E-scooters on trend: een elektrische scooter huren of kopen? Prijzen, vergelijking en testwinnaars
E-scooters zijn de nieuwe trend in stadscentra. In Berlijn, Hamburg, München, Keulen en Düsseldorf stappen steeds meer mensen van auto en fiets over op de praktische scooters. Het goedkope alternatief in stadsverkeer. Start de huur snel en gemakkelijk met de app en betaal gemakkelijk met kredietkaart of Paypal. Met een snelheid tot 20 km/u en een actieradius van 15 kilometer zijn de standaardmodellen niet alleen perfect om vrienden te bezoeken of snel naar de volgende zakenafspraak te rijden, maar ook perfect voor een kort weekendje weg om de stad te verkennen – zelfs buiten de hoofdwegen. Klinkt voor ons als de allrounder voor dagelijks gebruik. Wij vergelijken voor u: Wie heeft de beste prijs? Beter huren of kopen? Onze tips:
E-scooter vergelijking en testwinnaar: batterij, actieradius en prijs
Onze aanbeveling voor je eerste scooter: Amazon. Hier heeft u volledige teruggaverechten bij alle dealers en een volledige fabrieksgarantie. Door de extreem hoge bestellingen zijn de e-scooters vaak al na een paar uur uitverkocht. We proberen de lijst zo actueel mogelijk te houden!
Testwinnaar: Smarthlon elektrische scooter (volwassenen) – Testwinnaar
De scooter testwinnaar biedt de hoogste veiligheidsnormen en is gecertificeerd volgens CE / UL / SAA Approved Certification. De step heeft een compact ontwerp (momenteel alleen verkrijgbaar in zwart) en is snel op te vouwen voor in de metro of het trappenhuis. Met 2 snelheidsinstellingen kunt u 0-16 km/u rijden of in de tweede versnelling 16-20 km/u, bijvoorbeeld op een recht fietspad. Technische details – het belangrijkste is: het rijdt! Al het andere, zoals batterij-indicatoren, verlichting en snelheid, is natuurlijk geïntegreerd.
Hier zijn nog een paar details over de Smarthlon:
- Minimum leeftijd 12 jaar of 130 cm lichaamslengte
- Max. Belasting : 120 kg
- 20 km/u in de tweede versnelling, tot 16 km/u in de eerste versnelling
- 15 km bereik
- Oplaadtijd (batterij): 3 uur
Nog een voordeel: snelle verzending! Scooters zijn mega trendy en vaak zijn modellen al na een paar uur uitverkocht. Deze dealer heeft voorzorgsmaatregelen genomen. Onze testwinnaar met de meeste voordelen voor 329,99 euro of tweedehands vanaf 239,99 euro. Waar wacht je nog op?
Redactionele beoordeling:
4.8 / 5.0
2e plaats: Megawheels elektrische scooter (volwassenen)
Nauwelijks verschil in prestaties maar direct 100 euro bespaard! Voor slechts 239,99 euro krijgt u 14 kilometer actieradius (in plaats van 15 kilometer), evenals dezelfde snelheid van 20 km/u. Voor 40 euro krijg je momenteel ongeveer 2 km meer bereik. Misschien goed geïnvesteerd als je een paar meter van je voordeur stopt. Alle andere aspecten zijn hetzelfde als de 1e en 2e plaats in de test. Net als alle anderen is de scooter tot nu toe maar in één kleur verkrijgbaar, zwart.
Een voordeel: beide remmen worden elektronisch geregeld. Bovendien belooft de verkoper: “[…] om onze klanten de beste service te bieden, bieden wij 24 uur per dag overleg, en bieden wij één jaar gratis garantieservice, levenslange after-sales service”.
- 20 km/u in de tweede versnelling, tot 16 km/u in de eerste versnelling
- 15 km bereik
- Oplaadtijd (batterij): 3 uur
Onze nummer 3 in de test, de Megawheels scooter.
