Santiago de Chile: parken, Andes en nachtleven – hotspot

Santiago de Chile: Van warmwaterbronnen tot besneeuwde vulkanen tot tropische regenwouden – veel mensen worden tot Chili aangetrokken door het gevarieerde klimaat. Maar het is ook de moeite waard een bezoek te brengen aan de grootste stad, Santiago. Een ervaring vol cultuur en geschiedenis wacht hier op u. Gevarieerde culinaire ervaringen, groene parken en kleurrijke buurten. Dit alles op een perfecte locatie tussen de indrukwekkende Andes en de Stille Oceaan. Bovendien is Santiago een uiterst schone, moderne en vooral veilige stad. Lees hier meer over de metropool in Zuid-Amerika!

Santiago de Chile: stedelijke oase in Zuid-Amerika

Santiago is niet alleen een opwindende stadsjungle. Groene parken zoals het Parque Bicntenario zijn perfect voor talloze sportieve activiteiten. Ga fietsen of waterfietsen, ga joggen of ga gewoon op het gras liggen en ontspan. Je zou je perspectief kunnen veranderen en Santiago van bovenaf bekijken. Naast de Andes en de ontelbare wolkenkrabbers biedt het heuvelachtige landschap talrijke uitkijkpunten die u een prachtig uitzicht op de stad geven.

Waar ligt Santiago de Chile?

De hoofdstad en grootste stad van Chili ligt tussen de kusten en de bergtoppen van Zuid-Amerika. Santiago wordt onder andere gekenmerkt door zijn gevarieerde barrios (wijken). Elk weerspiegelt zijn eigen persoonlijkheid en mentaliteit. De metropool telt meer dan 5 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 641 km².

U moet wat tijd meenemen voor de reis vanuit Duitsland. De vliegreis duurt ongeveer 18 uur. In ruil daarvoor wacht u een unieke lokale cultuur.

Terwijl het in de zomer erg warm en droog kan zijn, kan het in de winter erg koud worden. Als u van de zomer houdt, moet u de metropool tussen oktober en mei bezoeken. Ben je al op weg? Dan kunt u hier de actuele weersomstandigheden vinden:

Ontdek de straten van de jonge wijk Lastarria digitaal:

Futuristische wolkenkrabbers ontmoeten groene parken en het prachtige panorama van de Antenne. Dat is Santiago de Chile!

Grote stad met bergpanorama

Een grote stadsjungle midden in de natuur. Hier kunt u een idee krijgen van de bijzondere sfeer van Santiago.

Wat valt er te ontdekken in de Chileense hoofdstad?

Zoals elke grote stad biedt Santiago ontelbare culturele en culinaire ervaringen. Hier kom je te weten wat er op je bord ligt, waar de beste plekken zijn om te feesten en welke buurten helemaal trendy zijn.

Culinair: Vis en zeevruchten

Santiago is een waar culinair paradijs. Door de nabijheid van de Stille Oceaan zijn vis en zeevruchten bijzonder populair. Tijdens uw verblijf moet u ook de klassieke Chileense gastronomie ontdekken. Mosselen met parmezaan of krabsoep staan hier op het menu. Als u liever zelf kookt, kunt u op de rumoerige, kleurrijke weekmarkt La Vega Mark terecht voor fruit en groenten, maar ook voor kaas- en vleesspecialiteiten en alle ingrediënten die u nodig hebt om Chileense gerechten te bereiden.

Nachtleven: Tango & Techno

Attentie dansfanaten! Feesten tot zonsopgang is het motto hier. Elke buurt heeft zijn eigen feestcultuur en een speciale menigte. De wijk Ñuñoa heeft traditionele tangoclubs en een actieve jazzscene. In Bellavista kun je de donderende elektronische beats al van verre horen. Restaurants met live muziek zijn hier ook gevestigd. Elegante nachtclubs zijn te vinden in de hoofdstedelijke wijk Vitacura. Club Eve is vooral populair bij VIP’s. Dus als je graag een been schudt, zul je hier zeker de juiste achtergrondmuziek vinden.

Hipster wijk Lastarria

In het weekend komen vooral jongeren hier bijeen om het weekend in te luiden. Nip aan een heerlijke Chardonnay in de wijnbar of geniet van een Pisco Sour. Er zijn talloze bars, restaurants en clubs te ontdekken in Lastarria. Maar ook overdag is een uitstapje naar de hipsterwijk van de stad de moeite waard. Kleurrijke vlooienmarkten, designwinkels en galeries zorgen voor een opwindende, jonge sfeer. Muzikanten en straatartiesten zijn hier altijd aanwezig en bieden u gratis muzikaal vermaak.