Tussen catwalk en badkamer: Sandra Hunke is model en loodgieter tegelijk

Sandra Hunke – een echt multi-talent. Ze is niet alleen model en tv-ster, maar thuis in haar dorp is ze loodgieter. Het is deze mengeling die haar zo sympathiek maakt en ons telkens weer inspireert. Ze pakte helemaal met ons uit: haar verloving tijdens een modeshow, haar weg naar het modellenwerk, haar nieuwe samenwerking met Hansa Armaturen. Er is nieuws!

Activiteit en plezier – Sandra houdt van wat ze doet

Hallo, lieve Sandra! Loodgieter, tv-ster, model en merkambassadeur – je bent nogal een bezige bij. Bovendien ben je verloofd en heb je ook nog een paard, dus vertel me eens, hoe doe je dat? Hoe krijg je zoveel voor elkaar?

Alles wat ik doe, doe ik niet als een taak, maar het is leven voor mij.

Als je het zo opsomt, klinkt het echt als veel werk(lacht). Maar voor mij is het geen hoed die ik draag, het is een parasol en alleen de beste stralen dringen tot mij door. Het zijn deze twee kwaliteiten die ik mijn hele leven al heb, activiteit en vreugde, en ze zijn een vloek en een zegen tegelijk.

Toen ze 16 was, had ze al meer handvaardigheid dan de meeste mannen vandaag

Als jong meisje, moest ik eerst leren hoe ik ermee om moest gaan. Ik kon nooit gewoon stilzitten en zeker geen taken doen die ik niet leuk vond. Ik zat niet stil toen ik mijn eerste Engelse les had en de leraar nam dit aan als een gelegenheid om mij meteen in het begin te beledigen. En daar waren ze, mijn twee problemen! Stilzitten en iets doen wat ik niet leuk vond. Dus besloot ik mijn vader te helpen in de werkplaats. Hier kon ik iets creëren met mijn handen, hier had ik vreugde.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Maar ik was toen pas zes jaar oud en woonde in een dorp van 800 inwoners, waar mensen wel Nederduits spraken, maar niemand Engels. Als iemand mij toen had gezegd dat ik jaren later door heel Europa zou reizen en dat Engels de wereldtaal zou zijn, had ik mezelf misschien gedwongen om te luisteren. Wel, ik bleef trouw aan mijn kwaliteiten en op mijn 16de had ik al meer manuele vaardigheden dan de meeste mannen vandaag. Daarom heb ik stage gelopen als installatiemonteur (loodgieter). Waarschijnlijk omdat ik als kind altijd al graag in bad ging, ik kon uren in het water spetteren, een eigenschap die ik tot op de dag van vandaag heb behouden. Een goed glas wijn en water op mijn huid, baden is een beetje als drijven. En dus besloot ik om de mooiste baden ter wereld te bouwen.

Sandra over haar verloofde Marc

Wat voor mij normaal was, vonden de mensen buitengewoon en zo kwam ik bij de televisie, ze wilden verslag uitbrengen over een vrouw die loodgieter is (gas, water, sanitair). Zo werd ik ontdekt als model en later mocht ik ook merkambassadeur worden voor de artikelen die mij zo inspireren. Waterarmaturen van Hansa, bijvoorbeeld, zij hebben een rosé gouden fitting waar een unieke waterstraal uit komt.

Ik ontmoette en werd verliefd op mijn verloofde, hij heeft een boerderij en leidt Schlager en Mallorca artiesten. We ontmoetten elkaar op Mallorca in die tijd. Ik was op het eiland voor een opname en ‘s avonds gingen we met de crew naar het Megapark. Daar zongen de autohandelaars (RTL bekende Mallorca zangers) hun lied “Superhupen”. “Als ik je zie, denk ik aan een auto, want je toeters zijn zo mooi,” was het refrein, dat door duizenden werd meegezongen.

En ik draaide me om naar mijn model collega en zei, wie schrijft er zulke gekke liedjes, Marc (mijn nu verloofde) staat daar en zei: Ik! En na een fles wodka vond ik niet alleen het liedje mooi, maar werd ik ook verliefd op hem. Een boer en manager. Hij is bij me op het paard en steunt me ook in mijn projecten als model. En samen leven en werken we en de grenzen vervagen en ik heb niet het gevoel dat wat ik doe een taak is, het is leven voor mij. Om te bewegen en plezier te hebben in wat je doet. Activiteit en vreugde, zoals je ziet, volg ik nog steeds mijn twee passies.

https://www.instagram.com/p/BaVlr1mjU1T/?taken-by=sandra_hunke

Van dorpsmeisje tot model

Je modellencarrière begon toen je de Handwerker Modelwahl won. Hoe heb je besloten om daar in de eerste plaats te solliciteren? Bracht het je meteen veel succes en kwam het contract met het modellenbureau daar direct uit voort of heb je je daarna specifiek voor modellenwerk aangemeld?

Een vriend van me schreef me in voor de Miss Handwerk wedstrijd en het was een geweldige ervaring. De wedstrijd werd begeleid door de media en daarna kreeg ik een telefoontje van een TV productiemaatschappij, ze zochten iemand voor “The Cinderella Project” op RTL2. In de TV-documentaire ruilt een arm meisje 14 dagen lang haar wereld met een rijke. Het honorarium bedroeg 1500€, zoveel kostte mijn droomzadel en met mijn leerlingensalaris als loodgieter was het een onbereikbare droom.

Ze beloofden me luxe, strand en zee, allemaal dingen die ik nog nooit heb gezien. Dus zonder verdere omhaal deed ik mee, ik werd naar Marbella gevlogen, hier stond een C celebrity mij op te wachten, ze was op zoek naar een wat gedrongen vrouw, want ze wist dat ik loodgieter was en dacht, daar kun je toch niet te tenger voor zijn. Met deze vooruitziende blik, organiseerde ze een shoot op het strand. Ze wilde waarschijnlijk punten scoren en er goed uitzien in een bikini naast mij de loodgieter. Nadat ze op het vliegveld maar bleef ronddraaien, ben ik haar gewoon tegemoet getreden.

CM Models nodigde Sandra uit voor de casting

Na de shoot op het strand in Marbella, hebben we allebei iets geleerd. Zij dat vakvrouwen ook mooi kunnen zijn en ik dat goede modellenbureaus hun ogen overal hebben. Want toen ik in Paderborn landde, werd ook mijn e-mail inbox bijgewerkt (ik kon me toen geen Europees tarief voor mijn gsm veroorloven) en daar was de e-mail die mijn leven nog eens zou veranderen. Het modellenbureau CM Models nodigde me uit voor een casting.

Thuis googelde ik de naam en ontdekte dat CM Models was uitgeroepen tot een van de beste agentschappen in Duitsland. Bravo, bijvoorbeeld, het tijdschrift van mijn jeugd, schreef alleen maar positief over dit modellenbureau. Dus zonder verder omhaal ging ik erheen en de casting werd een geweldige samenwerking tot op de dag van vandaag.

Ondanks de glamoureuze banen die je krijgt, geef je je werk als loodgieter en je leven in het dorp niet op. Wat boeit je zo aan het vak en het dorp dat je het niet zou willen ruilen voor het Top Model Leven?

Het is het mengsel dat me gelukkig maakt. Aan de ene kant het dorpsleven, het handwerk, het rijden door de bossen met mijn paard, maar aan de andere kant het bruisende stadsleven, de geweldige designerkleding, de bliksemflitsen op de catwalk. Beide hebben hun charme en ik zou ze niet willen missen, en er is plaats voor beide onder mijn parasol. Door beide beroepen te blijven uitoefenen, geeft het me ook de vrijheid om niet elke job als model te aanvaarden.

U ziet dat mijn twee eigenschappen tot op de dag van vandaag zijn gebleven, ik doe alleen wat mij plezier geeft en wat mij positief uitdaagt. Ik kreeg bijvoorbeeld ooit een model aangeboden van een online singlesbeurs en moest op TV zeggen dat ik nu online aan het daten was, maar ik sloeg het af. Ik ben geen vrijgezel en wil ook niet doen alsof. Dat is voor mij valsspelen.

Sandra doet alleen de klussen die ze echt leuk vindt

Het hebben van beide banen geeft me de financiële vrijheid om alleen de modellenklussen aan te nemen die ik leuk vind. Fashion Week, tijdschrift shoots, modeshows voor grote ontwerpers, merk ambassadeur voor producten waar ik zelf van hou. Je zult mij nooit reclame zien maken op Instagram en dergelijke voor iets waar ik zelf niet van overtuigd ben. Als ik sommige influencers zie met hun 1000 verschillende soorten make-up, als ze dat echt allemaal op hun gezicht smeren, valt hun gezicht er op een gegeven moment af. Ik gebruik ook make-up, en het kan geweldig zijn om de natuurlijke look te ondersteunen, maar ik bouw geen nieuw gezicht op met dit spul.

Jongens die vroeger nare dingen tegen me zeiden, fluiten nu naar me op straat.

Vooral in kleine gemeenschappen wordt er vaak veel geroddeld. U bent daar zeker niet van vrijgesteld. Krijg je soms laster over jezelf en hoe ga je om met haters?

Mijn schooljaren waren geen rozengeur en maneschijn. Als je roodharig bent, sproeten hebt en er slungelig uitziet vanwege je lengte, word je al snel het slachtoffer van pesterijen. Hoeveel gemene dingen worden er wel niet gezegd over roodharigen?! Ik moest naar ze allemaal luisteren. