Mode, Schoonheid, Lifestyle & Reizen: Blogger Jessika van Kleidermaedchen

Kleidermaedchen aka Jessika is een mode blogger uit Erfurt. Ze schrijft haar blog sinds 2012 en richt zich ook op beauty, lifestyle, reizen, interieur en eten. Jessika heeft nu veel fans en volgers. Alleen al op Instagram bereikt ze meer dan 32.000 abonnees. Ze sprak met ons over haar inspiratie en gaf ons een beetje inzicht in de persoonlijkheid van de blogger achter Kleidermaedchen.

Blogger Jessika vindt haar inspiratie voor bloggen in het dagelijks leven

FIV: Jessy, jij zorgt voor de nodige stijlinspiratie voor elk seizoen. Maar wie inspireert je look?

Inspiratie voor mijn outfits vind ik meestal in het dagelijks leven of op reis, maar ook tijdschriften en het web beïnvloeden mijn kledingstijl. Op “Trend Watch”, ga ik liever naar kleine cafés. Ik geniet van een heerlijk drankje en kijk naar de mensen en hoe ze zich kleden als ik langsloop. Ik probeer deze verscheidenheid aan stijlen en culturen in mijn looks te verwerken.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

FIV: Is de modewereld vanuit uw standpunt de laatste jaren veranderd? Vindt u deze verandering positief?

Voor mij is het modevak hechter en draagbaarder geworden. Veel ontwerpers doen het nu zonder bont en produceren hun kleding eerlijk. Ik hou vooral van de ontwerper Stella McCartney. Vanaf het begin vertrouwde zij op innovatieve materialen en revolutioneerde zij de mode-industrie met haar houding. Een uitstekend voorbeeld hiervan is de modeweek in Berlijn. Veel van de collecties zijn bewust zonder bont en sommige zijn ook fair en veganistisch gemaakt – gewoonweg geweldig.

FIV: U geeft tips over van alles, van hoe je een adventskrans maakt tot hoe je een muur versiert. Waar haal je je ideeën vandaan?

Als influencer ben ik altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Ze komen meestal plotseling in me op en ik schrijf ze snel op voor ze verdwijnen. Vaak komen ze voort uit boeiende gesprekken, maar Pinterest, Instagram en dergelijke inspireren me ook dagelijks en helpen me nieuwe ideeën op te doen.

Blogger Jessika van Kleidermaedchen is blij: “Mijn week is altijd perfect”.

FIV: In uw rubriek Sunday Brunch geeft u elke week een samenvatting van uw ervaringen, beste tips en nieuw ontdekte stijlen. Hoe ziet een perfecte week er voor jou uit?

Mijn week is altijd perfect, want ik heb het geluk dat ik mijn passie voor mode, beauty en lifestyle professioneel kan uitoefenen. Ik hou ervan om voor mijn blog te werken en het te zien groeien. Zelfs als het stressvol is en niet alles gaat zoals ik wil, aan het eind van de dag weet ik waar ik voor werk. Een perfecte week voor mij is een mix van reizen, ervaringen opdoen en de inspiratie delen met mijn lezers.

FIV: Heb je een truc voor stressvolle situaties?

De beste tip is het hoofd koel te houden, adem te halen en naar oplossingen te zoeken. Er is geen probleem dat niet kan worden opgelost. Het is juist deze overweging die mij motiveert om volle kracht vooruit te gaan om aan de stressvolle situatie te ontsnappen en het probleem aan te pakken.

FIV: Wat is uw beste en wat is uw slechtste kwaliteit?

Ik begin met de slechtste kwaliteit, dan glanst de betere des te meer. Ik ben een erg ongeduldig persoon en word boos zodra iets niet volgens plan verloopt. Aangezien het leven vol struikelblokken zit, moet ik voortdurend aan mezelf werken om mijn ongeduld in toom te houden. Maar nu mijn positieve eigenschap, ik ben zo stipt als een wekker. Het maakt niet uit hoe laat het is, ik ben er altijd op tijd.

Mode, Beauty, Lifestyle & Reizen – Verscheidenheid is belangrijk voor Jessika

 

FIV. In uw “Beauty Nieuwkomers” toont u uw lezers uw maandelijkse aanbevelingen in de beautysector. Wat zijn jouw 5 favoriete producten waar je niet zonder kunt?

Als blogger leer ik veel nieuwe producten kennen en ontdek ik steeds nieuwe beautyschatten. 5 producten die ik alleen maar aan iedereen kan aanraden zijn:

Soleil Tan De Chanel
Esteé Lauder Double Wear Concealer
MAC Freckletone Lipstick
La Roche-Posay Respectissime Wenkbrauwpotlood
REN Radiance Perfection Serum

FIV: U inspireert altijd met ongewone, aantrekkelijke recepten. Wat is jouw tip om fit te blijven ondanks alle zoete verleidingen?

Ik ben een zeer actief persoon en sport meerdere keren per week. Niet alleen om fit te blijven, het is ook een balans in mijn dagelijkse kantoorroutine. Ik ga het liefst hardlopen, want dan kan ik me helemaal uitleven. Een uurtje in de frisse lucht helpt me om mijn hoofd leeg te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Ik ga ook één keer per week zwemmen en doe regelmatig aan fitness.

Grote plannen voor de toekomst – Meer sociale media en video’s voor haar blog

FIV: Heeft u speciale plannen voor uw professionele toekomst? Is er iets speciaals op komst in de nabije toekomst?

Naast mijn blog wil ik me graag verder ontwikkelen op het gebied van bewegend beeld. Ik ben van plan om regelmatig nieuwe video’s te produceren die zich richten op mode en schoonheid. Ik zie veel potentieel in de platforms YouTube en Snapchat. Ik heb al een aantal spannende concepten ontwikkeld die ik over een paar weken zal lanceren. Dus het blijft spannend.

Je kunt veel spannende artikelen van Jessika vinden op de blog en op Youtube. Naast de klassiekers zoals beauty, mode en lifestyle, vindt u er reisverslagen, wedstrijden en diverse onderwerpen uit de bloggerswereld. Er zijn ook creatieve ideeën zoals haar artikelserie “Sunday Brunch”. Zoals ze in een interview onthulde, wil ze ook meer op YouTube gaan doen:

Jessika is ook creatief op Youtube – met make-up tips & meer


FIV: Lieve Jessika, hartelijk dank voor het geweldige interview!

Meer informatie over Jessika von Kleidermaedchen vindt u hier: