Heren outfits: kleding voor mannen – trends & tips

Een heer weet hoe hij zich moet kleden, nobel maar subtiel. In tegenstelling tot de garderobe van een vrouw, die uit ontelbare kledingstukken en accessoires bestaat, bestaat de garderobe van een heer uit slechts enkele basiskledingstukken: broek, overhemd, jasje, pullover en een paar accessoires. Terwijl vrouwen onbeperkt kunnen combineren, moeten mannen afhankelijk van de gelegenheid een keuze maken uit hun garderobe – en alles moet passen.

Herenuitrusting: kleding, schoenen, accessoires

Een gentleman moet nooit te veel of te weinig gekleed zijn voor een evenement van welke aard dan ook. Hoewel een pak verplicht is voor een zakelijke bijeenkomst, moet ook voor een vrijetijdsevenement een casual outfit worden gekozen. Voor formele gelegenheden wordt de dresscode gewoonlijk van tevoren aangekondigd en als avondkleding of een “donker pak” is voorgeschreven, moet deze worden nageleefd. Voor een galadiner of een bezoek aan de opera is het raadzaam een dinerjasje met een vlinderdas te dragen. Als de baas u uitnodigt voor een drankje na het werk of een barbecue, zal een chino met een slimme trui u goed staan.

Herenschoenen: leer en hoge kwaliteit

Veel modedeskundigen zeggen dat de keuze van schoenen voor heren net zo belangrijk is als voor dames. Een heer moet er op zijn best uitzien – van top tot teen. En de juiste schoenen zijn immens belangrijk. Het beste zijn natuurlijk leren schoenen van hoge kwaliteit. Italiaanse herenschoenen zijn ook altijd een goede keuze. De Italianen zijn pioniers op het gebied van klassieke herenschoenen en bieden een ruime keuze. En heel belangrijk: zelfs de duurste schoenen zien er pas goed uit als ze gepoetst zijn.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Accessoires: Herensieraden: halsdoek, stropdas & horloge

Heren hebben verschillende onderdelen van hun garderobe tot hun beschikking. Terwijl een vlinderdas, pochet of bretels niet mogen ontbreken bij een dinerjasje, kan een halsdoek of een mooie stropdas chic staan bij een casual outfit. Het belangrijkste bij vlinderdassen en stropdassen is ze correct te knopen. Voor beginners zijn er modellen die al voorgebonden zijn en alleen nog maar aangetrokken hoeven te worden. Maar het is leuker om de trucs op YouTube te bekijken. Het is niet zo moeilijk om een mooie Windsor-knoop te leggen, bijvoorbeeld.

https://www.instagram.com/p/BqnG7L1guNL/

Tips en trucs voor mannen: kledingstijlen en trends

Hoewel de garderobe van een man altijd goed moet zijn en moet passen bij de gelegenheid, hoeft hij niet per se duur te zijn. Voor veelverdieners is de keuze aan herenoutfits groot, maar zelfs voor normaalverdieners zijn er goede aanbiedingen in de uitverkoop of kun je je zelfs gemakkelijk op eBay kleden. Het is veel belangrijker dat alles er altijd netjes en onberispelijk uitziet. Een overhemd moet schoon zijn en niet gekreukt, een jasje en een pakbroek moeten ook kreukvrij zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=cWQKWfzJ-zs