Combineren: Digitale Social Media Manager – Software voor interactie en volgers

Instagram Marketing – Een korte pauze van de dagelijkse Instagram marketing? Veel mensen willen software in plaats van een social media manager voor hun eigen start-up of als zelfstandige. Het maakt niet uit of het om tijds- of kostenredenen is, vooral in het begin moeten startende bedrijven elke cent omdraaien. Een praktische tool voor Instagram zou er een zijn die automatisch kwalitatieve likes en comments instelt. Waarom? Om bereik te krijgen! Hoe meer interactie, hoe beter. Voor velen is het in dienst nemen van een eigen social media manager nog ondenkbaar. Niet alleen in start-ups, ook grotere bedrijven geven er de voorkeur aan een andere positie in de verkoop te creëren in plaats van voor “likes en commentaren”. Toch is de gemeenschap en het bereik op Instagram zo belangrijk. Hier is het alternatief: Combin 2.0

Combinatie voor uw Start Up: Software in plaats van Social Media Manager

In ons XXL-interview over Instagram-tips hebben we het tot nu toe veel gehad over community management en nurturing. Interactie is een zeer groot buzzword voor social media managers en natuurlijk social media bureaus. Je zult zelf waarschijnlijk niet veel tijd hebben (zeker niet als oprichter) om elke dag naar andere Instagram-kanalen te gaan, nieuwe foto’s te bekijken, ze te liken of er commentaar op te geven. Combin biedt het alternatief: automatisch of semi-automatisch plaatst de tool actief likes en commentaren op vooraf geselecteerde accounts en posts. Indien gewenst, kan hij zelfs andere mensen volgen. Alles gaat bijna 100% automatisch. Als je jezelf drie of vier uur per dag bespaart, heb je al gauw een paar werkdagen per maand die je voor iets anders kunt gebruiken – een onovertrefbaar voordeel.

Daarom nemen we vandaag in het grote testverslag onder de loep wat Combin 2.0 allemaal kan.

Zelfstudie: Video Zelfstudie – Basisbeginselen

Testverslag: Combinatie 2.0 – Nieuwe functies en updates

Fundamentele technische kenmerken:

 • Geavanceerd zoeken in Instagram
 • Analyse van zoekopdrachten van gebruikers
 • Beheer van volgers
 • Eenvoudige communicatie
 • Sorteren + Voorbeeld
 • Activiteitenstatistieken

Gratis account

 • 1 Instagram account is 100% gratis
 • Dagelijkse limiet van “likes”: 250
 • Maximaal aantal opmerkingen per dag: 150
 • Dagelijkse maximum volgt: 150

Waarom is de Pro Versie de moeite waard?

De upgrade in een oogopslag:

 • Beheer van maximaal 15 Instagram-accounts (5 inbegrepen, 10 uitbreidbaar)
 • Geen in-app actie beperkingen
 • 1.000 zoekresultaten per pagina
 • Bijwerken van de zoekresultaten

Installeren en instellen van de app

Als je nieuw bent, moet je de Combin-app eenmalig downloaden en inloggen met je Instagram-account.

Download de app

Dit is hoe het werkt:

 1. Download Combin App; momenteel voor Windows, Mac OS en Linux
 2. E-mail adres moet worden ingevoerd; dan begint het downloaden
 3. Installatie na downloaden van het bestand (.msi); installatie duurt ongeveer 15 seconden (4 stappen)
 4. Meld u aan voor een of meer Instagram-accounts

Combinatie (Windows, Mac OS, Linux): Downloaden

Start de app – test hem gratis

 1. Na het inloggen worden alle foto’s en video’s van het Instagram-kanaal weergegeven.

Hier vindt u in één oogopslag de belangrijkste informatie en kunt u ook veel posts met elkaar vergelijken, wat moeilijk is op Instagram.

 • Aantal bijdragen en vergelijkingsmogelijkheid
 • Aantal abonnees / geabonneerden en de verhouding (hoe kleiner de waarde, hoe beter)
 • Afzonderlijke berichten kunnen worden geopend in een pop-up om de commentaren van dichterbij te bekijken

Postings analyseren

Welke van de huidige foto’s en video’s op je Instagram-kanaal werken goed en welke niet? Zoek het uit door de ‘vind ik leuk’ en ‘commentaar’ op nummer te sorteren. Dit geeft je een snel overzicht van je meest succesvolle posts. U kunt de nieuwe gegevens gebruiken om conclusies te trekken voor uw sociale-mediastrategie en uw nieuwe postings te optimaliseren. U vindt de filterfunctie op de startpagina (rechtsboven).

Zoekfunctie in één oogopslag: Succesvolle vacatures vinden

Na de analyse van uw eigen kanaal, gaan we nu over tot de analyse van de concurrenten.

Vind succesvolle postings om uw eigen strategie te optimaliseren

Wat veel tijd kost in het social media concept voor Instagram is de conceptie van de inhoud. Wat zie je op de foto’s? Wat staat er in de beschrijving? Gebruiken we galerijen? Gebruik de kennis van velen: Crowd sourcing. Wat vinden mensen leuk op Instagram? Zoek het uit, via de zoekfunctie van Combin.

