Vakantie in Leipzig: Bezienswaardigheden, musea & dierentuin – 5 tips voor uw stedentrip

Vakantie in Leipzig – Plant u een ontspannend weekend voor twee of een weekend vol actie met uw gezin in Leipzig? In dit artikel hebben wij voor u de top 5 van must-see bezienswaardigheden voor uw stedentrip naar Leipzig samengesteld. Er is voor elk wat wils, met pittoreske stadjes, winkelmogelijkheden, musea en de beroemde dierentuin van Leipzig. Krijg een overzicht van Leipzig met kaarten, een dronevideo en een 360°-beeld van de stadshaven.

Leipzig Kaart: Ligging in Duitsland

Leipzig ligt in het oosten van Duitsland.

Leipzig van dichtbij.

360° uitzicht over de stadshaven van Leipzig

Ben je in voor actie? U kunt motorboot- of kanotochten boeken in de stadshaven van Leipzig, waar u de haven vanuit een 360°-perspectief kunt zien.

Interessante feiten over de stad Leipzig

De stad Leipzig staat bekend om haar historische oude binnenstad en haar unieke dierentuin, maar heeft ook nog andere interessante wetenswaardigheden te bieden:

  • De eerste krant ooit werd gedrukt in Leipzig.
  • De stad wordt beschouwd als een van de muzieksteden van Europa, veel beroemde musici hebben in Leipzig gewerkt.
  • Leipzig heeft 427 bruggen, meer dan Venetië in Italië.

Leipzig van bovenaf met de drone

Hier krijgt u een overzicht van de stad Leipzig.

Checklist: 5 tips voor Leipzig

Dit zijn 5 must-see bezienswaardigheden!

Tip 1: Het oude stadhuis voor romantici

Het herkenningspunt van de stad Leipzig is het historische oude stadhuis, dat zich direct in het centrum van de stad bevindt. Geschiedenisliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de permanente tentoonstelling van het Museum voor Staatsgeschiedenis van Leipzig, dat in het oude stadhuis is gevestigd. Als u het liever wat rustiger aan doet, kunt u na een rondleiding door het stadhuis ook de nabijgelegen Naschmarkt bezoeken om u te goed te doen aan regionale lekkernijen.

Tip2: Mädler Passage voor winkelliefhebbers

De Mädler Passage is perfect voor een ontspannen dagje winkelen en lekker eten: In de beroemde winkelgalerij in het stadscentrum vindt u talrijke modewinkels en een keur aan uitstekende bars, bistro’s en delicatessenzaken, omgeven door historische architectuur.

Tip 3: St. Nicolaaskerk voor wie in geschiedenis geïnteresseerd is

Voor al wie in cultuur geïnteresseerd is, is het een absolute must om de Nikolaikirche te bezoeken wanneer men in Leipzig is. De laatgotische (een bouwstijl in de Middeleeuwen) kerk betovert met zijn prachtige architectuur van het interieur, dat in 1970 in een klassieke stijl werd heringericht. Het is ook een van de twee kerken in Leipzig die vandaag nog bewaard zijn gebleven en die onder de muzikale verantwoordelijkheid van Johann Sebastian Bach stonden.

Tip 4: Voor wie in kunst geïnteresseerd is: het Museum voor Schone Kunsten

Het Museum voor Schone Kunsten is een absoluut hoogtepunt voor elke kunstliefhebber: geselecteerde meesterwerken van de 15e tot de 21e eeuw worden tentoongesteld in de tentoonstellingsruimte van meer dan 7.000 vierkante meter.

Tip 5: Gezinspret in de dierentuin van Leipzig

Een belevenis voor het hele gezin: breng een dag door in de dierentuin van Leipzig en ontdek de zes spannende beleveniswerelden van de dierentuin. Absolute hoogtepunten zijn de olifantentempel in het Azië-gedeelte, de leeuwensavanne in het Afrika-gedeelte en de knuffelige koala’s in het Founders’ Garden-gedeelte. Wil je het platteland in? Hier vindt u veel tips en trucs voor kamperen in Leipzig.

Route voor alle bezienswaardigheden

Hier hebben wij een route voor u samengesteld waarmee u alle belangrijke bezienswaardigheden in Leipzig te voet kunt bereiken.

  • De route duurt 18 minuten
  • Je loopt 1,4 km

Op naar het westen: vakantie in Koblenz

Koblenz ligt aan de andere kant in Duitsland. De West-Duitse stad is een van de oudste steden van Duitsland en heeft dan ook talrijke kastelen, paleizen en kerken te bieden. De oude stad nodigt ook uit om te winkelen en te vertoeven. Met onze ideale tips staat niets uw reis naar Koblenz meer in de weg. Ontdek onze top 5 attracties.