Modestad Berlijn – De modemetropool

Berlijn is chaotisch, creatief en zeker modieus! Een mode metropool? De meningen verschillen.Enerzijds zijn de stedelijke straten van Berlijn vol met creatieve mensen met stijlvolle, gekke en trendy designcreaties. Er is veel experimenteren en vallen en opstaan. Anderen zien Berlijn meer als een modieuze stad waarvan de inwoners veel belang hechten aan kleding, maar op het gebied van mode kan zij internationale modemetropolen als Parijs, Milaan of New York nog lang niet bijbenen, al was het maar wat de wereldwijde erkenning betreft. Eén ding is echter zeker: in Duitsland is Berlijn DE modemetropool bij uitstek. Het toneel voor veelzijdige, individuele modecreaties. In Berlijn worden nieuwe trends uitgeprobeerd, en wat hier binnenkomt heeft modepotentieel.
Foto (c) SeanPavonePhoto, fotolia.com

Berlijn _ Nieuws

Niets gevonden

Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op

 

Mode-metropool Berlijn: Berlijnse stijl is individueel en aanwezig

Berlijn is niet vast te pinnen op één stijl. Berlijn is niet zwart of wit, Berlijn is kleurrijk, veelzijdig. Een stad met veel verschillende gezichten en stijlen. Een bonte verscheidenheid, talrijke facetten, maar toch zijn er overeenkomsten te vinden in de stijlen tussen de regels: Individueel, extravagant, creatief en veelzijdig. De combinaties zijn wild en contrasterend. Outfits in Berlijn worden niet beoordeeld op trend of harmonie, trends worden gecreëerd door creativiteit en modegevoel. Vooral populair: Berlijnse straatstijl! Niet te overdreven: De modefans in de hoofdstad zorgen ervoor dat hun styling er niet al te geforceerd uitziet, het haar in een “undone look”, een warrige chignon of een losse paardenstaart. Designer merken zijn meestal alleen te bewonderen als vintage stukken. Een dresscode die moet worden opgevat als “geen dresscode”. Unstyled – credo: 2 uur voor de spiegel om eruit te zien als “last-minute snelle stijl”. De typische poloshirt-dragende jongens met gelkapsels of de ongecompliceerde skinny jeans-, sweatshirt- en sneakerfans zijn net zo goed te bewonderen. Berlijn – een kleurrijke massa van individuele karakters.

Mercedez-Benz Fashion Week

De Fashion Week Berlin, ook bekend als de Berlijnse modeweek, wordt sinds 2007 elk seizoen gehouden in de Duitse hoofdstad en modemetropool Berlijn. Elk jaar in januari en juli verzamelt de Duitse mode-elite zich in de interessante en hippe locaties van Berlijn. Stedelijk gevoel, exclusieve mode. Zowel jonge als gevestigde ontwerpers presenteren hun nieuwe creaties, er zijn spectaculaire catwalkshows en talrijke after-showparty’s waar modeliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en interessante contacten kunnen leggen. De Fashion Week Berlin is een hoogtepunt voor fashionista’s, modeontwerpers, modellen, moderedacteuren en natuurlijk de jonge bloggersscene van Duitsland. Iedereen die naam heeft gemaakt in de Duitse modewereld of overkomt als een opkomende nieuwkomer, is uitgenodigd. Elk seizoen laat de Mercedes Benz Fashion Week de hoofdstedelijke scène schitteren in een bijzondere, kleurrijke en creatieve gloed.

Berlijnse bloggersscene

Bloggers zijn er in Berlijn in een dozijn, het gaat erom de parels eruit te pikken. De bloggersscene in de hoofdstad is veelzijdig en individueel, net als de verschillende stijlrichtingen. Voor modefans draait het allemaal om het vinden van hun persoonlijke favorieten. De selectie varieert van beauty tot street style tot glamour fashion blogs.