Met de zoekfunctie kun je content op Instagram doorzoeken, met hashtags, locaties en abonnees van je concurrenten. Zo kun je populaire posts vinden op de kanalen van je concurrenten. Vooral voor socialemediabeheerders is dit een krachtig instrument om succesvolle inhoud te vinden en zo hun eigen strategie te optimaliseren. Samengevat, de zoekfunctie maakt het mogelijk:

 • Bereik krijgen door likes / comments van kleinere Instagram accounts (aandacht trekken)
 • Gecombineerd zoeken met hashtags, locaties en abonnees van concurrenten mogelijk
 • Gericht zoeken naar inhoud van concurrenten / andere kanalen
 • Hulp voor inspiratie en optimalisatie van de eigen strategie

Start zoeken: Stel filter in en ga

Laten we beginnen met het invoeren van onze gewenste parameters in het zoekmasker. In principe zijn er twee functies beschikbaar. Filteren op berichten, dat wil zeggen, welke berichten zijn populair voor een bepaald onderwerp? Nog preciezer, welke berichten zijn populair op een bepaalde plaats? Meer precies kun je ook zeggen: welke posts hebben meer dan 10.000 likes of comments weten te krijgen in gebied XY? Dit is een snelle en eenvoudige manier om de krachtigste posts op Instagram te vinden.

Zoekfilter voor berichten

Zoekfilter voor berichten bevat verschillende parameters. Natuurlijk zijn de hashtags bijzonder belangrijk.

 • Hashtags
 • Locatie
 • Periode
 • Aantal vind-ik-leuks (van / naar)
 • Aantal opmerkingen (van / tot)

Bovendien zijn er nu nog meer geavanceerde analysefuncties, zoals:

 • Geslacht
 • Taal
 • Gebruiker moet vorige week actief zijn geweest
 • Aantal abonnees (van / naar)
 • Aantal abonnementen (van / tot)

Zoekfilter op gebruiker

De zoekfilter op gebruiker is zeer interessant, want hier kunt u rechtstreeks zoeken in de gebruikersaccounts! Dit omvat de volgende parameters:

 • Zoek naar: Abonnees, Aanmeldingen, Commenters (!), Likes, Bio, Gebruikerslijst.

Daarnaast zijn er geavanceerde analysefuncties, zoals in het artikel Zoekfilter:

 • Geslacht
 • Taal
 • Gebruiker moet vorige week actief zijn geweest
 • Aantal abonnees (van / tot)
 • Aantal abonnementen (van / tot)

Leuk weetje! Een droom voor elk VIP en roddelblad (via commentatoren), want nu kan men gemakkelijk en snel zien waar bepaalde personen commentaren hebben achtergelaten, zelfs op lange termijn. Wie heeft het over wie? Snel opgelost dankzij Combin.

Infographic: Instagram Bot vs Combinatie – Kwaliteit Interactie

Zoekfilter voor bijdragen:

Zoekfilter op gebruiker:

Evaluatie, analyse en resultaten

Als modeblad kijken we natuurlijk naar het thema: schoonheid. Laten we eens kijken wat er nu trending is in eyeliner.

Optie 1: Trendanalyse – filter op hashtag #Eyeliner en stel in op 1.000 – maximale likes

Starters en zelfstandigen kunnen ook meer bereik krijgen door commentaar te geven op of te liken op kleinere accounts of posts van de accounts.

Optie 2: Krijg aandacht / bereik – filter op hashtag #eyeliner en stel in van 10 – 50 likes

Welke hashtag is echt interessant voor jou en je start-up? Ontdek hier hoe: Instagram tips.

Na de analyse: Likes, commentaar en volgen (interactie)

Na analyse van de bijdragen kan de interactie beginnen! Combin werkt volledig automatisch of semi-automatisch, naar wens. Automatisch betekent dat de interactie met elk bericht geleidelijk plaatsvindt. Hier komt nog een voordeel van Combin dat veel andere social media tools in vergelijking niet bieden, de selectie kan ook handmatig worden gemaakt, Combin gaat dan alleen door de geselecteerde afbeeldingen. Na deze beslissing, ben je klaar om te gaan

Tip om meer bereik te krijgen: Als je je specifiek richt op berichten met weinig likes, zullen kleinere gebruikers jou en je bedrijf sneller leren kennen. Als berichten veel likes krijgen, zal jouw like op de foto of video niet zo opvallen.

Nu hoeft u alleen nog te beslissen of Combin automatisch of semi-automatisch moet werken. Als u liever een handmatige voorselectie maakt, markeert u gewoon uw favoriete foto’s en video’s. Dan kunt u beginnen met een klik op de icoontjes (hieronder)!

