Vakantie Canada: Sightseeing in Vancouver, Toronto, Banff & bij de Niagara Falls

Reizen naar Canada – wafels met ahornsiroop, elanden en rendieren in de besneeuwde winterlandschappen, ijshockey als nationale sport en natuurlijk supervriendelijke Canadezen die altijd willen helpen. Alleen al de clichés doen Canada idyllisch klinken. Een nadere beschouwing bevestigt dit positieve beeld alleen maar. Hoewel Canada altijd op de achtergrond is gebleven in vergelijking met de VS, heeft dit land veel te bieden. Het grote witte noorden betovert op de meest uiteenlopende manieren. De klimaatzones die het gevolg zijn van de grote geografische uitgestrektheid zorgen voor ijskoude winters en korte hete zomers. Dus je vindt van alles, van skiërs tot surfers in Canada. Bovendien hebben onze jarenlange scène-experts Jim Carrey, Celine Dion, Ryan Reynolds of tienersterren als Justin Bieber, Drake en the Weeknd allemaal één ding gemeen: het zijn echte Canadezen.

Canada: tussen elanden, ahornsiroop en vriendelijke Canadezen

Canada is waarschijnlijk een van de weinige landen met positieve stereotypen en vooroordelen. De vriendelijkheid van de Canadezen wordt in veel sitcoms overdreven, hun liefde voor ahornsiroop lijkt op een fanatieke cultus en hun wilde natuur met beren, elanden, bizons, wolven en bevers plaatst Australië met zijn slangen en spinnen bijna op de achtergrond. Maar zijn dit allemaal gewoon vooroordelen van onze favoriete series of is het waar ? We hebben de grootste exportproducent van ahornsiroop en Canada’s wilde dieren eens nader bekeken.

Ahornsiroop en de roof van de eeuw

De drie punten zijn niet meer weg te denken uit het leven. Het typische esdoornblad is niet alleen te vinden op de nationale vlag van Canada, maar is ook essentieel voor de Canadese keuken. Ahornsiroop wordt “het vloeibare goud van Canada” genoemd. Ahornsiroop is zo gewild dat er verschillende misdaden zijn gepleegd. In 2011-2012 slaagden dieven erin 5000 ton ahornsiroop (geschatte waarde: 15 miljoen euro) te stelen uit een opslagplaats in Quebec. Gek, toch? Gelukkig werd het misdrijf opgelost en kon tweederde van de stroop ongedeerd naar huis terugkeren.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Maar wat maakt deze zoete, kleverige dieetzonde zo onverslaanbaar? Waarom zijn het juist het esdoornblad en de ahornsiroop die in Canada voor ongelooflijke verkoopcijfers zorgen? De uitvinders van de ahornsiroop waren Indianen uit Noord-Amerika, meer bepaald uit wat nu Canada is. De Canadezen hebben hun productie in de loop der jaren geperfectioneerd. Overdag, wanneer er voldoende zon is, worden de in de boomwortels opgeslagen voedingsstoffen naar de toppen getransporteerd. s Nachts zou er echter voldoende vorst moeten zijn om de perfecte productie volgens recept te houden. Kinderen zijn dol op hun wafels met ahornsiroop, en kleine zoetekauwen zijn bijzonder gecharmeerd van de zoete topping. Binnenkort een familievakantie? Lees hier alles over vakanties met kinderen.

Natuur en vrijheid: elanden, beren en bizons

Canada fascineert met zijn wilde dieren. Van beren tot elanden, wolven en bizons, Canada biedt een uniek decor voor de dieren die vrij in de wildernis rondlopen.Elanden zijn waterminnende dieren, door hun gevoeligheid voor warmte biedt Canada u een superklimaat. De nabijheid van meren of rivieren zorgt voor verkoeling en verfrissing. Een kanotocht is daarom aan te bevelen, want misschien heeft u het geluk een eland te zien foerageren in het water.
Niet elke beer is gevaarlijk!

Zwarte beren hebben vaak een bruine of zwarte vacht en komen in heel Canada voor. Daarom is het een goed idee om een van de vele wildlife tours te boeken. Toch moet u in natuurgebieden altijd een berenspray/pepperspray bij de hand hebben, want het is al vaak gebeurd dat u tijdens een mooie wandeling een kleine grizzlybeer aantrof.

De bizons werden jarenlang bejaagd voor hun gewilde bont. Vandaag leven er nog ongeveer 700 Canadese bizons. In Atlanta is er een 12 km lang nationaal park waar de agressieve dieren kunnen worden gevonden. Natuurlijk kunt u veel van de natuur ervaren als u gaat kamperen in het nationale park. Lees hier meer over de juiste kampeeruitrusting voor een trip naar het nationale park.

