Invisalign – De onzichtbare beugel: rechte tanden voor een redelijke prijs

Ken je Invisalign al? Heb je problemen met je tanden? Ken je dit? Voelt u zich ongemakkelijk omdat u op een publiek evenement bent en u zich gewoon niet kunt ontspannen? Veel mensen voelen zich precies zo omdat ze niet hartelijk durven te lachen of hun echte lach op een foto durven te laten zien. Velen schamen zich omdat hun tanden niet helemaal recht staan. Maar bretels waren nooit de bedoeling, omdat ze niet noodzakelijk beantwoorden aan het gangbare schoonheidsideaal. Lange tijd was er geen alternatief, of u nu uit Keulen, Düsseldorf, München of Hamburg komt, wij hebben een oplossing voor u.

Invisalign – Ongemerkt naar het droomgebit

In 1999 introduceerde het bedrijf Align Technology Invisalign in de VS. Invisalign is een methode om tanden recht te zetten. Het rechtzetten gebeurt met transparante spalken die kunnen worden verwijderd. In 2001 werd deze procedure ook in Duitsland ingevoerd.

 • Opgericht in 1999 in de VS
 • Het bedrijf heet Align Technology
 • Invisalign is een procedure voor het rechtzetten van tanden
 • Het rechttrekken gebeurt via transparante rails
 • Rails kunnen worden verwijderd
 • De procedure is sinds 2001 ook in Duitsland beschikbaar

Functie en voordelen van de aligners

Maar hoe werkt het eigenlijk allemaal? De draagtijd voor de transparante spalken moet 22 uur bedragen om een optimaal resultaat te bereiken. De gemiddelde behandelingsduur is ongeveer een jaar. Voor één behandeling heeft u zogenaamde aligners nodig, die u 1-2 weken draagt en dan verwisselt. Daarom wordt altijd een groter aantal computergestuurd geproduceerd, zodat een patiënt een individuele aligner-serie krijgt. In één behandeling kunnen tussen 12 en 80 aligners worden gebruikt. De aligner wordt individueel aangepast aan het gebit van de patiënt. Een aligner wordt alleen verwijderd om te poetsen, te eten en te drinken. Het is gemaakt van thermoplastisch materiaal. Zogenaamde attachments bieden bovendien de mogelijkheid de aligner te ondersteunen om de tanden ruimtelijk te verplaatsen. Er is ook een zogenaamde ClinCheck-software die patiënten helpt hun behandelingsplan of behandeling te volgen.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

De voordelen: In tegenstelling tot een gewone beugel zijn de doorzichtige trays onzichtbaar en nauwelijks waarneembaar in de mond. Vooral voor mensen die wel een beugel nodig hebben, maar deze om esthetische redenen afwijzen, is de transparante spalk een ideale oplossing. Een ander voordeel is de mondhygiëne. Omdat u de aligner uit uw mond moet halen om te eten en te drinken, blijven er minder etensresten en bacteriën in uw mond achter. De aligner vergt ook vrijwel geen onderhoud, aangezien deze toch al na 1-2 weken moet worden vervangen. De enige reiniging die kan worden gedaan is licht poetsen met tandpasta en een tandenborstel. Zelfs voor mensen die een beroep uitoefenen waarbij ze veel moeten praten, vormt een aligner geen belemmering. De transparante aligner kan dus worden gedragen zonder te worden opgemerkt door collega’s of kennissen.

 1. Voordeel: nauwelijks merkbaar in de mond
 2. Voordeel: betere mondhygiëne dan bij een gewone beugel
 3. Voordeel: Bijna geen onderhoud nodig, behalve licht poetsen met tandpasta en tandenborstel.
 4. Voordeel: met aligners in de mond kunt u zonder problemen spreken

Behandelingsprocedure – De onzichtbare beugel

Een Invisalign behandeling is verdeeld in verschillende fasen. Verschillende delen van de tanden worden door verschillende aligners bewogen. Er wordt niet alleen bepaald welk deel in welke mate wordt verplaatst, maar ook op welk moment.

Het Invisalign-behandelingsproces is ongecompliceerd en effectief. Wie een beugel heeft gehad, ontkomt er niet aan een siliconenafdruk van zijn gebit te laten maken, wat vaak tot terugtrekken leidt. Met Invisalign behoort deze pijn tot het verleden. De afdruk voor de aligners wordt gemaakt door een 3D-scan van het gebit te maken met een iTero-scanner. Met deze scanner kunnen 6000 beelden in één minuut worden gemaakt. De behandeling van de patiënt wordt dan gepland en de tanden worden virtueel rechtgezet op de scan.

