Germany’s Next Topmodel – Aflevering 3: Coole jobs, suikerzoete shoots en veel emoties

De reis gaat verder. In de derde aflevering van “Germany’s Next Topmodel” veroveren de meisjes de modehoofdsteden van Europa. “Team Thomas” vliegt naar Madrid en “Team Michael” reist naar Milaan. De meisjes kunnen er hun eerste jobs krijgen en een diep inzicht in het echte modellenleven krijgen. Herenigd in Los Angeles, gaan beide teams op een zoete shoot. Voor de tweede grote beslissing gaan ze naar de woestijn en wordt het steeds emotioneler. Nu rijzen de vragen: wie krijgt de eerste opdrachten, hoe zullen de meisjes het doen tijdens de shoot en wie haalt de volgende ronde? Kom er hier alles over te weten! Alles over het nieuwe seizoen, de nieuwe jury en de regels is hier te vinden: Germany’s Next Topmodel seizoen 11.

Hier vindt u alle nieuwe GNTM-deelnemers 2020

Germany’s Next Topmodel – Alle afleveringen van het 11e seizoen

“Team Thomas” – Germany’s Next Topmodellen in Madrid

#TeamThomas in Madrid! #Tonight #GNTM #Pro7

Foto geplaatst door Thomas Hayo (@thomashayo) op

#hazeandglory Madrid Streets 🙂 pic @julia_kiecksee

Een foto die is geplaatst door Haze & Glory (@hazeandglory) op

Nu moeten de meisjes afscheid nemen van de Canarische Eilanden, want ze gaan naar de hoofdstad van Spanje: de modemetropool Madrid. Na een lange vlucht, komen de meisjes laat in de avond aan. Maar ook hier wachtte de meisjes een eenvoudig hostel in plaats van een luxe hotel. Dit zorgde voor weinig enthousiasme onder de kandidaten. Taynara: “Men hoopt op iets anders!

De eerste dag. In het centrum van Madrid staat mentor Thomas Hayo al op zijn meisjes te wachten. Thomas: “Welkom in Madrid. Vandaag wordt een spannende dag. De eerste stappen in internationale model business.” Uitgerust met een stadsplattegrond, geld voor het openbaar vervoer en een horloge, moeten de meisjes op eigen houtje de weg naar de eerste casting zien te vinden. De eerste casting is voor de Maria Escoté campagne. Het label van de Spaanse ontwerper staat voor opzichtige prints en verfijnde materialen. Terwijl sommige van de meisjes struikelen over hun Engelse vaardigheden, weet Julia hen te overtuigen van haar capaciteiten, krijgt ze de allereerste klus en moet ze meteen aan de slag. De rest van de groep moet zonder haar verder, want de volgende casting komt eraan. Model André Hamann cast de meisjes voor zijn label “Haze & Glory” en maakt duidelijk wat hij verwacht: “Ik verwacht van de aanstormende modellen van GNTM dat ze nieuwsgierig zijn, open-minded, bereid om te experimenteren en open voor advies.” Maar ondanks haar shoot, komt alleen Julia op tijd.

De rest van de meisjes zijn 57 minuten te laat. Dat gaat alles behalve goed. Hamann: “Dat maakt geen goede indruk, ik moet op de meiden kunnen vertrouwen”. Daarom beslist Hamann ten gunste van Julia, die daarmee ook de tweede opdracht die dag krijgt. Ook mentor Thomas is geërgerd: “Punctualiteit moet voorop staan, vooral bij modellenwerk. Het gaat niet alleen om uiterlijk en als iemand te laat is, is dat natuurlijk stom.” Natuurlijk hebben de kandidaten ook tranen gelaten. Maar Heidi heeft geen medelijden: “Ik moet zeggen: Pech gehad!” De volgende dag. De opnames voor “Haze&Glory” komen eraan. Samen met labelbaas en model André Hamann staat Julia voor de camera en is ze 100% overtuigend. Terug bij de meisjes, brengt Thomas het goede nieuws: Ze gaan naar Los Angeles! Vol enthousiasme en vreugde gaan ze terug naar de herberg.

“Team Thomas” in Milaan

Zelfde omstandigheden, andere plaats: Voor “Team Michael” begint de ernst van het modellenleven in Milaan. Michael’s meisjes moeten ook hun weg vinden naar hun casting met geld, een stadsplattegrond en een horloge. De opdrachtgever is het label “Dora Abodi”, dat op zoek was naar een model voor hun lente-zomercollectie 2016. Het label staat voor met de hand geborduurde stoffen en vrouwelijke elegantie. Terwijl Thomas de meisjes ondersteunde bij hun casting, liet Michael zijn team in het diepe springen. Maar zelfs bij deze casting zijn er veel meisjes die worstelen met de Engelse taal. Tot groot ongenoegen van de klanten. Yusra maakt echter een zeer goede indruk en krijgt de felbegeerde baan. s Avonds koken de meisjes voor hun mentor, maar die moet eerst met zijn kandidaten praten over hun negatieve gedrag bij de auditie en begint met de woorden: “Weet je, waar veel zonneschijn is, is vaak ook schaduw.