Wist je dat: Hun staarthoogte geeft aan dat ze gretig zijn om aan te vallen. Hoe hoger het is, hoe meer je moet oppassen!

Plaatsen van belang: Top 10

Met 36 miljoen inwoners en 9,9 miljoen vierkante kilometer is Canada het op één na grootste land ter wereld, na Rusland. Juist daarom is het moeilijk om de talrijke bezienswaardigheden en attracties te beperken. Sommige plaatsen lijken te mooi om waar te zijn. Als het om foto’s gaat, worden fotografen ervan beschuldigd te veel Photoshop te gebruiken, zoals in het geval van Banff National Park. Andere steden, zoals Toronto, zijn overtuigend met hun futuristische en moderne architectuur, terwijl je er ook artistieke plekken vindt met bezienswaardige grafische kunst. De topattractie is waarschijnlijk de Niagara Falls. Wie van adrenalinekicks houdt, raden wij aan zo dicht mogelijk per boot te reizen! Zelfs een man van 2 meter zal beseffen hoe klein je bent naast zo’n enorme waterval. Plus, je hebt daarna gegarandeerd geen douche nodig!

Top 10 Activiteiten in Canada

 1. Niagara Falls
 2. Vancouver Eilanden
 3. Banff National Park
 4. CN Toren in Toronto
 5. Newfoundland
 6. Saskatchewan
 7. Athabasca Glacier
 8. Stanley Park in Vancouver
 9. Basiliek Notre-Dame in Montréal
 10. Canadese Badlands

https://youtu.be/PDluztBSaBc

Kaart: Canada

Rondreis: Niagara Falls, Banff, Toronto, Vancouver

Canada is een zeer goede reisbestemming, aangezien het net zo groot is als Europa zelf. Er zijn verschillende klimaatzones in Canada. In Vancouver kunt u bijvoorbeeld ontspannen en surfen op het strand in de korte zomers, het wonderlijke winterlandschap aanschouwen in regio’s zoals Banff of het hele jaar door de Niagara Falls bewonderen met zijn indrukwekkende hoogte van 55 meter. Canada heeft voor elk wat wils, jong en oud, de rustige fijnproever of de adrenalinejunk. Het biedt attracties zoals EdgeWalking op de rand van de CN Tower of Ziplines naar de Niagara Falls. Zin in een reisje naar Canada? Pak je koffers en ga! Hier vindt u een gedetailleerde paklijst voor verschillende vakantiemogelijkheden.

Vancouver

Vancouver, een typische Work & Travel bestemming, is een van de meest leefbare steden ter wereld. Het fascineert vooral door zijn verscheidenheid. Op de vraag “Bent u een zomer- of een wintermens?” moet u altijd een duidelijke keuze maken tussen zonnen op het strand of buiten een sneeuwballengevecht houden. Waarom niet allebei? In Vancouver, ben je omringd door oceaan en bergen. Een zonnige dag is de perfecte gelegenheid om te ontspannen op het strand, of als het een stormachtige dag is en de golven zwaarder zijn, kunt u er heel goed surfen. Op koudere dagen kunt u naar de volgende skigebieden gaan:

 • Cypress Mountain
 • Grouse Mountain
 • Mount Seymour

Toronto

Een van de beroemdste bestemmingen als het om Canada gaat, is de moderne metropool Toronto. Maar wat is er precies in Toronto? Wat kunnen toeristen daar ontdekken? Toronto presenteert het typisch Canadese leven, de gastvrijheid, het typische eten en de liefde voor ijshockey in de Toronto Hockey Hall of Fame.

Een bekende bezienswaardigheid is de CN Tower met een torenhoge hoogte van 553 meter. Van daaruit kun je de hele skyline van Toronto zien en ‘s nachts is het effect alleen maar intenser. Je ziet de oneindige uitgestrektheid met lichten waar het oog kan zien. Het observatiedek en het 360 graden restaurant zijn het hele jaar door geopend. Er is ook een extra activiteit voor de adrenalinejunkies: EdgeWalking heet de pret en kost 150 euro. Op de 113e verdieping kunt u letterlijk over de rand van het platform lopen, nadat u professioneel bent beveiligd, natuurlijk.

 • Bevolking: 2.615.060
 • Hoogte: 76 m

Banff National Park

Er is waarschijnlijk geen ander woord om het Baff National Park te beschrijven. Adembenemend, prachtig, perfect komen niet eens in de buurt van wat de natuur daar heeft geschapen. Het ziet er heel surrealistisch uit, als een bewerkte bureaubladachtergrond, wanneer je kijkt naar het turquoise gekleurde meer, de met sneeuw bedekte bergen en de hoge bomen. Het plaatje straalt letterlijk rust uit, ook al neemt het massatoerisme elk jaar toe door Lakes Louise & Moraine.