Redactionele beoordeling:
4.4 / 5.0
Voor kinderen: Magic Vida elektrische scooter (tot 68 kg) – testwinnaar kinderen
De beste scooter voor kinderen voor slechts 196,99 euro! Op dit moment, de beste prijs op de e-scooter markt.
Voordelen: De scooter kan snelheden tot 23 km/u bereiken (u moet echter rekening houden met uw gewicht, de waarde geldt voor een gemiddelde van 80 kg). Een ander voordeel is dat de scooter slechts 8,5 kg weegt, waarmee hij de lichtste in de test is. Natuurlijk is er ook een klein nadeel: de scooter kan slechts 12 km afleggen op een volle acculading. De andere modellen halen 15 km. Maar zeker genoeg voor de stad en een directe besparing van meer dan 100 euro.
Het gewicht maakt de Magic Vida bijzonder interessant, ook vanuit mijn eigen ervaring! De scooter brengt me vaak naar vergaderingen onder interviews in de stad. Tot nu toe, volledig tevreden. De test op lange termijn is over twee maanden.
- Met slechts 8,5 kg snel opgevouwen voor kofferbak en ondergrond
- 20 km/h (tot 23 km/h voor lichtere personen)
- 12 km bereik
- Oplaadtijd (batterij): 2-3 uur
- Elektronisch geregelde voorrem, achterwiel wordt met de voet geremd
- Verstelbare frontstang
Onze nieuwe testwinnaar voor kinderen, de Magic Vida elektrische scooter voor slechts 196,99 euro.
Redactionele beoordeling:
4.6 / 5.0
Deeltrend: auto, fiets en nu ook e-scooter
Bent u al geregistreerd bij een deelnemende maatschappij? In Duitsland, maar ook in andere landen en steden zoals Parijs, San Francisco en Hong Kong, schieten deelbedrijven als paddenstoelen uit de grond. Je eigen auto? Wie heeft dat nog nodig, er is een auto te huur op elke hoek. Je eigen fiets? Mensen stelen ze toch alleen maar. Nu kun je ze overal huren. Dat is waar.
Nu komt de nieuwste trend naar onze stadscentra, de elektrische scooter voor de stad. Klein, snel en handig – bovendien werken ze 100% op elektriciteit en is de batterij binnen 1-3 uur weer volledig opgeladen. De kleine e-scooters veroveren momenteel metropool na metropool.
Vandaag bekijken we de belangrijkste feiten over prijs, kwaliteit en apps en testen we de nieuwste e-scootermodellen exclusief voor u met onze redactie.
- Wat zijn de voor- en nadelen van elektrische scooters?
- Hoe makkelijk is het om de e-scooter via een app te boeken?
- Is betaling gemakkelijk en handig?
Ons grote testrapport! Wie presteerde het best in de vergelijking? Onze Scooter Huur of Koop Special!
https://www.instagram.com/p/Bwi1h3joP3k/
Huur een elektrische scooter en ga
Auto’s en fietsen te huur zijn zeer populair geworden in de binnensteden. Nu komen de e-scooters! In veel grote steden in de wereld zijn ze al de absolute trend. Of het nu gaat om een snelle trip naar vrienden, van het ene deel van de stad naar het andere, of een snelle zakelijke bijeenkomst net voor de lunch. E-scooters brengen ons snel en over lange afstanden van A naar B.
Nu ze op de weg mogen rijden en eenvoudige apps hebben om te huren en te betalen, kunnen veel mensen zich geen leven meer voorstellen zonder. Maar de hype is nog maar net begonnen. Tot nu toe bestond er geen eenvoudig, ongecompliceerd vervoermiddel dat niet afhankelijk is van de klassieke verbrandingsmotor of van inspannend trappen, zoals het geval is bij fietsen of de klassieke kickplank met pedalen. Eindelijk kan men zich – idealiter – snel en comfortabel in het stadscentrum verplaatsen met ecologische elektriciteit. Met een actieradius tot 20 km en een topsnelheid van 20 tot 23 km/u zijn de scooters voor iedereen gemakkelijk te berijden. Tip: Als u sneller wilt gaan, hebt u in sommige landen, en ook in Duitsland, een verzekering nodig. Meer hierover later in de “Vaak gestelde vragen en antwoorden”. Maar terug naar de pret en de e-scooter.
Hoe zit het met vervoer? Zijn de scooters klein en handig of omslachtig om mee te nemen? E-scooters zijn klein en handzaam, wegen tussen 8 en 12 kilo en zijn dus snel en gemakkelijk door iedereen door het trappenhuis te vervoeren. De oplaadtijd bedraagt momenteel tussen één en drie uur, afhankelijk van het model en de fabrikant. Veel voordelen, weinig nadelen.
Een e-scooter huren: zo werkt het
Wie al actief is in autodelen of af en toe een fiets leent in de stad, weet al goed hoe de afhandeling van het huren van e-scooters werkt.
- Registratie in de app
- Gegevens storting betaling
- Start huur
Registratie – Met deze 3 eenvoudige stappen, kan de pret beginnen. Eerst moet u de juiste app van de gewenste provider downloaden uit de Google Play Store of de Apple Store. De registratie verloopt zeer snel, aangezien u voor een auto geen rijbewijs nodig hebt. Bovendien is er geen mens nodig om uw identiteitskaart te controleren. Je bent in een paar seconden geregistreerd en kunt beginnen met het huren van de scooter.
https://www.instagram.com/p/Bwj2BvxnkJk/
Vind een e-scooter – In alle apps vind je een duidelijke kaart van je stad met alle straten en wijken, waar je snel kunt inzoomen op je locatie en een scooter bij jou in de buurt kunt selecteren. Als u een scooter ziet, kunt u ook het individuele nummer noteren en direct met de huur beginnen. Om dit te doen, voert u gewoon het nummer van de scooter in op uw smartphone. Nadat de app verbinding heeft gemaakt met het controlecentrum, kunt u binnen vier tot vijf seconden beginnen met rijden.
Betaling – Huur en betaling zijn betrekkelijk ongecompliceerd. Aangezien de betalingsgegevens al in de app zijn opgeslagen (registratie), is de betaling met twee eenvoudige klikken verricht. De huur wordt snel gestart, zoals hierboven beschreven, en u bent klaar om te gaan.
Voordelen
De voordelen in een oogopslag:
Snel opvouwbaar om mee te nemen op de weg, snel opgeladen met elektriciteit in plaats van benzine, goedkoop in aanschaf.
Nadelen
Er zijn ook nadelen:
Goedkoop voor volwassenen, relatief duur voor kinderen. Ook gevaarlijk in geval van onvoorzichtigheid in het verkeer.
Verwijdering van oude scooters?
Kapot of een nieuw model? Gooi het oude exemplaar alleen naar een recyclingcentrum! Je kunt er een vinden in jouw stad. Verwijdering is gratis voor particulieren.
Technische uitrusting en netheid
De technische uitrusting van de scooters is zeer eenvoudig. In de regel bieden de te huur aangeboden scooters alleen het hoogst noodzakelijke: de overeenkomstige lichten voor het wegverkeer, alsmede een energie- en km/h-display. Je moet het doen zonder luxe en comfort, zoals bijvoorbeeld het geval is bij autoverhuur. Nee, de scooters hebben (nog) geen verwarmde handvatten en er is geen extra opbergruimte voor tassen en rugzakken. Het materiaalwerk van de scooters is zeer stabiel voor alle fabrikanten. De meeste scooters zijn gemaakt van metaal, zodat ze zeer stabiel zijn, zelfs op hobbelige kasseien. Al met al, praktisch en snel klaar om te rijden.
