Videodirecteur en producent Jacques Brown

Jacques Brown is een internationale videoregisseur en producent uit Zuid-Afrika die woont en werkt in Dubai. Hij ontdekte zijn creativiteit al op jonge leeftijd en maakte er zijn beroep van. Hij zet zijn fantasierijke visies om in realiteit door artistieke vaardigheid. Het is belangrijk voor hem om zijn passie met andere mensen te delen en samen iets groots tot stand te brengen. Ik sprak met de ambitieuze videoproducent over zijn leven en zijn beroep.

Jacques Brown: video producer van roeping

FIV: Jacques Brown, jij bent een Internationale Video Regisseur & Producer en je bent momenteel een reclamespot aan het opnemen in Dubai, kan je ons daar meer over vertellen?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Jacques: Dubai is een fascinerende stad die me blijft verbazen met haar brede en gevarieerde aanbod voor creatievelingen zoals ik. Wat ik bijzonder waardeer is dat mensen van alle culturen, religies en politieke achtergronden in vrede met elkaar samenwerken en samenleven. Het is deze mengeling van karakters die me inspireert.

FIV: Waarvoor dient de promotievideo en met wie filmt u?

Jacques: Ik regisseer de commerciële shoot voor een parfumlabel genaamd “Cupid” en ik werk nauw samen met de vertegenwoordigster van het label, Andreea Zoia. Ze zit zelf ook in de film. Deze commercial zal anders zijn dan de normale “mainstream commercials” die momenteel op de markt zijn. De stijl zal uiteraard glamoureus en mooi zijn, maar de film zal de consument ook meenemen op een reis in de dramatische, soms tragische en tegelijk ironische wereld van historische minnaars zoals Romeo en Julia, Tristan en Isolda en Napoleon en Josephine.

FIV: Is dit altijd uw droombaan geweest?

Jacques: Zonder twijfel, ondanks mijn late carrièrestart in het vak. Ik voel dat het mijn roeping en mijn plicht is om de visies die tot mij komen in praktijk te brengen en ze met de wereld te delen.

FIV: Wanneer ben je begonnen?

Jacques: Ik begon in 2010, toen ik ongeveer 37 was.

Jacques’ recept voor succes: Geloof in jezelf!

FIV: Waarmee moet speciaal rekening worden gehouden bij het maken van een promotievideo?

Jacques: Een commerciële shoot hangt af van de discipline van het hele team, verschillende factoren spelen een rol. Alleen als je wordt omringd door het juiste team zul je succesvol zijn als video director & producer. Ten eerste moet je een visie hebben en geïnspireerd zijn, ten tweede moet je er met heel je hart in geloven. Als uw team ook geïnspireerd is door het project, dan gebeurt er iets wonderbaarlijks.

FIV: Wat zijn tot nu toe uw beste ervaringen in uw carrière geweest?

Jacques: De beste herinnering uit mijn leven tot nu toe is zeker mijn eerste zelfgemaakte korte film. Ik heb ook altijd goede herinneringen aan een schoolproject dat ik met mijn vader maakte toen ik klein was: Een reuzenspin die echt kon bewegen ! Ik denk dat deze herinnering de standaard zet voor hoe ver ik ga voor mijn kunst. In het begin als filmproducent, moest ik vechten om rond te komen! Ik was te arm om grote locaties te boeken, de juiste apparatuur, rekwisieten en acteurs te betalen. Ik moest ze smeken om me te helpen met mijn projecten. Dit waren voor mij vormende en belangrijke ervaringen die mij hebben gemaakt tot de filmproducent en regisseur die ik nu ben.

FIV: Met welke beroemdheden heb je gewerkt?

Jacques: De werkelijk grote kunstenaars, hoe vooraanstaand ze ook zijn, zijn net als ik. Ze houden van wat ze doen, ze pushen zichzelf om steeds beter te worden en ze hebben een grote passie voor hun kunst. Dus het maakt niet uit wie ze zijn of waar ze vandaan komen. Als we elkaar ontmoeten om een nieuw project te bespreken, gaan we naar een creatieve plek waar we beiden even creatief kunnen zijn. Een mooie plek om creativiteit met elkaar te delen.