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada en is zeer geschikt om te wandelen. Maar laat de magische idylle je geest niet bedwelmen, want met dit natuurspektakel gaan ook de gevaren van de natuur gepaard. Het wild is nog volop aanwezig, dus kijk uit voor wilde beren in de omgeving! Beren spray is beschikbaar voor bescherming!

 • Oppervlakte: 6.641 km²
 • Adres: Improvement District No. 9, AB T0L, Canada

Niagara Falls

Niagara Falls is waarschijnlijk het eerste wat in je opkomt als je aan Canada denkt. Het indrukwekkende decor is nergens anders ter wereld te vinden. Met 52 meter is het niet eens de hoogste waterval ter wereld, maar door de brede val maakt hij een enorme indruk. Elk jaar trekt het miljoenen toeristen, en daarom zijn de attracties rond de Niagara Falls zo gevarieerd. Of het nu 500 meter per helikopter is, 250 meter op het observatieplatform of in het reuzenrad op slechts 50 meter boven de Niagara Falls. Er is voor elk wat wils en in elke prijsklasse. Voor de adrenalinejunkies onder u zijn er ziplines die u met een snelheid van 100 km/u 67 m over de Niagara Falls heen zoeven, of het Table Rock Welcome Centre, dat zich slechts 3 m boven de Niagara Falls bevindt.

 1. Niagara Helicopter
 2. Skylon Tower Observatiedek
 3. Mistrider Zipline naar Niagara Falls
 4. Niagara Skywheel
 5. Table Rock Welcome Centre

Accommodatie: Vakantiewoning, vakantiehuis & camping

De allerbelangrijkste vraag bij het plannen van uw vakantie. Wat voor soort accommodatie moet ik boeken? Waar verblijf ik precies? Canada heeft zoveel mooie plekken, daarom is het zo moeilijk om de juiste te vinden. Vooral als je het iedereen naar de zin probeert te maken. Terwijl jij zelf een natuurliefhebber bent en je wilt laten betoveren door de prachtige uitgestrekte natuur in het westen van Canada, is je vriendin helemaal gefascineerd door het zuidoosten van Canada met steden als Quebec, Montreal en Toronto, die grenzen aan de VS. Zodra een bestemming is gekozen, begint het hele proces met het vinden van de juiste accommodatie. Een goede prijs, mooie faciliteiten en een centrale ligging zijn niet verenigbaar met de wensen van een natuurliefhebber. Vakantiewoning of camping?

Wij hebben de voor- en nadelen van kamperen en vakantiewoningen voor u op een rijtje gezet.

Vakantiewoning

Met het gezin, een groep of zelfs een romantische vakantie voor twee, een vakantiewoning of cottage is de perfecte accommodatie voor iedereen. Er zijn meer dan genoeg Engelse “cottages” in Canada, vooral op de typische toeristische plaatsen. Afhankelijk van uw budget en de wensen van uw medereizigers, variëren de prijzen. Van goedkope huisjes tot luxe villa’s die voor 15.000 euro te huur zijn, er is van alles.

U moet ook rekening houden met de tijd dat u reist. In de winter, wanneer de temperaturen zo laag zijn, werken niet-winterklare huurwoningen en huishoudelijke apparaten vaak niet. De watervoorziening is vaak afkomstig van nabijgelegen meren die in de winter bevriezen.

Voordeel:

 • Privacy
 • Volledig uitgerust
 • Onafhankelijkheid
 • Flexibiliteit met maaltijden (geen vroeg opstaan zoals bij pakketreizen)

Nadeel:

 • Gebonden aan een plaats
 • Beperkt comfort vergeleken met hotel
 • Kook, maak schoon en doe boodschappen voor jezelf
 • Grotere behoefte aan bagage (beddengoed, handdoeken, enz.)
 • Duurder in vergelijking met kamperen

Kamperen met de camper

Misschien lijkt Canada nu niet de typische bestemming, want met temperaturen tot 40 graden is het er niet zo aangenaam als in Portugal of Spanje. Maar het spectaculaire natuurspektakel van lagune-blauwe meren, hoge bergen en kleine houten hutten omringd door bossen zijn een uitnodiging. Er zijn evenveel campings in het westen als in het oosten, maar toeristen claimen meer campings in het westen omdat de steden Vancouver, Banff, enz. sneller te bereiken zijn en dit zijn de toeristische topsteden met hun talrijke attracties.

Toch zijn kampeertrips met een camper perfect in Canada. Er zijn veel staats- en privécampings, het huren van campers is goedkoper dan in Europa, en het beste van alles is dat je geen extra rijbewijs nodig hebt voor voertuigen van meer dan 3,5 ton. U moet echter wel wat tijd meenemen. Canada is enorm groot en heeft zoveel mooie hoekjes. Daarom moet u van tevoren beslissen welke hoek van Canada u wilt ontdekken. Of u nu de Niagara Falls wilt bezoeken en dan de naburige oostkust van de VS. Van wafels met ahornsiroop naast de indrukwekkende watervallen tot hamburgers en friet met uitzicht op Times Square. Of u wilt samen met uw geliefde genieten van de natuur met een onbeschrijfelijk uitzicht op de Rocky Mountains in een gondel voor twee. Hier vindt u meer informatie over kamperen en accessoires.

Voordelen:

 • Midden in de natuur
 • Goedkoper alternatief voor hotel
 • Aangenamer voor kinderen en viervoeters (niemand klaagt over het lawaai)
 • Vrijheid: niet gebonden aan plaats en tijd
 • Meer sociale interactie met andere gezinnen, kampeerders

Nadelen:

 • Toilet- en douchevoorzieningen
 • Ongedierte
 • Geen 100% ontspanning zoals in een hotel; boodschappen doen, koken, wassen onder moeilijkere omstandigheden
 • Zeer populaire campings: overbevolkt, niet rustig, vervelende buren

De nacht doorbrengen midden in de natuur. Dak tent van Campwerk.

Weer Canada: Temperatuur &Trend

Het weer vandaag/ over 3 dagen

V&A Canada: kosten, kou in de winter en tijd van de dag

Hoeveel kost een reis naar Canada? Wat heb je nodig voor een vakantie in Canada? Wanneer is de beste tijd om naar Canada te reizen? Hier zijn de meest gestelde vragen en antwoorden voor u:

Hoeveel kost een reis naar Canada?

Voor een drieweekse reis met een camper, inclusief vluchten, kamperen, brandstof, eten en activiteiten, moet je rekenen op 3.500 euro per persoon. Om ervoor te zorgen dat u niet zonder geld komt te zitten, moet u rekening houden met een extra 20%, d.w.z. ongeveer 700 euro als bufferbudget voor onvoorziene gebeurtenissen.

 • Alleenstaande – 3.500 euro + 20% bufferbudget (700 euro)
 • Paar – 6.500 Euro + 20% buffer budget (1.300 Euro)
 • Gezin met klein kind (tot 6 jaar) – 9.000 euro + 20% bufferbudget (1.800 euro)
 • Gezin met kind (6 jaar tot 14 jaar) – 9.500 euro + 20% bufferbudget (1.900 euro)

Wat heb je nodig voor een vakantie in Canada?

Voor reisdocumenten heeft u een geldig paspoort nodig en een elektronische reistoestemming, die eTa wordt genoemd. Het is van belang de geldigheid van alle reizigers maanden van tevoren te controleren, omdat het opnieuw verwerken van reisdocumenten veel tijd in beslag neemt. Het voordeel van de eTa-reisvergunning is dat u geen extra vergunning nodig hebt om de VS binnen te komen als u bijvoorbeeld met een camper op doorreis bent.

Wanneer is de beste tijd om naar Canada te reizen?

De beste tijd om in de zomer naar Canada te reizen is van juni tot oktober. Voor Noord-Canada is de perfecte tijd om te reizen tussen juli en augustus. Om te skiën is november tot maart geschikt, en in sommige streken van de Rocky Mountains kunt u zelfs tot in mei skiën.

Hoe koud is het in Canada in de winter?

In het noorden kan het in de winter wel -40 graden Celsius worden.

Wanneer is het Indian Summer in Canada?

In Canada is het indrukwekkende wisselen van de bladeren vooral goed te bewonderen in de provincies Ontario en Québec. De beste tijd voor een Indian Summer reis is september en oktober.

Hoe laat is het in Canada?

De tijdzone van Toronto wordt “Eastern Standard Time” genoemd. Dit betekent dat Toronto een tijdsverschil van 5 uur heeft met de gecoördineerde universele tijd (UTC-5).

Alberta en Nunavut vallen onder Mountain Standard Time, die 7 uur achterloopt op Universal Time (UTC-7).

Wat is het netnummer van Canada?

Het landnummer voor Canada is +1.

Wat is de betekenis van het esdoornblad op de vlag van Canada?

Canadese soldaten in beide wereldoorlogen droegen het groene esdoornblad op hun uniformen, insignes en regimentsvlaggen.