Foto’s zeggen meer dan 1.000 woorden. Dit is wat Galileo zegt in de scooter test:
Prijs en kosten van scooterverhuur
Aangezien de grote hype rond de scooters nieuw is en de eerste aanbieders pas over een paar dagen van start gaan, zijn er nog geen concrete prijsmodellen. Als u de e-scooter echter vergelijkt met de prijs van een auto of een fiets, zult u zien dat een uur zeker tussen 4 en 6 euro kost, en een half uur tussen 2 en 3 euro. Hier zijn een paar standaard prijzen ter vergelijking, de e-scooter prijs zou er zo uit kunnen zien:
- Autoverhuur prijs per minuut – tussen 23-40 cent; 30 minuten ca. 9 euro
- Fietsverhuur prijs per 30 minuten ca. 1 Euro
- Scooter verhuur prijs per 30 minuten geschat 2-3 Euro
Vaak gestelde vragen en antwoorden
Waar kan ik gebruikte e-scooters vinden?
Als u uw eerste e-scooter tweedehands wilt kopen, kunt u de beste aanbiedingen van het moment vinden op de relevante platforms zoals eBay Kleinanzeigen. Hier kunt u gebruikte scooters kopen tegen redelijke prijzen. Het is belangrijk op te merken dat als u een e-scooter van een particulier koopt, u niet dezelfde rechten heeft als een erkende dealer. Enerzijds is er geen mogelijkheid om de goederen te ruilen of terug te zenden indien zij niet beschadigd waren en dit niet werd meegedeeld, en anderzijds is er geen garantie van de particulier.
Bij de aankoop van tweedehands scooters moet u er dus op letten dat
- Je koopt je scooter op een bekend portaal,
- Dat je idealiter van een dealer koopt,
- U moet de productfoto’s goed bekijken, let er ook op dat er meerdere foto’s zijn en niet slechts één,
- Kijk voor mogelijke schade en tekenen van gebruik in de “kleine lettertjes” van de beschrijving,
- Als de aankoopdatum klopt en de kassabon nog aanwezig is, heeft u mogelijk nog garantie als de e-scooter ooit stuk mocht gaan, let dus ook op de aankoopdatum en aanwezige kassabonnen of aankoopbewijzen.
Welke e-scooters hebben de test gewonnen?
Zoals u kunt zien in onze e-scooter vergelijking hierboven, zijn er al verschillende goede fabrikanten die goede ratings en veel aanbevelingen hebben. Onze absolute testwinnaar tot nu toe is echter de Smarthlon met zijn functies:
- Minimum leeftijd 12 jaar of 130 cm lichaamslengte
- Afmetingen (opgevouwen voor ondergrondse of trap): 100 * 36,7 * 15,9 cm
- Afmetingen (uitgevouwen) : 100 * 92,2 * 36,7 cm
- Max. Belasting : 120 kg
- Maximumsnelheid: 20 km/u in de tweede versnelling
- Bereik: 15 km
- Oplaadtijd (batterij): 3 uur
- Op het aanbod
Redactionele beoordeling:
4.8 / 5.0
Wat kost een goede e-scooter?
Als u een e-scooter voor uzelf wilt kopen, kunt u ook kiezen uit verschillende modellen. Net als in de meeste online winkels zijn er goedkope modellen, die op hun beurt weer nadelen hebben op het gebied van afwerking of bereik. Tegelijkertijd zijn er premiummodellen die iets meer vermogen hebben, bv. een grotere actieradius of snellere acceleratie, maar het effect is niet zo groot dat het het dubbele of driedubbele van de prijs rechtvaardigt.
Gewone modellen met goedkeuring voor de weg kosten momenteel tussen 200 en 400 euro in online winkels, in het lage prijssegment en voor de topmodellen betaal je meestal tussen 500 en 1.000 euro. Zoals altijd, er zijn natuurlijk geen bovengrenzen! Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een e-scooter met een zitplaats, of met een ingebouwd geluidssysteem, vindt u uiteraard ook premium- en luxemodellen. De prijzen in het kort:
- Goedkope modellen voor dagelijks gebruik: 200 – 400 euro
- Topmodellen (bijv. van Duitse fabrikanten): 500 – 1.000 euro
Voor dagelijks gebruik zijn de goedkope modellen tussen 200 en 400 euro voldoende. Met een actieradius van ongeveer 15 tot 20 km en een goedgekeurde maximumsnelheid van 20 km/u bieden ze wat u nodig hebt om u in het stadscentrum te verplaatsen.
