Achter de schermen: modellenboekers maken carrières mogelijk

Lopen door de Fashion Week in New York voor de grootste merken als Prada, Dior en Gucci is de droom van menig jong meisje en man. Velen beseffen echter niet dat er meer komt kijken bij het model zijn. Omdat elk succesvol model een agentschap heeft dat hen vertegenwoordigt en waar de werkaanvragen naartoe gaan. De persoon die de jobaanvragen voor de respectieve modellen behandelt, is de modelboeker. Hij alleen beslist welk model voor welke opdracht wordt voorgesteld en beheert alles, van contracten tot de communicatie met het model. We spraken met een modelboeker en stelden de meest interessante vragen voor u.

De perfecte omstandigheden voor een model

FIV: Veel meisjes dromen ervan om internationaal als model te kunnen werken. Wat zijn de voorwaarden om deze droom uit te laten komen?

Als jong meisje moet je meestal een lengte van 174 tot 180 cm hebben. Je hebt veel zelfvertrouwen en ambitie nodig, want je moet al op jonge leeftijd grote prestaties leveren, zoals bij een modeshow; snel omkleden, nieuw loopje en dat alles zonder fouten. Hoe groter de klussen worden, hoe groter de verantwoordelijkheid, vooral als er 20, 30 mensen ter plaatse zijn voor een productie, die allemaal op jou als model wachten. Zelfs als iemand in een slechte bui is, blijf je professioneel, vriendelijk en je levert goed werk! Dat betekent dat je een bepaalde lengte moet hebben, zodat je perfect past bij de patronen of de andere modellen, dat je veel zelfvertrouwen en ambitie moet hebben, maar ook een zeer professionele houding, zodat je zelfs met moeilijke klanten die misschien een slechte dag hebben gehad, toch de perfecte glimlach tevoorschijn tovert.

Je moet van je werk houden, energie hebben en natuurlijk gaat het ook om gezichtsuitdrukkingen, gebaren, poseren en nog veel meer.

FIV: Wat zijn de perfecte maten voor een model? Gelden de klassieke 90-60-90 nog steeds voor oriëntatie?

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Het klassieke schoonheidsideaal heerst natuurlijk in alle lagen van de bevolking. Ook hier kan worden gezegd dat op het gebied van de verhoudingen de modellen zeer vaak de ideale maat van 90 60 90 hebben, hoewel de maten enigszins variëren, b.v. in het geval van modellen voor de haute couture. Hier zijn de borst- en heupomvang vaak enkele centimeters minder. Waarom? Hoe minder rondingen het model heeft, hoe beter de kleding zit en valt. Dit is niet alleen belangrijk voor normale fotoshoots en commercials, maar natuurlijk ook voor modeshows. Als je bijvoorbeeld als model op de Fashion Week wilt werken, moet je absoluut aan de internationale eisen voldoen. 95% van de ontwerpers zijn op zoek naar precies deze look. Naast de haute couture en de modeweken is er natuurlijk ook het grote gebied van de reclame. Hier kunnen de maten ook wat omhoog. Vooral in reclames is het vaak niet de lengte die telt, maar het charisma en de persoonlijkheid van het model.

FIV: Zijn er uitzonderingen of ligt het helemaal vast?

Naast de hoogte zijn er twee andere belangrijke eisen waarvoor uitzonderingen worden gemaakt. Mooie en bijzondere gezichten met unieke, zeldzame kenmerken die een bijzondere uitstraling hebben. In het algemeen kan dit een bijzonder gezicht zijn met herkenningswaarde, sproeten, een grote spleet tussen de tanden, wit haar, ondanks een donkere huid. Er zijn verschillende mogelijkheden. Enkele voorbeelden van uitzonderlijke modellen zijn:

  • Chantelle Brown

https://www.instagram.com/p/BpCkiQilCrk/

  • Lindsey Wixson

https://www.instagram.com/p/BVbPM7mFfAm/

  • Jessica Hart

https://www.instagram.com/p/BjyNcpegBoH/

Model Scouts – Dit is waar ze naar uitkijken

FIV: Waar vind je de beste modellen? Heeft u een voorkeur?

De meeste modellen zijn tegenwoordig te vinden via internet, natuurlijk. Wat zijn de kansen op een ontmoeting in het centrum van Berlijn? Of in Hamburg? Of in München? Precies, de meeste modellen worden tegenwoordig gevonden en ontdekt door te adverteren op websites. Maar er zijn nog steeds situaties waarin modellen toevallig onder je aandacht komen, zoals tijdens de Fashion Week of tijdens een eenvoudige shopping tour, b.v. in de Mall of Berlin. Natuurlijk kun je overal mooie meisjes spotten, zelfs op het platteland. De kans dat je ze hier ontmoet is erg klein. Daarom heb je de beste kansen in de grote steden en in de mega-metropolen zoals Parijs of Milaan. Op de een of andere manier wordt iedereen aangetrokken tot de grote steden. Als modelverkenner kun je hier goede modellen vinden, vooral in het centrum, wanneer je het niet verwacht.

FIV: Waar let je op als je een potentieel model ontdekt? Wat is het eerste waar ze naar zoeken?

Zoals in het begin beschreven, is de grootte van het model een absoluut doorslaggevende factor. De absolute meerderheid van de banen is gebaseerd op de lichaamsomvang, dus dat is het belangrijkste en meest doorslaggevende punt eerst. Dan proporties, gezicht en onderscheidende kenmerken. Dan details, tanden, haar, huid en natuurlijk het allerbelangrijkste, uiterlijk en charisma. Er valt nog veel te leren, natuurlijk, maar als je het pakket bij je hebt in het begin, perfect.

Alternatieven voor het modelleven

FIV: Is deelname aan Topmodel Duitsland een goede start voor een model?

Niet als model, maar vooral als influencer. Uiteindelijk, leef je van de TV glamour van de show. Met elk nieuw seizoen zijn er nieuwe favorieten. De meeste modellen kennen we niet eens meer. Wie was er 3 jaar geleden ook alweer nummer 5? Wie was ook alweer nummer 1 in het vierde seizoen? Ik kan dat niet voor je beantwoorden! In campagnes, op banen, zie je ze zelden. Meestal worden ze nog geboekt voor modeshows, je krijgt wat PR gratis. Voor een duurzame carrière als model is de TV-stempel echter eerder contraproductief. De modellen merken dit ook als ze na de show bij echte agentschappen solliciteren. Plotseling is er geen applaus meer, maar worden hun heupen bekritiseerd. In plaats van een heup van 92, zoals op de sedcard staat, heeft het model een heup van 97. Plus het grote ego, als gevolg van een eenmalige show. En de TV postzegel. Als influencer is Germanys next Topmodel echt een uitstekend format om 100.000 fans te krijgen. Als je jezelf daarna goed in de markt zet, kun je ook heel goede klanten en campagnes krijgen! Maar je moet ook onthouden dat slechts 5 van de 1000 het halen. De rest blijft onbekend of heeft voor altijd de stempel, zonder de vele fans van de laatste show. Iedereen moet dat voor zichzelf afwegen.

FIV: Welke internationale modellen vind je het best?

Op dit moment ben ik vooral gefascineerd door Kaia Gerber en Ellen Rosa. Deze twee modellen staan ook internationaal aan de top. Als dochter van supermodel Cindy Crawford heeft Kaia goede genen en de juiste instelling. Kaia heeft op haar jonge leeftijd al een lange weg afgelegd en haar modellencarrière is nog maar net begonnen! Voeg daarbij haar super uiterlijk.

Ellen Rosa is goed op weg om een succesvol supermodel te worden. Haar charisma spreekt voor zich.