Als rolstoelgebruiker op de catwalk – Tan Caglar op Berlin Fashion Week 2016

Sinds het eerste model met het syndroom van Down in september op de catwalk van de New York Fashion Week verscheen, hebben ontwerpers veel meer belangstelling gekregen voor modellen met een lichamelijke handicap. Dit jaar was de 35-jarige Tan Caglar ook te zien op de catwalk tijdens de Mercedes Benz Fashion Week 2016 in Berlijn. Hier vindt u de links naar Tan’s Instagram- en Facebook-account:

Het eerste model op wielen op de Berlijnse modeweek

Tan Caglar verzonk in een diepe depressie voor zijn carrière als professioneel rolstoelbasketballer, catwalkmodel en komiek. Tot zijn schooltijd kon hij zonder problemen lopen, net als zijn klasgenoten. Maar daarna had hij steeds terugkerende klachten en kon alleen nog met krukken lopen. Nu is hij al meer dan 10 jaar afhankelijk van zijn rolstoel, want zonder is het voor hem ondraaglijk om ook maar een minuut te staan. De 36-jarige lijdt aan een ruggenmergziekte. Toen hij rolstoelbasketbal ging spelen, werd hij al snel een van de besten in de competitie en tekende zelfs zijn eerste profcontract. Hij werd ingehuurd als model voor de Berlijnse modeweek van dit jaar. Hij aanvaardde het aanbod aarzelend omdat hij niet betaald zou worden en hij de reis erheen zelf zou moeten financieren. Maar toen besloot hij zich in het openbaar te vertonen. Hiermee wil hij allen die een handicap hebben aanmoedigen om niet op te geven en gewoon van het leven te blijven genieten.

Tan was de allereerste rolstoelgebruiker die te zien was in het voorprogramma van de Berlin Fashion Week op 18 januari.

Tan Caglar in interview

Een motiverend interview met Tan Caglar. Hij vertelt hoe hij komiek is geworden, welke problemen hij daarbij tegenkomt en hoe hij daar in het dagelijks leven mee omgaat. Hij vertelt ook hoe hij zijn nieuwe baan kan combineren met basketbal, zijn favoriete sport.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Tan Caglar als komiek in een rolstoel

Tan Caglar ziet zijn rolstoel niet langer als iets negatiefs. In zijn comedyshow vertelt hij grappen over rolstoelgebruikers en komt ook zijn Turkse cultuur aan bod.

https://www.youtube.com/watch?v=B3IvtQWr4d4