Modestad München – Blogger & Schickeria

Naast gevestigde luxemerken en bekende modehuizen zijn ook verschillende grote modetijdschriften in München gevestigd. Of het nu Vogue, Elle, Glamour of Instyle is: de “Who’s Who” van de toonaangevende mode-editors is in München vertegenwoordigd. Modeminnende toeristen bezoeken regelmatig modebeurzen, modestudenten vullen de zalen van modescholen en ontwerpers werken in hun ateliers aan hun nieuwste creaties.
Foto (c) magann, fotolia.com

München _ Nieuws

Niets gevonden

Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op

 

München: De stijl van de stad – klassieke straatstijl

München kan terugkijken op een lange traditie als het om mode gaat. De stijl is bijzonder op zijn eigen manier. De mode is niet nonchalant, niet “vreemd”, zoals bijvoorbeeld in Berlijn, maar nobel en waardig. Mensen in München komen over met een zelfverzekerd gevoel voor stijl en geven blijk van standvastigheid. Zij kleden zich netjes en, tot op zekere hoogte, minimaal, wat betekent dat zij geen groot plezier in experimenteren uitstralen. De mensen in München kennen en “kennen” schoonheid; in tegenstelling tot Berlijn is er geen creatieve verwarring: München speelt op veilig. Een mooie jurk en gewone sandalen: Er kan niets misgaan. Dit gevoel voor stijl kenmerkt de inwoners van München, heldere lijnen, klassiek en gewoon mooi.

De bloggersscene – uitzonderingen bewijzen de regel

De bloggersscene in München is diverser dan je zou denken. Black-palms.com, fashiioncarpet.com, lindarella.de en overflowingwardrobe.de zijn slechts enkele van de bekende namen. En verrassing: niet alle inwoners van München voldoen aan het klassieke styling-cliché. Deze vermeende “uitzonderingen” durven: zij experimenteren en schitteren met originele stijlen en individualiteit. De anders zo aanwezige klassieke schoonheid wordt doorbroken door bonte kleurenmixen, onconventionele snitten en verschillende materiaalcreaties.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Mode Mekka München

München wordt vaak vergeleken met Berlijn. De twee steden wedijveren ook vaak met elkaar op het gebied van de mode. Hoewel velen Berlijn als DE modemetropool van Duitsland beschouwen, zijn de deskundigen het erover eens: ja, Berlijn is de showplaats voor mode, stijlen en trends. Maar München is de zogenaamde “orderplaats”, quasi het Mekka van de modewereld in Duitsland. Grote modemerken zoals Bogner of Escada komen uit de Beierse hoofdstad, naast vele jonge ontwerpers en kleine studio’s. Er gebeurt iets in München, de modetrends ontwikkelen zich achter elegante poorten.

Drie gerenommeerde modevakscholen in München zijn de AMD Academie voor Mode en Design, de Duitse Master School voor Mode en ESMOD. Bekende modebeurzen die regelmatig grote aantallen bezoekers naar de stad trekken zijn ISPO in München, Munich Fabric Start, In Fashion München en Munich Fashion Women. Luxe & mode is een onuitgesproken wet van München’s brede “society” scene. Gaan winkelen is niet alleen winkelen, het is meer: zien en gezien worden! Bijzonder populair: de vijf binnenplaatsen, een luxemijlpaal die zich de laatste jaren heeft gevestigd, niet alleen bij insiders.