Bikini ontwerpster Julia Diehl

Ontwerpster, moeder en zeemeermin: Julia Diehl heeft het allemaal onder één (zonne)hoed. Na de moedige stap te hebben genomen om van Duitsland naar Frankrijk te emigreren, leeft de bikini-modeontwerpster nu haar persoonlijke droom. Ze combineert op knappe wijze familie-idylle, haar passie voor mode en haar grootste hobby surfen. Haar bikini collecties zijn bijzonder chique en sexy. We spraken met de succesvolle bikini-ontwerpster over familie, mode en haar werk in het paradijs.

Zee!

Julia Diehl’s oase van rust: de zee

FIV: Om te beginnen, een paar vragen over uw persoonlijkheid en uw privé-leven: Hoe ziet een typische dag in uw dagelijks leven eruit?

Julia: Ik ben veel te vroeg gewekt door 2 hongerige surfgroms. Als de kleintjes eindelijk naar de kleuterschool zijn, gaan mijn man en ik 1 à 2 uur surfen. Daarna kijk ik ernaar uit om de dag in mijn atelier door te brengen. Tussen bloemen en heel veel stoffen en accessoires, maak ik mooie dingen. s Middags komen de kinderen thuis en ‘s avonds gaan we meestal weer met het hele gezin naar zee voor een zonsondergangsurf en genieten van de fantastische zonsondergang van Zuidwest Frankrijk.

FIV: Als ontwerpster en moeder wordt u vaak blootgesteld aan stressvolle situaties, heeft u tips om het hoofd koel te houden?

Julia: In stressvolle situaties maak ik mezelf er altijd van bewust hoe goed we het doen en dat we ons niet te veel moeten laten stressen door kleine dingen.

FIV: Wat is uw favoriete manier om te ontspannen na lange, stressvolle dagen?

Julia: Mijn favoriete plek om te zijn is aan zee. Ik ga surfen of schelpen verzamelen, want ik plak graag schelpen op grote spiegels. Het is als meditatie voor mij en je hebt heel wat schelpen nodig.

FIV: U bent vaak onderweg en brengt veel tijd door op verschillende plaatsen, dus u mist vast uw thuis, wat is voor u uw “thuis”? En waar voel je je echt thuis?

Julia: Als ik voor langere tijd onderweg ben, zijn mijn man en kinderen altijd bij me, dat is het belangrijkste voor me. Als we allemaal samen zijn, is alles thuis voor mij.

FIV: Wat kan je plezier geven/ Wat maakt je gelukkig?

Julia: Hibiscusbloemen en een goede surf !

Sexy vamp & schattige hippie: Julia’s bikini stijlen

FIV: Nu een paar vragen over styling, wat bijzonder belangrijk is in de modewereld: wat zijn uw modefavorieten die u nooit zou willen missen in uw garderobe?

Julia: Ik hou van mijn oude bikerleren jasje en nu ben ik mijn Levis jeans van vroeger aan het opgraven. Ik gooi nooit iets weg, want alles komt op een gegeven moment terug. De kanten jurkjes met lingerielook van mijn oma in combinatie met mijn geliefde Stuart Weizmann over-the-knee laarzen zijn op dit moment mijn favoriet.

FIV: Was mode ook een probleem in uw jeugd?

Julia: Zeker. Als klein meisje al maakte ik graag hoeden van de schoudervullingen van mijn moeder, bijvoorbeeld. Ik kleedde me ook veel, wat ik nu nog steeds doe met mijn bikini’s. Er is van alles, van een hoela meisje in een bast bikini tot een biker dame in een zwarte leren bikini. Afhankelijk van de stemming, soms Marilyn Monroe 1950 in St. Tropez of 1968 hippie Woodstock festival look. Ik denk dat je je op het strand speelser kunt kleden – de hele stemming is gewoon meer ontspannen en het is leuk om in rollen te glijden.

Julia Diehl’s motto: Vrijheid en levensvreugde

FIV: Nu komen we bij u als ontwerper: Wanneer en hoe bent u uw carrière als ontwerper begonnen? Wat deed je vroeger voor werk?

Julia: Ik heb modeontwerp gestudeerd in München en Parijs en heb daarna als ontwerpster voor Bogner gewerkt. Het verlangen naar de Franse Atlantische kust, waar ik als kind veel tijd doorbracht, deed mij mijn tenten in München afbreken en naar Hossegor verhuizen. Daar werkte ik enkele zomers voor Billabong, een Australisch surfmerk, en bracht ik de wintermaanden door met reizen over de wereld op zoek naar perfecte golven.

FIV: Hoe bent u op het idee gekomen om uw label “Julia Diehl – Beach Couture” op te richten en bikinimode te ontwerpen?

