Thuis ideeën: Interieurontwerp en aankoop van meubilair

Levende ideeën: Kerstmis werd klein of groots gevierd en de kerstversieringen moeten helaas weer in de kelder worden opgeborgen. Er zijn veel nieuwe ontwerpen, trends in de grondige voorjaarsschoonmaak, de meeste gezinnen, partners en individuen richten hun huis een beetje opnieuw in en willen niet alleen zichzelf, maar ook het woongevoel een frisse start in het jaar geven. Wij hebben de beste plaatsen voor kerstbomen en de nieuwste meubeltrends voor u uitgezocht.

Woontrends: inrichtingsstijlen & trends

Zodra de kerstboom weg is en de flat is schoongemaakt, begin je uit te kijken naar de lente. Maar wat gebeurt er met de ruimte waar de kerstboom stond? Wilt u alleen opknappen of een nieuw meubelstuk plaatsen? Naast mode- en schoonheidsbeurzen zijn er ook meubelbeurzen waar de nieuwste ontwerpen en trends worden getoond. Deze omvatten 2020 meubels met rondingen. Vloeiende en ronde vormen in meubelstukken maken de kamer evenwichtig. Met een bijpassende kleur bekleding geeft u de kerstboomhoek een mooie flair met gezelligheid. Een andere designtrend is het traditionele vlechtwerkpatroon op stoelen. De stijl wordt gecategoriseerd als een van slechte esthetiek. Zulke stoelen en
Moderne fauteuils zijn mooie leemtes opvullers in kamerhoeken en brengen lichtheid in huis. De nieuwste trendkleuren zijn koele groentinten, cognackleuren zoals marmer en glaspatronen. Combineer maximaal 3 kleuren en patronen in de woonkamer en creëer een prachtige basis voor de feel-good oase.

Meubels kopen: besparen en winkelen in woonwinkels

Als u wilt herinrichten en toch geld wilt besparen, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Er zijn antiquairs en tweedehandswinkels. Hier vindt u vaak zeer oude en goed bewaarde stukken. Als u geen tijd hebt en liever online rondkijkt, kunt u dat op Ebay doen. Voorzichtigheid is hier echter geboden, want u kunt niet altijd zien of het meubilair echt in goede staat is. Als u er de voorkeur aan geeft nieuwe meubelen online te kopen, bent u bij de goede oude postorderbedrijven in goede handen. OTTO en Co. bieden vandaag ook

biedt nog steeds een breed scala van producten, maar ze hebben wel hun prijs. Er zijn echter altijd kortingsacties die de moeite waard zijn. Coupons.de geeft een goed overzicht van wat er met OTTO vouchers gebeurt. Het portaal toont altijd actuele en vervallen vouchers die nog kunnen worden gebruikt. Als u de site nader bekijkt, vindt u er ook een gedetailleerde beschrijving van het juiste gebruik van de vouchers.

Woonstijlen: Inrichtingsstijlen

  • Scandinavisch
  • Modern
  • Industrieel
  • Retro
  • Landhuis
  • Natuur
  • Glamour

Kerstboom traditie Internationaal: Interieur

In Duitsland worden kerstbomen meestal in de huiskamer geplaatst. De versierde boom schittert in verschillende kleuren in de woonkamer, terwijl iedereen reikhalzend uitkijkt naar de kerstcadeautjes onder de boom. Groot of klein, de gezellige sfeer blijft ongeveer 1 maand bewaard.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Cultuur en traditie: kerstbomen over de hele wereld

Natuurlijk hebben verschillende continenten en landen verschillende gewoonten en tradities, zodat ook de kerstboom in elk land anders is of verschillende tradities worden uitgevoerd.

Italië – aan de Middellandse Zee worden de bomen al op 8 december neergezet. Openbare plaatsen zoals het Sint-Pietersplein zijn versierd met enorme bomen, maar particulieren hebben zelden dennenbomen in hun huis. In plaats daarvan zijn er mooie plastic bomen.

Bulgarije – deze kerst zagen we de trend van lika- en metallic tinten op de kerstfeestjes.

Griekenland – versiert kerstbomen al vanaf half november, en juist Makrt en havenplaatsen zijn versierde bomen met veel licht om de zeelieden en vissers die op zee reizen te herinneren aan hun familie tijdens de feestdagen.

USA – de volhangende kerstversieringen zijn daar in trek. Of het nu in de huiskamer is of in de voortuin, Amerikanen houden van opzichtig en kleurrijk. Aan deze bomen worden vaak herinneringsornamenten gehangen ter herinnering aan familieleden en speciale gelegenheden.

Tsjechië – er worden hier zelfs wedstrijden gehouden om te zien wie de grootste en meest versierde bomen kan versieren. Momenteel is de hoogste boom 30 meter hoog.

Mexico – blijft trouw aan zijn piñatas. Zelfs met Kerstmis is de boom versierd met kleine piñatas.

Afrika – lijkt zo op Europa en versiert echte of plastic bomen in de huiskamer. In de gebieden aan de West-Afrikaanse Atlantische kust worden oliepalmen versierd met belletjes.

Inrichtings tips: Uw flat inrichten

Influencer flat: Stijlvolle inrichting

Kleinstadtcoco weet hoe ze flats mooi moeten inrichten. Ze toont ons haar droomflat in München en wij vinden hem perfect!