De populairste emoji’s in de VS, Duitsland, Frankrijk en Spanje 🤣 + wereldwijd 🥰

Emoji’s – Ontdek de populairste emoji’s in de VS, Duitsland, Frankrijk en Spanje en wat ze betekenen! Onze infographic toont je de top 5 emoji’s die het meest gebruikt worden in elk van deze landen. Van hartelijk lachen tot liefdevolle genegenheid tot stralende vreugde, deze emoji’s zijn de universele taal van emoties. Bekijk hoe mensen in verschillende delen van de wereld hun gevoelens uitdrukken en met elkaar in contact komen. 🌍😊📊 #Emoji

Emoji’s in de VS en Duitsland: Top 5!

Als je de hele lijst met emoji’s bekijkt, besef je hoeveel emoji’s er zijn. Elk land heeft zijn favoriete emoji’s. Hier is een klein inzicht in de meest populaire emoji’s in de VS, Frankrijk, Duitsland, Spanje, wereldwijd en wat ze betekenen. Bron: Infographic ExpressVPN.

ð – Gezicht met vreugdetranen

Deze emoji wordt vaak gebruikt om sterke vreugde, gelach of vrolijkheid uit te drukken. Het is een symbool voor humoristische interacties en grappige situaties. Het wordt vaak gebruikt in de VS, Duitsland, Frankrijk en Spanje om vreugde en humor uit te drukken in tekstberichten of sociale media.

🤣 – Gezicht van het lachen op de vloer

Net als de 😂 emoji wordt deze emoji ook gebruikt om hartelijk lachen uit te drukken. Hij symboliseert een nog sterkere reactie op iets grappigs of komisch. In de VS, Duitsland, Frankrijk en Spanje wordt deze emoji vaak gebruikt in humoristische situaties om intens gelach over te brengen.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

ð – Lachend gezicht met lachende ogen

Deze emoji staat voor een vriendelijke glimlach en tevredenheid. Hij wordt gebruikt om een vriendelijke en positieve stemming uit te drukken. In alle vier de landen wordt deze emoji vaak gebruikt om dankbaarheid, sympathie en vreugde te tonen.

ð – Kussend gezicht met lachende ogen

De emoji symboliseert een liefdevol gebaar, zoals een kus of een liefdevolle blik. De emoji wordt veel gebruikt in de VS, Duitsland, Frankrijk en Spanje om genegenheid, liefde en waardering te tonen, zowel in een romantische als in een vriendschappelijke context.

❤️ – Rood hart

Het rode hart is een universeel symbool van liefde, genegenheid en emotionele verbondenheid. Het wordt vaak gebruikt in de VS, Duitsland, Frankrijk en Spanje om liefde, steun en positieve gevoelens uit te drukken, of het nu voor familieleden, vrienden of partners is.

𥰠– Lachend gezichtje met hartjes rond de ogen

Deze emoji drukt sterke genegenheid, liefde en geluk uit. Het wordt gebruikt in de vier genoemde landen om een diepe emotionele verbinding, vreugde en enthousiasme voor iemand of iets uit te drukken.

Emoji’s in een oogopslag: Wereldwijd

De populairste emoji’s wereldwijd zijn niet zo verschillend: Liefde, enthousiasme, verdriet, het is er allemaal.

Emoji Betekenis
🥲 Diepe emotie of geluk (Afrika)
❤️ Liefde, genegenheid (Afrika, Europa, Zuid-Amerika)
👹 Duivels gelach, ondeugendheid (Azië)
🍡 Geniet van culinaire diversiteit (Azië)
Glamour, vreugde over iets moois (Azië)
😂 Sterke lach, vreugde (Noord-Amerika)
🤣 Hard lachen, uitbundigheid (Noord-Amerika)
💀 Humoristisch of sarcastisch sterven van het lachen
⚰️ Opmerkelijke komedie, “it kills me
📌 Belangrijke informatie, “Hier moet u op letten”.
📍 Locatie, markering (Azië, Europa)
🤍 Zuiverheid, onschuld (Midden-Oosten, Europa)

Top Emoji’s in Afrika

Zevenendertig van de vijftig Afrikaanse landen gebruiken de emoji met de vreugdetranen 🥲. Nationale vlaggen worden tien keer vaker getweet dan enige andere emoji.

Algerije, Somalië en Tunesië behoren tot de landen die vaak rode harten tweeten ❤️. Algerijnen genieten van het landschap van het land en van het nationale voetbalteam.

Top emoji’s in Azië en Oceanië

Japan heeft de meest geografisch relevante emoji’s. Twee voorbeelden zijn Oni demonen 👹 en Dango snoep 🍡. Japanse iPhones introduceerden het emoji-toetsenbord in de jaren ’90 en voegden verschillende Japanse symbolen toe aan Unicode.

Volgens Unicode is deze sprankelende emoji ✨, een “Japans origineel”, het populairst op Twitter in Japan. Sparkle is een Japanse term die “glanzende nieuwigheid” betekent in manga en animatie. Sparkle wordt tegenwoordig humoristisch gebruikt in de context van sarcastische of beledigende opmerkingen.

Top emoji’s in Europa

Vlaggen worden in 19 van de 51 Europese landen in meer tweets gebruikt dan elke andere emoji. In de onderzochte periode was Polen het enige land dat de Oekraïense vlag vaker tweette dan zijn eigen vlag, die samenviel met de Russische invasie van Oekraïne.

Naast vlaggen gebruiken Europeanen rode hartjes ❤️ en blije tranen emoji’s 😂. Ondanks hun wereldwijde populariteit kunnen deze laatste het slachtoffer worden van natuurlijke selectie. Jongere generaties gebruiken de schedel 💀 of de doodskist ⚰️ om uit te drukken: “Ik ga dood van het lachen.”

Top emoji’s in het Midden-Oosten en Centraal-Azië

De rip purpose 📌 emoji is het onderwerp van talloze memes die de reis van de twitteraar van goede bedoelingen naar persoonlijke mislukking uitbeelden. De meest populaire emoji in Koeweit is de ronde rip doel 📍, maar het wordt gebruikt door Koeweiti’s om plaatsen aan te geven in plaats van als een “uitdrukkingsloze” emote.

Het sturen van een rood hart kan in Saoedi-Arabië worden beschouwd als een “intimidatiemisdrijf”, dat kan worden bestraft met een boete van US$26.656 en een gevangenisstraf van twee jaar. Saoedi-Arabië is het enige land ter wereld waar het “minder provocerende” witte hartje 🤍 de populairste lokale emoji is.

Top Emoji’s in Noord-Amerika

Om ongebreideld lachen en zelfspot uit te drukken, gebruiken gebruikers in Noord-Amerika de emoji met vreugdetranen 😂. Op Facebook en Instagram is het de meest gebruikte emoji.

Noord-Amerika reageert met lachen, met tien landen die tranen van vreugde gebruiken en vijf die de intensere emoji met gelach op de grond gebruiken 🤣. Nicaragua, het enige land waar noch tranen noch een vlag de top-emoji zijn, gebruikt het rode hart ❤️ het vaakst.

Top Emoji’s in Zuid-Amerika

Guyana en Bolivia tweeten de meeste nationale vlag-emoji’s in Zuid-Amerika. Chili en Paraguay lachen om het populairste ding ter wereld (vreugdetranen) 😂.

De rode hart emoji ❤️ is het populairst in Zuid-Amerika en het op één na populairst wereldwijd. Het rode hart moet volgens Cosmo’s gids voor twintig verschillende hart-emoji’s als basis worden beschouwd en mag maar één keer worden gebruikt als je een geliefde aanspreekt.