 

Vind beïnvloeders met Combin

Lifehack! Heb je Combin ooit gebruikt als een influencer zoekmachine? Bij het zoeken naar de juiste influencer, hebben veel mensen altijd het probleem om de juiste mensen te vinden. Het zoeken is veeleisend en gebeurt meestal met de hand. Profiel na profiel wordt doorgenomen en de resultaten worden ook handmatig overgebracht in een Excel-spreadsheet. Combineren als een influencer zoekmachine, hoe geniaal is dat?

Als je op zoek bent naar een specifiek type influencer, kun je via Combin gemakkelijk verschillende (vergelijkbare) gebruikersprofielen vinden. Door simpelweg een specifieke hashtag te gebruiken in uw zoekfunctie en de parameter van het aantal abonnees in te stellen. Door hashtag + aantal abonnees te gebruiken, zal Combin de resultaten precies beperken. Tip: Gebruik hashtags in de nationale talen, zodat u bloggers uit een specifiek land kunt vinden. Je kunt dit natuurlijk ook doen met locatietags, maar dan moeten de mensen zichzelf ter plaatse hebben getagd. Aangezien influencers veel reizen, vind ik zoeken met hashtags in een specifieke taal, bijv. Frans, Italiaans of Duits, veel praktischer.

Taken Assistent en Toezicht

Natuurlijk kunt u niet alleen analyses en acties uitvoeren, Combin maakt ook klassieke monitoring (succesmeting) mogelijk. Je kunt de monitoring van je eigen Instagram kanaal vinden in het menu onder “Statistieken”. Onder “Taken” vindt u alle taken die u eerder hebt aangemaakt, bijv. likes op hashtag #XY, opmerkingen op hashtag #ABC en volgers op hashtag #DEF, maar alleen als de account maximaal 500 volgers heeft. Slim.

Combinatie bespaart veel tijd voor de controle. Het voordeel: Geen goedbetaalde social media manager hoeft zijn of haar tijd te verdoen met het tijdrovende becommentariëren en liken van content, in plaats daarvan vertrouwt u met Combin op automatisch becommentariëren, liken en volgen – met kwaliteit.

Voordelen: Analyse en interactie door Combinatie

 • Extreme tijdsbesparing, dus ook kostenbesparing
 • Automatische interactie in plaats van manuele post per post
 • Social media manager werkt veel effectiever
 • Meer tijd voor belangrijkere dingen dan likes en comments
 • Instagram marketing ook mogelijk in een start-up / als zelfstandige

Prijs

Als u uw pakket wilt upgraden, kunt u dat doen in de app (linksboven) door op uw gebruikersaccount te klikken. U wordt dan rechtstreeks naar de inschrijvingspagina gebracht met een keuze tussen maandelijkse en jaarlijkse facturering.

Gratis account

 • 1 Instagram account is 100% gratis
 • Dagelijkse limiet van “likes”: 250
 • Maximaal aantal opmerkingen per dag: 150
 • Dagelijkse maximum volgt: 150

Waarom is de Pro Versie de moeite waard?

De upgrade in een oogopslag:

 • Beheer van maximaal 15 Instagram-accounts
 • Geen in-app actie beperkingen
 • 1.000 zoekresultaten per pagina
 • Bijwerken van de zoekresultaten
 • Rechtstreeks naar Combinatie

Info over de prijs per maand / per jaar (vanaf 04/2019):

 • Privé: 11,90 Euro / maand inclusief 1 kanaal
 • Zakelijk: 35,70 Euro / maand inclusief 5 kanalen, optie tot 15

Vragen en antwoorden: Instagram Marketing DIY

Hier hebben we alle belangrijke vragen en antwoorden over Instagram marketing voor je op een rijtje gezet:

Hoe schrijf je op Instagram?

Instagram heeft een zeer jonge doelgroep, dus het adres is in 98% van de gevallen “jij”.

Wanneer is de beste tijd om te posten op Instagram?

De beste tijd is voor en na de normale werkuren (bedrijven, maar ook scholieren, studenten). Deze zijn meestal 7 uur ‘s morgens en 5 uur ‘s avonds.

Hoe kan ik twee Instagram-accounts aan elkaar koppelen?

U kunt geen twee rekeningen in één combineren.

Kan ik een tweede account toevoegen?

Ja, het is mogelijk om tot 5 accounts tegelijk te beheren op de smartphone. Het toevoegen van een Instagram account werkt als volgt:

 1. Open de app
 2. Ga naar je profiel (rechtsonder)
 3. Tik nu (rechtsboven) op het tandwielsymbool (iOS) of de menuknop (Android).
 4. Scroll naar beneden, naar het item “Account toevoegen”.
 5. Voer naam en wachtwoord in voor de tweede account
 6. Klaar – Om van account te wisselen, open je je profiel en tik je op je gebruikersnaam, een tag om te wisselen wordt geopend.

Wat is de feed op Instagram?

De feed bestaat uit postings, individuele foto’s en video’s die in de feed worden samengebracht. Elke rij in de feed bestaat uit 3 media die chronologisch gesorteerd zijn, van nieuw naar oud.