkamer, kantoor, kunstatelier en een luxe marmeren keuken. Bovendien heeft het huis een kleine binnenplaats die een perfect toevluchtsoord biedt met een fontein en citroenbomen. Het huis werd het laatst bewoond door acteur Charlie Sheen en was ingericht met veel hout en terracotta tegels. Kendall heeft de villa volledig gerenoveerd, wat in totaal meer dan een jaar heeft geduurd. Nu straalt haar huis in nieuwe luister: met eenvoudige, lichte muur- en plafondkleuren, af en toe kleurrijke kunstwerken en een mix van oude en nieuwe meubels straalt haar huis warmte en geborgenheid uit. Ze heeft de muurbogen in de woon- en eetkamer laten staan tijdens de renovatie, net als de grote open haard in de ruime woonkamer.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

“De algemene sfeer die ik wilde was echt vredig, ik wilde me super kalm voelen.” (Kendall Jenner)

Motto voor de binnenhuisarchitectuur: “Neutraal en organisch”.

Kendall werkte samen met ontwerpers en binnenhuisarchitecten Waldo Fernandez, en Kathleen en Tommy Clements om haar landhuis in te richten. Zij koos voor een neutraal kleurenpalet van wit, beige, natuurlijke en aardse tinten, de vloeren werden gekozen in donker hout, gedeeltelijk bedekt met lichte tapijten. Veel licht komt binnen in alle kamers van het huis door verschillende ramen, en de U-vorm geeft directe toegang tot de tuin vanuit bijna alle kamers.

De woonkamer is het hart van het huis. Donkere, zichtbare houten balken in het hoge plafond verspreiden een mediterrane en gezellige flair. Aan het hoofd van de kamer bevindt zich een grote open haard, waarvoor twee grote sofa’s zijn gedrapeerd, die uitnodigen om te ontspannen. Kendall heeft geen tv’s in de woonkamer laten installeren; ze wil dat de kamer inspireert en uitnodigt tot diepe en persoonlijke gesprekken. Voor dit doel is er een aparte TV-kamer, van waaruit men direct toegang heeft tot de tuin via een raam aan de voorkant.

De ruime keuken bestaat uit donkergroene houten kasten en grijs gevlekte marmeren werkbladen. Het grote kookeiland in het midden van de kamer is een uitnodigende plek voor een gezellige kookavond. Zoals Kendall ook zegt in een interview met Architectural Digest: “Deze keuken maakt gewoon dat ik wil koken.”

In haar kleine kunstatelier, dat van twee kanten door de vensterpuien in het licht wordt gezet, demonstreert Kendall haar voorliefde voor bijzondere eenmalige stukken: hier liggen – naast een ezel – een antiek Turks tapijt en een Franse chaise longue uit de 19e eeuw.

Naast haar inloopkast heeft het huis een kleedkamer – gecreëerd uit twee gecombineerde slaapkamers – en een “poederkamer” aan de muur waarvan alle ingelijste covers hangen die Kendall tot nu toe heeft versierd. Volgens Kendall zelf is dit een traditie onder haar en haar zussen die Kim Kardashian oorspronkelijk is begonnen.

De badkamer is ruim maar niet enorm, met hoge plafonds, bogen in de muren, en ook directe toegang tot de tuin. Het heeft een groot, comfortabel bed en voor de ramen is een klein terras met uitzicht op de tuin, ingericht met lounge meubilair en een kleine open haard. De ensuite badkamer is in het wit ingericht: witte houten fronten op de kasten, een oude bruine houten kast zonder deuren, een drempelloze, grote glazen douche en een vrijstaand gouden bad direct voor de ramen die op de tuin uitkijken, zijn in deze kamer te vinden.

 

Het leven in Kendall’s persoonlijke heiligdom

Kendall’s doel was om haar eigen persoonlijke rustplaats te maken van Charlie Sheen’s voorheen nogal rustieke huis. Na meer dan een jaar van renovatiewerkzaamheden, lijkt ze daarin geslaagd te zijn. Veel open kamers die in elkaar overlopen, hoge plafonds en een gereduceerd maar gezellig interieur nodigen u uit om te ontspannen. Talrijke ramen overspoelen alle kamers met de beroemde Californische zon, die altijd lijkt te schijnen. De vaak directe toegang tot de groene tuin, die volledig is afgeschermd van de buurt, is een groot pluspunt van deze woning en biedt Kendall de gewenste privacy. Het huis is ontworpen om mensen uit te nodigen om te blijven hangen en tot rust te komen: Er zijn geen televisies in haar eetkamer, en ook niet in het kantoor en de woonkamer. Het kunstatelier is Kendalls persoonlijke toevluchtsoord; schilderen is voor haar een soort therapie. Zij schijnt zeer tevreden te zijn met het resultaat, zoals zij zelf zegt in een interview met Architectural Digest:

“Dit is het eerste huis dat ik volledig heb gedaan, en ik denk dat het een echte weerspiegeling is van wie ik ben en wat ik leuk vind.” (Kendall Jenner)