Julia: Ik kwam op het idee om mijn eigen label te beginnen op Maui, een van mijn surfbestemmingen. Ik begon mijn eigen bikini’s te naaien en experimenteerde veel met snitten. Mijn vrienden zagen mijn creaties tijdens het surfen en op het strand en wilden ook op maat gemaakte bikini’s hebben. Ik ontwierp individuele snitten voor verschillende figuren en had plots een heleboel klanten. Het geeft mij veel voldoening als een ietwat onzekere klant naar mij toekomt, die eerst niet iets anders durft te proberen en dan toch voor een onconventionele bikini gaat en er geweldig uitziet. Een goed passende bikini geeft je stevigere borsten en een stevig zwembroekje!

FIV: Wat inspireert je in je bikini collecties? Hoe zou je je bikini mode omschrijven?

Julia: Ik ben een Rock’n’Roll Zeemeermin en zo ziet mijn collectie er ook uit. Ik gebruik graag onconventionele materialen zoals leer, zijde, katoen en katoenen lycra en ik recycle vintage denim. In mijn collectie zitten altijd rock elementen zoals nites en kleine gitaartjes maar ook romantische elementen zoals bloemen en kant…. Ik hou ervan om met contrasten te spelen. Maar de stijlen moeten ook functioneel zijn en ik ontdekte bij een zelftest dat vooral de leren bikini’s zeer geschikt zijn om te surfen. Ik zou mijn stijl omschrijven als bohemien rock couture.

FIV: Je bikini mode bevat elementen van rock’n roll en het hippie tijdperk, hoe komt dat? Ben je een fan van de jaren ’60 en ’70?

Julia: De jaren ’50, ’60, ’70 en ’80… zijn zeer inspirerende tijden en er zijn eindeloos veel thema’s die me interesseren en waaruit ik kan putten. Ik hou van het hippie geluid van de jaren 60, maar ook van rock en metal. Mijn collecties zijn dan ook veelzijdig en nooit beperkt tot één thema. Mijn filosofie is dat of het nu een leren bikini met franjes in een jaren ’68 festival look is of een sportief eendelig stuk in de neon stijl van de jaren ’80, alles is toegestaan op het strand. Er komt trouwens een hippie geïnspireerde haakcollectie voor lente 2016 met broeken, jurken, poncho’s en natuurlijk bikini’s en badpakken. Zal best cool zijn !

FIV: Wat wil je uitstralen met je bikini collecties?

Julia: Eigenlijk denk ik er niet zo over na. De levensstijl die ik leef is waarschijnlijk wat mijn collecties speciaal maakt, omdat alles authentiek is. De vrijheid hebben om te creëren wat ik wil zonder beperkingen is wat ik nodig heb om creatief te zijn. Ik kan zeggen dat ik het gevoel van vrijheid en vreugde in het leven wil overbrengen. En de vrijheid om bij elke bikini in een rol te glijden, gewoon omdat het leuk is.

FIV: Wat vind je het leukst aan je baan als strandmodeontwerper?

Julia: In een paradijs aan zee wonen, tussendoor naar Parijs of New York kunnen reizen om inspiratie op te doen en me omringen met positieve, gelukkige mensen. De strandlevensstijl is heerlijk en geeft me de energie om gezin en bedrijf perfect te combineren!

FIV: Je nam een moedige stap, nam ontslag en verliet Duitsland: Welk advies zou je geven aan aankomende ontwerpers om hun carrière te beginnen?

Julia: Ik hoor zo vaak van mensen dat ze altijd al ergens anders hebben willen wonen of iets voor zichzelf hebben willen bouwen, maar dat het zo moeilijk is… Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk. En ja, het is vermoeiend om op te staan en je persoonlijke comfortzone te verlaten. Maar ik zou toch iedereen aanraden om het te doen, want de moed is het waard. Als je houdt van wat je doet, zul je er vanzelf goed in worden en uiteindelijk slagen. Het is echter niet de juiste keuze voor mensen zonder passie en uithoudingsvermogen.

FIV: Wat zijn uw plannen voor uw professionele toekomst?

Julia: Ik laat me drijven en kijk uit naar wat komen gaat. Ik wil mijn label op een gezonde manier laten groeien.

FIV: Wanneer lanceert u een nieuwe collectie en waar presenteert u uw collecties?

Julia: Omdat ik klanten heb van Europa tot Australië, is het voor mij ‘de eindeloze zomer’ en voeg ik voortdurend nieuwe producten toe aan mijn online winkel. www.juliadiehl.com

FIV: Een groot dank je wel voor dit interview lieve Julia!

Nadere informatie over Julia Diehl

 

Bekijk Julia’s nieuwe collectie ‘The Rock’n Roll Mermaid’ hier.