FIV: Wat is tot nu toe uw interessantste project geweest?

Jacques: Ik denk de spin die ik met mijn vader maakte toen ik een tiener was.

FIV: Kunt u een paar prominente namen noemen waar u tot nu toe mee heeft gewerkt?

Jacques: Ik heb nog niet met hele grote “namen” gewerkt, maar je kunt ze waarschuwen: Ik kom eraan.

 

Videoproducent Jacques: “Bescheidenheid is een prioriteit”.

FIV: Welke van uw kwaliteiten zijn bijzonder belangrijk in uw beroep?

Jacques: Omdat het produceren van films zo dynamisch is, heb je een aantal kwaliteiten nodig om je werk goed te doen. U moet beschikken over een uitgebreide balans van kwaliteiten die elke leidinggevende functie vereist om het team van concept tot realisatie van het eindproduct te leiden. Maar ik denk dat nederigheid voorrang moet hebben op al het andere.

FIV: Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor u uit? Is er überhaupt een normale werkdag?

Jacques: Dat bestaat niet in mijn wereld. Er is geen normale werkdag voor mij. De ene dag zie je me in slobberige kleren en slippers, dan rij ik rond om coole locaties te vinden. De volgende dag zit ik in een pak in een vergadering met een nieuwe klant. Soms breng ik mijn dag door in mijn favoriete joggingbroek en schrijf ik thuis een script. Maar ik weet wat een perfecte dag voor mij is: een dag op de set met mijn team.

FIV: Wat vind je het leukste aan je werk?

Jacques: Ik vind het leuk dat elk project en elke klant anders is, dus ik sta altijd voor nieuwe uitdagingen. Ik mag werken met de verschillende creatieve disciplines zoals muziek, styling, schrijven, belichting, rekwisieten, locaties enz. om een fantasiewereld te creëren. Uiteindelijk geeft mijn werk me de kans om naar verschillende plaatsen te reizen die andere mensen in hun leven nooit zullen zien. Ik ontmoet ongelooflijk getalenteerde en creatieve mensen die mijn ervaringen met me delen.

FIV: U bent thuis in de modewereld door uw job, wat spreekt u bijzonder aan in de mode?

Jacques: Het is de mix van stoffen en design die samenkomen en door de modellen worden gepresenteerd. Het gaat allemaal om schoonheid en het creëren ervan in verschillende facetten met karakter & persoonlijkheid en in mijn geval het vullen met een verhaal. Een kunst die emoties verkoopt, dat is precies waar ik van hou in de mode-industrie.

Jacques Brown heeft grote plannen voor de toekomst

FIV: Aan welk project zou je in de toekomst willen werken? Met wie zou je willen werken?

Jacques: Ik wil absoluut werken met luxe labels zoals Coco Chanel, Calvin Klein, Versace en boven aan mijn lijst: Victoria’s Secret. Er zijn zoveel getalenteerde ontwerpers, modellen en acteurs in de industrie, ik wil met zoveel mogelijk samenwerken. Iedereen is individueel en heeft zijn eigen stijl, waardoor elk project uniek is.

FIV: Wat zijn je plannen voor de toekomst? Klassiek: Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Jacques: In de nabije toekomst kan ik me voorstellen dat ik een succesvol productiebedrijf opricht en opbouw. Met deze maatschappij wil ik geen klassieke reclamefilms maken, maar persoonlijke, eigen speelfilms. Speelfilms zijn mijn grote liefde.

FIV: Hebt u nog tips voor nieuwkomers die net aan hun carrière in uw branche beginnen?

Jacques: Maak je werk bevredigend, wat je ook doet. Aan het eind van de dag, dat is wat telt.

FIV: Hartelijk dank voor het interview!

Meer informatie over videoproducent en regisseur Jacques Brown

  • Jacques Brown Facebook