Reisfilms: Thriller, Documentaire, Actiefilms

Het onderwerp reizen is al in veel grote films aan bod gekomen. Wij hebben de vijf mooiste van dit soort uit de laatste decennia hier bijeengebracht. Voor elk type reiziger en filmliefhebber is er wel een favoriete film te vinden, en als u er nog niet een of twee gezien hebt, kunt u ze bijvoorbeeld bekijken op de streaming site de.chili.com, zonder dat u een maandabonnement hoeft te nemen!

De beste reisfilms & trailers

# The Beach – geladen thriller tegen een exotische achtergrond

De jonge Amerikaanse backpacker Richard Fischer, gespeeld door Leonardo di Caprio, wordt naar Thailand gedreven door een dorst naar avontuur. In de bruisende metropool Bangkok ontmoet hij een verwarde Schot die hem de kaart nalaat van een verborgen strand op een afgelegen eiland. Samen met enkele nieuwe vrienden uit Frankrijk waagt hij zich in het onbekende en beleeft misschien wel het spannendste avontuur van zijn leven. Wat begint als luchtige pret ontwikkelt zich al snel tot een meeslepende verontrustende psychologische thriller.

# Lost in Translation – Alone Together

Zij is een jonge gedesoriënteerde vrouw die haar drukke echtgenoot vergezelt op zijn zakenreis in Tokio en hij is een filmster in midlifecrisis. Ze ontmoeten elkaar in de bar van het hotel, beiden op hun eigen manier rusteloos verdwaald in een vreemd land, en vinden het fijn om het gevoel van alleen zijn met elkaar te delen. De melancholieke komedie rijgt op harmonieuze wijze humoristische en esthetische scènes aan elkaar en vertelt op die manier het verhaal van een tedere verbondenheid.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

# Into the Wild – Gebaseerd op een waar gebeurd incident

Christopher McCandless, een succesvolle en populaire universitair geschoolde uit een beschermd gezin, voor wie de carrièrewereld de deuren opent, heeft schijnbaar alles wat een jongere zich kan wensen. Maar het houdt hem niet in de goede middenklasse maatschappij. Hij wordt veeleer gedreven door een onoverkomelijk hartstochtelijk verlangen om uit te breken, om zich te bevrijden van consumptie en bezit en eenvoudigweg te leven. Hij verbreekt alle contact met zijn vorige leven en begint te voet aan een reis door het land om Alaska en misschien ook zichzelf terug te vinden.

# Your way – Authentic and life-affirming

Aan de ene kant beschouwend en toch getekend door emotionele spanningen, leidt het drama de kijker aan de zijde van een rouwende vader op de 800 kilometer lange Spaanse Jakobsroute. Om de dood van zijn zoon en zijn vervreemde relatie met hem te herdenken, laat hij zijn lang gevestigde, comfortabele leven in het zonnige Californië achter zich en vervolgt hij het zware pelgrimspad dat zijn zoon niet meer heeft kunnen voltooien.

# The Big Trip – Wild – Zelfontdekking alleen in de wildernis

De verfilming van een buitengewoon en waargebeurd verhaal maakt vooral indruk door de geloofwaardige vertolking van de hoofdpersoon Cheryl Strayed, gespeeld door Reese Witherspoon. De film is een aangrijpend verslag van de trektocht van de 26-jarige op de Pacific Crest Trail door de Amerikaanse wildernis. Naast de te grote rugzak wegen moeilijke ervaringen op haar schouders en leiden haar steeds weer terug naar het verleden, dat haar maar niet loslaat.