Zijn er e-scooters met een zitplaats?
Als u op zoek bent naar een e-scooter met een zitje, vindt u die natuurlijk ook. Verschillende fabrikanten produceren ook scooters met een geïntegreerde zitting. De geïntegreerde zitting is zeer praktisch voor mensen die niet lang kunnen of willen staan. De reviews van alle gebruikers zijn echter zo slecht voor alle scooters met zitje dat wij u vandaag geen enkele scooter kunnen aanbevelen!
Idee? Wat dacht je van een opklapbare stoel! Helaas hebben wij in onze test nog geen model kunnen vinden waarin u zowel kunt staan als een geïntegreerde maar uitklapbare zitting heeft. Zodat u kunt beslissen of u de reis staand of zittend wilt beginnen – dat zou geweldig zijn!
Welke e-scooter shop is aan te bevelen?
Net als bij alle andere online winkels moet u letten op bepaalde criteria voor online winkels voor e-scooters en scooters. Enerzijds moet de onlineshop een geldige opdruk hebben met een hoofdkantoor in uw eigen land, wat u rechten garandeert die u vaak niet hebt bij handelaars uit het buitenland. Dit bespaart moeilijke juridische procedures in geval van een geschil. De verzending is ook sneller, wat een ander voordeel is, en de scooter terugnemen is minder ingewikkeld als hij je niet bevalt. De tweede tip met betrekking tot online winkels is dat de online winkel lid is van een grotere vereniging, bv. Trusted Shops. Hier worden de online winkels gecontroleerd door deskundigen om ervoor te zorgen dat u als klant al uw rechten volledig kunt uitoefenen. Tip nummer 3: Let op de beoordelingen. Niet alleen in de online winkel zelf, deze kunnen gemakkelijk door de webmaster worden gedaan. Kijk ook naar andere platforms, zoals recensies op Google of Facebook. Dus let op:
- Bestaande opdruk met nationale bedrijfscentrale (ongecompliceerde terugzending en garantie)
- Idealiter lid van een gerenommeerde vereniging zoals Trusted Shops
- Let op beoordelingen van klanten, ook op Google of Facebook
Krijgen e-scooters in 2019 goedkeuring?
Ja, eindelijk is het zover! Terwijl scooters in Parijs of Hongkong al deel uitmaken van het normale stadsbeeld, waren scooters in Duitsland nog niet aan de orde, omdat politici nog aan het debatteren waren over de toelating ervan voor het wegverkeer. Over een paar dagen is het zover en worden de goeden voor 2019 goedgekeurd, wat betekent dat zij over een paar dagen officieel en legaal op e-scooters kunnen rijden. Toch zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u tot aanschaf overgaat: hier vindt u meer actuele informatie over de goedkeuring van e-scooters voor het wegverkeer.
Mogen e-scooters 45 km/u rijden – rijbewijs ja of nee?
Ja, e-scooters mogen 45 km per uur rijden. Zij zijn echter ook onderworpen aan het verkeersreglement en, bij 45 km/h, aan aanvullende voorschriften die reeds bekend zijn van scooters. Deze bepalen dat voor een voertuig met een snelheid van 45 km/u, met twee wielen, ten minste een rijbewijs voor scooters of een geldig rijbewijs (B) voor de auto nodig is, want met dit rijbewijs is de scooter in de meeste landen al inbegrepen.
Wie met een e-scooter 45 km/u wil rijden, moet een helm dragen, een verzekering afsluiten en natuurlijk een nummerplaat op het voertuig hebben, net als bij een scooter met verbrandingsmotor. Meer over het onderwerp e-scooters met 45 km/u.