Het daaruit voortvloeiende behandelingsvoorstel wordt naar de verantwoordelijke orthodontist of tandarts gestuurd en het behandelingsvoorstel wordt met de patiënt besproken. Zodra alles is overeengekomen en bevestigd, wordt het ontwerp online bevestigd en 4 weken later worden de eerste voltooide aligners naar de patiënt gestuurd. De behandeling begint zodra de eerste aligner op de patiënt is geplaatst. Om te controleren of alles naar behoren verloopt, worden in het begin om de vier weken en aan het eind om de drie maanden controles gehouden. Als er meer aligners nodig zijn om het juiste resultaat te bereiken, worden deze gratis opnieuw geproduceerd.

Na de behandeling worden de voorste tanden permanent gestabiliseerd met vaste of uitneembare beugels.

Vragen en antwoorden – Het alternatief voor een beugel

Hoeveel kost een Invisalign-behandeling?

De kosten van een Invisalign-behandeling liggen vaak tussen € 3.500 en € 6.500. Dit is niet bepaald goedkoop, maar de kosten zijn vergelijkbaar met de kosten die voor een gewone beugel zouden worden gemaakt. Met de Smile Club is het nog goedkoper. Afhankelijk van de behandeling die nodig is, beginnen de prijzen hier bij €960. De kosten zijn afhankelijk van hoeveel behandeling nodig is, of beide kaken of slechts één kaak behandeld moet worden en hoe de behandeling verloopt.

Zal mijn ziektekostenverzekering de kosten, of een deel van de kosten, dekken?

Veel mensen vragen zich nu af: Dekt de aanvullende tandartsverzekering de kosten van Invisalign, of zelfs de ziektekostenverzekering? Aangezien elke ziektekostenverzekeraar andere voorschriften heeft over dit onderwerp, moet u uw ziektekostenverzekeraar hier specifiek naar vragen. Veel ziektekostenverzekeraars hebben besloten de kosten van een Invisalign-behandeling te dekken. Zelfs als dit niet het geval is, of als u een deel van de kosten moet betalen, is het de moeite waard en kunt u weer ontspannen aan uw dagelijkse leven beginnen. Hier is een speciale tip: Bij Smile Club kunt u uw Invisalign-behandeling in termijnen betalen. Zo ziet het afbetalingsmodel eruit:

 • Lichte correctie (één kaak) kost ca. 960 euro, in termijnen is dit 99 euro per maand (6 maanden lidmaatschap).
 • Lichte correctie (beide kaken) kost ca. 1676 euro, in termijnen is dit 99 euro per maand (12 maanden lidmaatschap).
 • Medium correctie (beide kaken) kost ca. 2385 euro, in termijnen is dit 99 euro per maand (15 maanden lidmaatschap).
 • Zware correctie (beide kaken) kost ca. 3810 euro, in termijnen is dit 99 euro per maand (24 maanden lidmaatschap).

Bron van prijsinformatie: Smile Club.

Hoe lang duurt de behandeling met Invisalign?

De duur van de behandeling varieert, afhankelijk van de behoefte aan behandeling. Gemiddeld zal dit naar schatting ongeveer een jaar duren.

Wie voert Invisalign behandelingen uit?

Een Invisalign-behandeling kan worden uitgevoerd door een orthodontist of tandarts die hiervoor een voortgezette opleiding heeft gevolgd. Wereldwijd zijn er reeds 90.000 tandartsen en orthodontisten die op dit gebied zijn opgeleid. Om te weten of een Invisalign-behandeling geschikt is voor jou, is het een goed idee om een afspraak te maken met een Invisalign-behandelaar bij jou in de buurt.

Wist je dat? Op medische feestjes, wordt bier gedronken uit katheters.

Nadelen en beperkingen van Invisalign

Hoe zit het met pijn? Patiënten die behandeld zijn met Invisalign melden een licht gevoel van druk gedurende de eerste dagen na het plaatsen van een nieuwe aligner.

Er is ook een nadeel dat niet iedereen als een nadeel ziet. Aligner-dragers eten minder zoete snacks tussen de maaltijden door, omdat het te onhandig wordt gevonden om de aligner hiervoor te verwijderen. Daarom gaat een Invisalign-behandeling soms gepaard met gewichtsverlies. Wanneer u voor het eerst een aligner gaat dragen, kunt u in het begin problemen hebben met de uitspraak, maar dit verandert na korte tijd.

Invisalign ervaring

Invisalign behandelingen zijn in Duitsland al meer dan tienduizend keer uitgevoerd. Wereldwijd zijn er meer dan 5 miljoen behandelingen uitgevoerd. Veel mensen uit verschillende leeftijdsgroepen en uit alle lagen van de bevolking zijn enthousiast over Invisalign. Influencer TheBeauty2go heeft Invisalign ook al getest en is er enthousiast over. In haar video hieronder beantwoordt ze niet alleen vragen over Invisalign, maar toont ze ons zelfs een voor-en-na foto van haar gebit.

Aangezien Invisalign in Amerika al langer bestaat dan in Duitsland, zijn er al veel sterren met de aligners behandeld. Onder andere Justin Bieber en Khloe Kardashian zijn behandeld met Invisalign, want zelfs sterren hebben niet van bij hun geboorte zo’n perfect recht gebit.