Make-up tips voor de zomer: natuurlijke looks dankzij primer, bronzer & co.

De zon schijnt, we dragen onze nieuwe favoriete zomerjurkjes en voelen ons gewoon goed. Maar als we in de spiegel kijken, zijn we geschokt! De mascara is uitgelopen, de T-zone glimt en productresten verzamelen zich op het gezicht. Nog op zoek naar make-up ideeën voor de zomer? Hier vind je de beste verfrissende zomermake-up! Het is ook gemakkelijk om je eigen huidverzorgingsproducten te maken. Hier vind je de beste trucs voor doe-het-zelf verzorgingsproducten!

Make-up tips voor de zomer: van foundation tot poeder

Als het buiten warm wordt, doen we allemaal onbewust dingen die we liever niet doen als het om make-up gaat.
Slechts enkele uren na het tevoorschijn toveren van een zomerse make-up, kunnen we er dus al weer afschuwelijk uitzien. Niemand wil dat echt.
Leer over de 3 grootste fouten – en wat u kunt doen om ze te vermijden.

Primer voor elk huidtype: toepassing & de beste merken

Primers worden beschouwd als een van de meest overschatte producten die er zijn. Geld uitgeven aan iets dat niet veel effect lijkt te hebben? Beter van niet.
En dit is precies waar de fout zit. Primers zorgen ervoor dat make-up beter blijft zitten, vooral in de zomerhitte. Sommige hebben ook een matterend effect.
Dus als je last hebt van een vette huid, zul je nooit meer zonder primer willen zitten. Primers kunnen ook helpen om make-up gelijkmatig te verdelen en een lelijke, vlekkerige look te voorkomen.
Zorg ervoor dat je een siliconenvrije primer gebruikt. Siliconen kunnen onze huid uitdrogen.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Slijmerige foundation? We laten je zien hoe je het kunt vermijden

Cakey (eng. voor klonterig) verwijst naar maskerachtige, kunstmatig uitziende make-up. Alos, precies het tegenovergestelde van wat we willen. De reden hiervoor is het verkeerde gebruik van make-up. Ook al werkt uw foundation voor u, uw huid wordt in de zomer aan heel andere omstandigheden blootgesteld dan in de winter.
Daarom heb je, in het beste geval, een fundering voor de winter en een andere voor de zomer.
Overigens spreekt dit punt ook alleen voor het gebruik van een primer, waarmee je het cakey effect kunt vermijden.

Overladen met poeder? Setting poeder & finishing poeder in verschil

Veel mensen gebruiken meer poeder, vooral in de warmere maanden, zodat de look zo lang mogelijk houdt. Ernstige vergissing. Je moet ook niet de hele dag opnieuw poeder aanbrengen. Op een gegeven moment ziet het er allemaal kunstmatig en nep uit. De huid kan niet meer ademen.
In plaats daarvan moet je de hoeveelheid poeder sterk verminderen of liever overschakelen op vloeipapier.
Dit zijn doekjes die vocht absorberen zonder de huid te verzwaren – perfect voor een zeer glimmende T-zone.

Lichte foundations voor de zomer: Clinique, Mac & Co.

In de zomer is het beter om over te schakelen op een lichte foundation in een warmere tint. Langhoudende, water- en zweetbestendige foundations zijn ook ideaal voor de zomer. In het beste geval hebt u ook een foundation met een zonbeschermingsfactor en kunt u uw huid dus een verzorgingsstap besparen.
Te veel product kan ook leiden tot een cakey uitziende foundation. Dus veel helpt niet altijd veel.
Deze lichte foundations zijn perfect voor de zomer:

  • Even Better Makeup SPF 15 Foundation van Clinique
  • Studio Sculpt SPF 15 Foundation van MAC
  • Total Control Drop Foundation van NYX Professional Makeup

Breng bronzer op de juiste manier aan: zomerse gloed en contouren, zoals de profs het doen

Te veel bronzer gebruiken is een typisch probleem in de zomer. Het belast onze huid ook extra en de huid ziet er korstig uit. Als het op bronzer aankomt, is minder meer. Het komt erop neer dat bronzer niet zo opvallend moet zijn, het moet ons gezicht juist een mooie gloed geven.
Daarom zijn donkere repen een echte no-go. Naast de juiste kleur moet u ook aandacht besteden aan de juiste toepassing. Leer hoe je dit doet in de video.