Uw eigen woning bezitten op Mallorca: een veilige investering

Gezien de huidige marktsituatie wordt investeren in eigen onroerend goed bijzonder aanbevelenswaardig geacht om kapitaal rendabel te beleggen. Dit omvat ook de aankoop van vakantiewoningen in andere Europese landen, zoals Mallorca. Het zonovergoten Balearen-eiland is immers nog steeds een van de populairste reis- en emigratiebestemmingen voor Duitsers.

Onroerend goed van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen

Het is nu bijna tien jaar geleden dat de Spaanse economische crisis uitbrak en haar weerslag had op de economische situatie. Voor de vastgoedmarkt betekent dit voorlopig dat de prijzen op lange termijn zullen stijgen. Dus goede tijden voor kopers: U kunt momenteel nog steeds relatief goedkope woningen op Mallorca kopen die kunnen scoren met een goede locatie zoals deze woningen hier en ook nog eens een hoogwaardige inrichting bieden. Het vakantieoord Santa Ponsa ligt ongeveer 20 kilometer ten westen van de hoofdstad van het eiland, Palma, en wordt beschouwd als een toeristische topbestemming met zijn vele mogelijkheden. Aangezien veel Duitsers zich ook in Santa Ponsa hebben gevestigd, is er hier zelfs een Duitse school.

Kopers zullen ook lucratieve vastgoedaanbiedingen vinden in het centrum van het eiland. Ook hier zijn er talrijke eigendommen tegen redelijke prijzen, van eenvoudige finca’s tot luxueuze villa’s. De eigendommen zijn vooral rendabel als ze kunnen worden verhuurd aan vakantiegasten. De toeristenindustrie op Mallorca kent namelijk stabiele inkomsten, die in sommige regio’s zelfs een opwaartse tendens vertonen. Dit is zeker ook te danken aan het feit dat het Balearen-eiland in vergelijking met andere vakantiebestemmingen als een crisisbestendige bestemming wordt beschouwd.

Juridische formaliteiten voor de aankoop van onroerend goed

Aangezien de lidstaten van de EU het nog niet eens zijn geworden over een uniforme reeks wetten die de aankoop van onroerend goed in andere Europese landen regelen, moeten kopers van een onroerend goed op Mallorca zich houden aan de Spaanse wetgeving. Voor een correcte afhandeling van de aankoop van een nieuwe woning is het daarom verstandig een makelaar in de arm te nemen. Idealiter heeft deze makelaar een eigen kantoor op Mallorca, zodat advies en ondersteuning bij de formaliteiten direct ter plaatse kan plaatsvinden. Als het personeel een gedegen kennis van en ervaring met de plaatselijke onroerendgoedmarkt heeft, kan het ook vragen beantwoorden over prijstrends en de marktwaarde van het onroerend goed.

Een bijzonderheid in Spanje: Buitenlandse kopers van onroerend goed hebben eerst een identificatienummer van de politie nodig, dat een voorwaarde is voor het bevoegde belastingkantoor om een belastingnummer af te geven. Dit wordt op zijn beurt ingeschreven in het kadaster. Net als in Duitsland moet de aankoop van onroerend goed door een notaris worden bekrachtigd. Waar kopers zeker rekening mee moeten houden is de zeven procent belasting op de aankoopprijs die de Spaanse belastingdienst na elke aankoop van onroerend goed int.