Keulse mode – overzicht Keulse modedagen 2015

Indrukwekkende locatie. Chique auto’s. Buitengewone mode. Vier dagen vol mode in het Mercedes Benz Center in Keulen. Op 3 december werd voor de eerste keer de Mercedes Benz Fashion Award uitgereikt. Daarna vonden van 04 tot 06 december voor de tweede keer de Keulse modedagen plaats. Net als in 2014 werd het mode-evenement georganiseerd door Daab, maar dit jaar voor het eerst in samenwerking met Mercedes Benz. Meer dan 40 ontwerpers en labels presenteerden hun nieuwe collecties. Het mode-evenement maakte niet alleen indruk met geweldige catwalkshows, maar ook met een exclusief voorprogramma.

CFD 2015 – Een indrukwekkende start

Na de uitreiking van de “Mercedes Benz Fashion Award” aan de jonge ontwerpster Lisa Cho, donderdagavond, gaan vrijdag om 14.00 uur de deuren van het Mercedes Benz Center in Keulen-Braunsfeld open voor de gasten van de Cologne Fashion Days 2015. Bij de hoofdingang worden de eerste modeliefhebbers verwelkomd met een glas champagne. Overal gespannen gezichten met wijde ogen, vol verwachting en opwinding. De stijlvolle locatie ziet er indrukwekkend uit. De modedesignaspecten harmoniëren perfect met de esthetiek van de luxueuze auto’s. Op weg naar de kleedkamer valt de blik van de gasten direct op de catwalk, waarboven op een scherm de woorden “Cologne Fashion Days 2015” zijn geblazoeneerd. Modellen worden gefotografeerd door fotograaf Oliver Rudolph, waarna de repetities voor de volgende catwalkshow beginnen. De gasten kunnen de tijd tot dan doorbrengen met winkelen en het verzamelen van indrukken.

Mode, schoonheid en winkelen op de Keulse modedagen

Op de twee bovenste verdiepingen hebben de ontwerpers hun stands ingericht en presenteren zij hun collecties die u kunt aanraken en passen. Naast filigraan-gouden juwelen zijn er coole sweatshirts, kleurrijke jurken met Afrikaanse prints, gouden glittergewaden of uitgebreide jassen van imitatiebont om je over te verbazen. Een bonte mix van collecties van verschillende ontwerpers, er is voor elke modefan wat wils. De creaties worden aangeboden in het middensegment van de prijsklasse, geen haute couture tegen duizelingwekkend hoge bedragen.

Ook aan schoonheid en styling wordt tijdens de Keulse modedagen niet voorbijgegaan. Er is een professionele “beauty corner” op de eerste verdieping. Een mobiele spray-tanning tent van Beaubronz nodigt gasten uit om een gezonde bruine kleur te krijgen via spray. Een methode die in de VS reeds zeer gangbaar is, maar in Duitsland nog niet volledig ingang heeft gevonden. Daarnaast heeft kapper Udo Luy zijn stand ingericht. In samenwerking met GHD kunnen gasten hun haar gratis laten stylen door zijn team van kappers. Uiteraard bijzonder populair in de winter van 2015: golven en krullen. De kappers zwaaien regelmatig met de krultang, de geur van haarlak waait door de lucht. Op de Keulse modedagen heeft geen enkele vrouw last van een bad hair day. Passend bij de perfecte haarstyling zorgen de visagisten van “Die Maske” voor de bijpassende make-up.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Catwalk & Ondersteunend Programma

Voor de organisatoren van de Keulse modedagen 2015, Ralf Daab en zijn team, zijn een gevarieerd aanbod en een interessant voorprogramma van groot belang. De Keulse modedagen moeten nog meer bieden dan alleen een presentatie van de designercollecties op de catwalk. Tussen de dagelijkse modeshows door zijn er openbare lezingen over de modewereld. Mode-experts bespreken de mode-industrie en lichten de ondernemersaspecten toe, naast de creatieve processen van de ontwerpers. Natuurlijk zijn de uitgebreide catwalkshows het dagelijkse hoogtepunt van de Keulse modedagen. Maar in tegenstelling tot de modeweek kunnen de gasten de gepresenteerde mode zelf passen en kopen bij de stands van de ontwerpers na de shows, of persoonlijk met de ontwerpers praten.

Sluiting van de Keulse modedagen

De laatste dag van de Cologne Fashion Days begint op zondagochtend om 11 uur. Op het programma staat een openbare modellencast van het Keulse modellenbureau CM Models, in samenwerking met verschillende ontwerpers van de CFD. Aanstormende modellen zullen het op de catwalk opnemen tegen een jury van deskundigen. De reactie is geweldig, de jury trekt zich terug voor een overleg. Daarna wordt publiekelijk bekend gemaakt welke castingdeelnemers tot de finale catwalkshow zijn doorgedrongen. De jury selecteert de grote groep tot de beste 12 modelkandidaten en aspiranten. Terwijl een spontane choreografie wordt ingestudeerd, kunnen de gasten genieten van de laatste uurtjes shoppen op de Cologne Fashion Days 2015. Als hoogtepunt van de dag presenteren de deelnemers aan de casting hun vaardigheden in een catwalkshow met echte designeroutfits. Een indrukwekkende show, zelfs absolute beginners tonen een groot potentieel. Vier opkomende modellen krijgen eindelijk een modellencontract bij CM Models. Een geweldig einde van een spannend weekend.

De ontwerpers beginnen uitgeput maar voldaan hun stands te ontmantelen. Er zijn nieuwe contacten gelegd. Mooie herinneringen vereeuwigd in foto’s en video’s. Voor de gasten, de modellen, de ontwerpers en niet in de laatste plaats voor de organisatoren, een geslaagd weekend in het teken van de mode en een nieuwe stap voor Keulen op weg naar een modemetropool.