Het label bekritiseerde het feit dat veel van de meisjes uiterst lusteloos leken en dat de communicatie met velen van hen zeer moeilijk was door hun gebrek aan kennis van het Engels. Michalsky: “Een ramp! Lusteloos! Het Engels was moeilijk. Vooral met Cindy. Dan zul je het gewoon moeten leren. Het is een kwestie van oefening en instelling.” Uiteraard leidde dit tot een zeer gespannen sfeer in huize Michalsky. Op de tweede dag kwam Yusra’s shoot eraan en volgens het motto “al doende leert men” begeleidden de overgebleven kandidaten hun medekandidaten. Maar Yusra gedroeg zich nogal onprofessioneel. Ze klaagde over de stylist, de fotograaf en de poses die ze moest aannemen. Dit viel niet in goede aarde bij mentor Michalsky: “Dat is niet echt terughoudend zijn”. En ook Heidi Klum heeft er een duidelijke mening over: “Yusra’s foto’s zijn super, haar geklaag daarentegen is super onprofessioneel”.

Los Angeles – Een suikerzoete siroop shoot

Zijn mijn meisjes niet allemaal “zo zoet als suiker”?

Een foto die is geplaatst door Heidi Klum (@heidiklum) op .

Het wordt een plakkerige boel vandaag! #GNTM

Een foto die is geplaatst door Heidi Klum (@heidiklum) op uur.


De twee teams ontmoeten elkaar weer in Los Angeles. Maar ook daar wachten noch een villa met zwembad, noch dure geschenken op de kandidaten. Voor elk team is er een kleine modelwoning met stapelbedden. De volgende dag begint vroeg. Om 8.00 uur staan Heidi en fotograaf Blake Little al op hun meisjes te wachten met een suikerzoete en kleverige fotoshoot. Emmers met suikerstroop worden over de lichamen van de kandidaten gegoten. Nu worden het niveau en de prestaties van de twee teams vergeleken. De meisjes zijn kritisch over de opname. Yusra: “Ik denk dat je je kriebelig en ongemakkelijk voelt en er toch goed uit moet zien. Ik denk dat dat moeilijk zal zijn! De modelkandidaten krijgen steun van Heidi. Terwijl sommige meisjes grote problemen hebben met hun gezichtsuitdrukkingen en houding, maken onder meer Taynara en Lara indruk met hun ongewone poses. Yusra is helemaal niet in staat om Heidi te overtuigen op deze dag. Heidi: “Ze is heel mooi. Maar ze weet niet wat ze met haar schoonheid aan moet.”

Dramatischer dan ooit – De tranen stromen non-stop

Meer en meer drama en soap karakter worden gestold in het 11e seizoen van “Germany’s Next Topmodel”. Eerste kandidaat Jennifer huilt omdat “Team Thomas” veel kritiek kreeg omdat ze te laat was bij de casting. Jennifer: “Dit is als een klap in het gezicht!” Kandidate Cindy werd ook zwaar bekritiseerd door mentor Michael Michalsky vanwege haar gebrekkige kennis van het Engels. Ze loopt weg na Michael’s kritiek en zegt boos: “Ik heb nu geen zin in deze shit!”. Maar dat is nog lang niet alles. Bij de siroopopname in Los Angeles, huilen twee meisjes tegelijk. Op de dag van de beslissing, gaan de zaken verder. Sophie valt tijdens de wandeling en haalt de volgende ronde niet, wat de druppel is.

De grote beslissing. Op naar de woestijn.

De volgende grote beslissing komt eraan! De strijd gaat door! Komt eraan op Pro 7! #TeamThomas #GNTM

Een foto die is geplaatst door Thomas Hayo (@thomashayo) op .

High Noon in de woestijn met @heidiklum en @michael.michalsky #GreatWeek #TeamThomas #GNTM

Foto geplaatst door Thomas Hayo (@thomashayo) op


De kandidaten, die hoogwaardige lingerie en uitgebreide hoofdtooien droegen, moesten op een stenige en stoffige woestijngrond laten zien dat zij echt topmodel waren. Eén meisje van “Team Michael” en één meisje van “Team Michael” moesten zich bewijzen voor de jury. De opdracht was zich “sexy” en “zelfverzekerd” voor te doen en aan het eind van de catwalk een speciale pose aan te nemen. Maar het was moeilijker dan verwacht om op hoge hakken over de woestijnvloer te paraderen. Voor kandidaat Sophie, eindigde de wandeling op haar knieën. Tip van de jury: Sta op, glimlach en blijf lopen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Voor de deelneemsters Shirin en Sophie eindigde de reis hier. Modeontwerper Michael Michalsky verloor zo twee meisjes uit zijn team, terwijl “Team Thomas” compleet bleef. Michael: “Ik hoop dat “Team Michael” de volgende ronde nog een stapje beter gaat, want anders hoef ik hier niet meer te komen.

Dit zijn de meisjes van “Team Thomas”:

 • Camilla
 • Jennifer
 • Elena C.
 • Elena
 • Julia
 • Lara-Kristin
 • Jasmine
 • Laura
 • Fata
 • Taynara

Dit zijn de meisjes van “Team Michael”:

 • Yusra
 • Luana
 • Laura B.
 • Laura-Franziska
 • Kim
 • Cindy
 • Lara
 • Christin

De volgende aflevering – De grote makeover


Volgende week wacht de meisjes waarschijnlijk de meest schaamteloze make-over in de geschiedenis van “Germany’s Next Topmodel”. Heidi: “De meisjes zullen veel veranderen!” Naar verluidt wordt deelneemster Kim bijzonder hard getroffen, omdat haar geliefde lange, blonde haar zal worden afgeknipt. In de trailer voor de volgende aflevering vraagt Kim: “En wat gebeurt er dan als ik dat niet wil?”. Heidi antwoordt heel duidelijk: “Dan moeten we je misschien naar huis sturen”. Wat zal Kim beslissen? Thomas: “De make-over is elk jaar een drama, een echte tragedie.” Het lijkt erop dat het een zeer emotionele aflevering gaat worden.

Hier vindt u alle nieuwe GNTM-deelnemers 2020