Mode blogger Jasmine van Instylequeen

Jasmine is een Hamburgse mode blogger met hart en ziel. Ze is niet alleen op de hoogte van de laatste trends, ze maakt ook haar eigen kleding op maat. Met goede tips & tricks vertelt ze haar fans op haar blog www.instylequeen.de hoe ze zichzelf op maat kunnen maken en is ze blij met elk patroon dat haar wordt toegestuurd. Ik sprak met Jasmine over haar mode must-haves, bloggen en de modestad Hamburg.

Instylequeen: Goed gekleed hoeft niet duur te zijn!

FIV: Jasmine, je blog “Instylequeen” weerspiegelt je passie voor mode! Wat is voor jou bijzonder belangrijk aan je blog?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Jasmine: Het is vooral belangrijk voor mij dat mijn lezers van mijn blog genieten. Ik ben het meest blij als vrouwen me schrijven dat mijn blog hen heeft gemotiveerd om voor het eerst achter de naaimachine te gaan zitten. Velen sturen me e-mails met hun op maat gemaakte stukken. Dat is echt een fantastisch gevoel. De persoonlijke uitwisseling met andere hobbykleermakers en fashionista’s is voor mij heel belangrijk.

Blog

FIV: Wat kunnen je fans lezen en leren op je blog?

Jasmine: Goed gekleed hoeft niet duur te zijn. Toch spaar ik graag voor een of twee designer stukken. Mode moet geen “wegwerpmaatschappij” worden, maar favoriete stukken die lang in onze garderobe blijven hangen. Ik hou er echter van om hoge labels te combineren met goedkope alternatieven om een stijlvolle look te creëren.

FIV: Wat maakt jou anders dan andere bloggers?

Jasmine: Ik volg de trends, maar ik laat ook sommige dingen in de winkels liggen, want niet elke trend is gemaakt voor elke persoon. Mijn advies aan iedere vrouw is om haar eigen stijl te ontwikkelen en alleen kleding te dragen waarin zij zich echt prettig voelt en die haar figuur flatteert met een goede pasvorm.

Blogger Jasmine kleedt zich aan

FIV: Naast het bloggen, maakt u uw eigen creaties op maat. Hoe ben je hierin verzeild geraakt? Waar komt je talent vandaan?

Jasmine: Toen ik 16 was, begon ik pailletten op kleren te borduren en kleurige pluche tassen te naaien om er individueel uit te zien op de Love Parade. Ik naai pas sinds 2009 volgens patronen, toen mijn vriendin naar het platteland verhuisde en zich erg verveelde. Zij was op zoek naar een hobby en vroeg mij of ik met haar een naaicursus wilde volgen in het centrum voor volwassenenonderwijs. Daarna was ik verslaafd, en de naaimachine heeft me sindsdien niet meer losgelaten.

FIV: Hoe zou u uw persoonlijke stijl omschrijven?

Jasmine: Ik ben altijd geïnspireerd geweest door oude stijliconen zoals Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, Coco Chanel & Co. Ik hou van de look van de jaren 50 en probeer die naar onze tijd te brengen. Dit verklaart natuurlijk waarom mijn favoriete kleren vaak jurken, rokken of boxjacks zijn. Ik vind het spannend om met mijn vrouwelijkheid te spelen en draag het liefst klassieke lady chic (waar het dagelijks leven het toelaat).

FIV: Wat is voor jou het topaccessoire dat elke outfit net dat beetje meer laat stralen?

Jasmine: Het is altijd de moeite waard om te investeren in een klassieke handtas en kwaliteitsschoenen.

Jasmine op Hamburg City Style

FIV: U bent thuis in Hamburg, wat maakt deze stad speciaal voor u?

Jasmine: Als inwoner van Hamburg voel ik me nauw verbonden met de stad. Ondanks het feit dat Hamburg een grote stad is, straalt het een gezellige sfeer uit. Het maakt me altijd blij als ik met mijn auto over de Lombardsbrücke rijd en mijn blik over de Alster laat dwalen.

FIV: Hoe ziet de Hamburgse modewereld eruit? Is er een “typische” straatstijl in Hamburg?

Jasmine: Ook al steekt Wolfgang Joop de draak met de Hamburgse vrouw: “De gegoede Hamburgse vrouw heeft de romantiek in mijn ontwerpen nooit begrepen, zij is tenslotte een geslaagde mengeling van paard en vrouw”. ( Quote) Ik hou echt van de typische Hanze-look met klassieke rijlaarzen, een kasjmieren trui met een Burberry trenchcoat of cape. Ik hoop dat voor Hamburg het typische understatement in de mode nog lang zal blijven bestaan. Aan de andere kant durfde de Hamburgse vrouw soms wel wat modieuzer uit de hoek te komen.

FIV: Wat is uw “geheime tip boetiek” in de stad aan de Elbe?

Jasmine: Om u in de designerhemel te wanen, kan ik u de winkel Apropos aanbevelen, die in een schilderachtige omgeving direct aan de Binnenalster ligt. Naast prachtige designerstukken van Valentino, Moschino & Co, kunnen vrouwen er ook leuke dingen vinden voor aan hun vier muren.

Na een uitgebreide shopping spree, raad ik u aan om even uit te blazen met een koffie in het Alsterhaus en te genieten van het prachtige uitzicht op de Binnenalster. Daarna kunt u verder snuffelen tussen middenklasse labels als Sandro, Maje en de geweldige schoenenafdeling.
Als je geld wilt besparen, kijk dan eens bij Secondella Secondhand. Je vindt er zelfs vintage Chanel bouclè jassen en dergelijke.

Een leuke avondjurk voor de cocktailbar vindt u bij Bcbgmaxazria in de ABC-Strasse. Het team daar is erg vriendelijk en zal je top advies geven.

FIV: Wat kunnen modefanaten in Hamburg beleven, behalve winkelen?

Jasmine: Als u van vrouwelijk houdt, mag u de jaarlijkse galop derby op de renbaan van Horner niet missen. Daar ziet u elegante jurken en natuurlijk glamoureuze, chique hoeden.

FIV: Wat wil je nog beleven en bereiken als blogger?

Jasmine: Natuurlijk, een uitnodiging van mijn modegod Karl voor een Chanel show. Dat is een beetje ambitieus, natuurlijk, maar een vrouw kan nog steeds dromen…

FIV: Lieve Jasmine, hartelijk dank voor het leuke interview!

Meer informatie over Jasmine & Instylequeen.co.uk: