Modellenbureau baas Yannis van Place Models

Yannis Nicolaou is een van de oprichters van het succesvolle modellenbureau Place Models in Hamburg. Als kind ontdekte hij zijn passie voor mode en fotografie. Lange tijd werkte hij als privé modelscout, de eerste steen voor zijn professionele carrière als baas van een modellenbureau. Ik sprak met de sympathieke ondernemer over de modewereld, zijn modellenbureau en zijn persoonlijke houding tegenover de size-sero en plus-size trend. Tip! Hier vindt u het interview met plus-size model Angelina Kirsch van Place Models.

Yannis: Model scout en boeker met passie

FIV: Yannis, jij bent de baas van het grote modellenbureau Placemodels in Hamburg. Hoe is dat zo gekomen?

Ik zeg gewoon, “Drie engelen voor Charlie!” Ik was zo verliefd op Farrah Fawcett toen ik acht jaar oud was !!! Ik zag haar in Cosmopolitan en kocht mijn eerste modetijdschrift toen ik acht was, of liever mijn moeder kocht het voor mij. Zo begon ik modebladen leuk te vinden, de vrouwen, de foto’s. Ik begon foto’s te maken met een kleine camera, eerst van mijn zus, toen van mijn vrienden. Mijn blik veranderde en ik ontwikkelde al op jonge leeftijd een goed oog voor fotografie, modellen, trends en mode.

Toen ik 19 was, wilde ik fotograaf worden. In het begin benaderde ik vaak gewoon mensen op straat die me bijzonder aanspraken en interessant leken. Ik wist toen nog niet dat dit later een echte baan voor mij zou kunnen worden…model scouter.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Het woord van mijn passie en talent verspreidde zich snel. Sommige modellen die ik ontdekte haalden de scnhell in grote tijdschriften. Mensen begonnen te weten wie ik ben en wat ik doe. Mijn naam was bekend in de industrie. Toen kwam het idee van mijn huidige zakenpartner om het agentschap te beginnen. Zonder hem, zou ik nooit zoiets hebben durven doen. Hij erkende mijn talent, steunde me altijd en daagde me ook uit. Een groot dank je wel hier voor Jan Eric Lütjen!

#tb #modelagency #paris #easter #friends #ootd #ootdmen #travel #picoftheday #post #photo #selfie #instagood #instamood #paris

Een foto die is geplaatst door PLACE models Hamburg Germany (@placemodels) op .

 

FIV: Hoe ziet je dagelijkse werkroutine eruit? Is er een vaste routine of hoe zien je taken eruit?

Niet origineel. Ik heb het al duizend keer gehoord, ik weet het, maar het is waar: onafhankelijk, jezelf en de hele tijd.

De dag begint met het lezen en beantwoorden van e-mails. Organiseer dan afspraken voor de modellen die in de stad zijn. Modellen ontmoeten en praten over reizen of nieuwe kapsels. Ook het maken van video’s en Polaroids van modellen, alle klanten willen altijd weten hoe de modellen eruit zien voordat er een boeking plaatsvindt. Dan praten met klanten, klanten ontmoeten, nieuws selecteren en plaatsen voor onze sociale media, onderzoek doen naar nieuwe beelden van onze internationale modellen, d.w.z. tijdschriften, campagnes en reclamespots doorspitten. Praten met partnerbureaus uit New York, Parijs, Londen, Milaan enz. over nieuwe modellen die we misschien in ons bureau willen opnemen of onze eigen modellen die we internationaal willen plaatsen. Castings vinden vaak plaats in de gebouwen van ons agentschap. Cliënten willen vaak onze modellen die in de stad zijn live zien voordat ze een keuze maken. De dagelijkse werkroutine in ons agentschap is, zoals u hoort, zeer gevarieerd. Er zijn soms kleine “drama’s”, opwinding en plezier. In principe is elke dag anders dan de andere.

FIV: Wat vind je het leukst aan je baan?

Het contact met zoveel verschillende mensen. Het bouwen van de modellen, het managen en volgen van hun carrières. De menselijke, vriendschappelijke band die daaruit ontstaat, ligt me bijzonder na aan het hart. Ik geniet echt van het werken in een team en natuurlijk van de vele mooie foto’s.

FIV: Wat heeft u tot nu toe het meest bereikt in uw werk?

De band met mijn modellen! Veel modellen zijn al meer dan 10 jaar bij ons. Het is een heel fijn gevoel te voelen dat veel modellen mij niet alleen als baas van een agentschap zien, d.w.z. “werk”, maar mij ook als vriend waarderen.

 

Yannis is tegen Size-Zero – magere modellen zijn het nieuws van gisteren

FIV: Zijn er ook aspecten van de modellenwereld die je eerder negatief vindt?

Tuurlijk. De markt is veel te druk. Bijna iedereen denkt dat hij model kan staan. Iedereen denkt dat ze een modellenbureau kunnen openen. Er is een gebrek aan opleiding en ervaring op dit gebied. Om als model meer dan één of twee seizoenen succes te hebben, moet je bepaalde dingen weten en doen. Er gewoon goed uitzien is niet langer genoeg. Ik vind het ook oneerlijk dat klanten tegenwoordig zo beïnvloed worden door Instagram. Het schijnt minder belangrijk te zijn voor welke cliënten een model heeft gewerkt, maar belangrijker te zijn hoeveel mensen een model volgen.

Ik vind het ook heel erg dat er bij grote modeshows als Chanel, Prada, Dior, Calvin Klein enz. meestal extreem dunne modellen lopen. Naar mijn mening is dit het doorgeven van een vals model en ideaal.

En zeker vind ik het erg jammer dat steeds meer tijdschriften uitsterven en we steeds meer alles online lezen en zien. Dat is een grote klap voor onze industrie.

FIV: Wat zou je willen veranderen in de modellenindustrie?

Geen model onder de 17 zou in modeshows mogen lopen. Geen enkel model mag minder dan 89 cm heupen hebben !!!! Geen maat nul, geen maat 32. We moeten er samen voor strijden dat modellen gezond en fit zijn, wat er ook gebeurt. Zeker, als model ben je slanker dan de meeste “normale” mensen op straat. Oké, maar slank zijn betekent niet dat een model op een skelet moet lijken.

Ik zou graag zien dat alle “soorten” modellen op een evenwichtige manier worden geboekt. Niet overwegend lichte “types”. Er wonen zoveel naties in Duitsland: Spanjaarden, Turken, Grieken, Afrikanen of Aziaten. Alle naties geven veel geld uit aan kleding en schoonheid. Waarom worden zulke modellen niet geboekt voor reclameshoots, coverfoto’s, campagnes enz. Waarom komen bruine ogen niet zo vaak voor op covers, hoewel de meeste mensen ter wereld bruine ogen hebben…?

En ik zou zeker zeggen: STOP met te veel Photoshop! De foto’s moeten minder bewerkt worden, meer natuurlijk. Er is te weinig realiteit in de foto’s, te weinig waarheid. Ze lijken vaak zelfs op een leugen, dat is frustrerend. Bijvoorbeeld: Kate Moss is 42, zo ziet ze eruit. Het is vervelend als ik haar geretoucheerd zie tot 23. Het is prima dat ze 42 is, ze kan er nog steeds fit en mooi uitzien. Echt! Maar deze extreme retouchering maakt alles ongeloofwaardig. Sommige foto’s zijn vals, dat is jammer.

FIV: Jij als model-expert: Wat is voor u een veelbelovend model?

Geloof in jezelf, goed uithoudingsvermogen, het vermogen om tegenslagen te overwinnen. Een goed model moet tegen kritiek kunnen, een goed charisma hebben en zelfverzekerd voor de camera kunnen staan.

Modellen moeten ook ALTIJDbeschikbaar zijn voor vragen van hun agentschap. Dit is zeer belangrijk voor succes in de modellenwereld. Cliënten kunnen niet wachten, de keuze is vandaag veel te groot. Een atletisch, goed afgetraind lichaam, evenals algemene fitheid, een goede huid en mooi (vol) haar zijn basisvereisten.

Een goed model moet goed uitgerust, ontspannen en in een goede bui zijn. Het model moet nadenken, meewerken en beleefd zijn. Het moet immers een plezier en een inspiratie zijn voor klanten om met een model te werken. Het is voor mij ook belangrijk dat onze modellen de tips van het agentschap vertrouwen en opvolgen.

FIV: Wat zijn de criteria om aanvaard te worden bij Placemodels?

Als nieuw-gezichten:

Voor meisjes: 175-180 cm lang, 16-21 jaar oud.

Voor jongens: 185-189 cm lang, 18-23 jaar oud.

 

Plus-Size bij Place Models

FIV: Placemodels vertegenwoordigt ook een van de eerste succesvolle plus-size modellen in Duitsland: Angelina Kirsch. Je hebt haar ontdekt: Waar en hoe was dat?

Jan Eric ontdekte haar in Rome, in een café. Hij kwam onmiddellijk naar haar toe. In het begin was Angelina bang dat ze zou moeten afvallen om bij ons bureau te komen werken, want dat was niet wat ze wilde. We konden haar verzekeren dat we haar rondingen geweldig vonden en overtuigden haar om deel uit te maken van Place Models.

I #love chilling on #sundays in my #weekend #outfit feeling #beautiful with #nomakeup and messy #hair

Een foto die is geplaatst door Angelina Kirsch (@angelina.kirsch) op .

Tip! Het interview met plus-size model Angelina Kirsch van Place Models.

 

FIV: Hoe wist je dat: Dit meisje gaat een carrière hebben?

Angelina heeft 100% de juiste persoonlijkheid. Ze is open, communicatief, grappig, goed gehumeurd, goed opgeleid en gewoonweg mooi.

FIV: Hoe ziet u de trend naar plus-size modellen in Duitsland in het algemeen? Denk je dat ze een stabiele toekomst hebben in de modellenwereld?

Ik denk, ik hoop, dat meer tijdschriften vaker plus-size modellen zullen boeken voor modeshoots. Vrouwen zouden superblij zijn om in tijdschriften modellen te bewonderen die meer rondingen hebben. Die bij de gemiddelde vrouw passen.

FIV: Meer en meer plus-size modellen zijn te zien op de grote catwalks of in bekende glossy magazines. Toch zijn het nog steeds de steeds slankere modellen die de modellenwereld beheersen. Waarom is dat?

Volgens mij komt dit omdat de meeste vrouwen liever maat 36 hebben dan 42, ook al komt dit niet overeen met de werkelijkheid. Ik ken zelf bijna geen vrouw die zegt dat ze maat 42 of 44 wil.

FIV: Welke risico’s brengt de voortdurende “lean” tendens met zich mee? Kan het ontwerpers en de industrie “niet schelen” of zijn ze zich er gewoon niet van bewust?

Helaas, denk ik niet dat het ze iets kan schelen. De magere trend is natuurlijk iets heel slechts. Het maakt veel jonge mensen wanhopig en ziek. Ikzelf zou mijn agentschap voor het grootste deel willen distantiëren van de Fashion Week. Ik vind het onmogelijk om mooie, slanke modellen te vertellen dat ze nog meer gewicht moeten verliezen om in een “kinderjurk” te passen. (Voor mij is kledingmaat 32 alleen voor kinderen en NIET voor volwassen modellen die 178 cm lang en 20 jaar oud zijn).

FIV: In tegenstelling tot vroeger zijn er nu al meer campagnes met rondingende modellen. Maar vooral wanneer een merk reclame maakt voor natuurlijkheid. Maar als het gaat om “standaard campagnes”, gaan grote merken meestal voor zeer slanke modellen. Wat vind je van deze tegenstrijdigheid?

Zeer dure designer mode wordt meestal gekocht door rijke dames. Ze willen ook zo slank mogelijk zijn. Het is een vicieuze cirkel.

FIV: Ook al bent u kritisch over sommige benaderingen en tendensen in de modellenwereld. Wat motiveert je om door te gaan?

De hoop op meer menselijkheid in de modellen- en modewereld. De liefde en toewijding voor en van mijn modellen is wat mij zo van mijn werk doet houden. En laten we eerlijk zijn: wat zou ik anders doen? Het is gewoon wat ik het beste kan.

FIV: Beste Yannis, dank je voor het interview!

#happybirthday Nico ???? @nico_milano #body #men #mensfashion #fashion #style #ootdmen #body #abs #legs #hot #picoftheday #post #travel

Een foto die is geplaatst door PLACE models Hamburg Germany (@placemodels) op .

Meer informatie over het modellenbureau Place Models:

www.placemodels.com

Hij ontdekte, onder andere, Angelina Kirsch – Het Plus-Size Model

Yannis ontdekte Angelina op straat in Rome. Toen ze met een vriend in een café zat, kwam Yannis bij haar zitten en vroeg Angelina of ze als model zou willen werken? In die tijd waren plus-size modellen nog zo nieuw – Angelina stond ook sceptisch tegenover het aanbod. Maar agentschapsbaas Yannis kreeg gelijk – vandaag is Angelina Kirsch een van de meest begeerde plus-size modellen in Europa. Lees hier het interview met Angelina Kirsch

Model agenten en boekers! Meer interviews

Meer over modelagenten? Lees hier het interview met Ellen van Keola’s Kids.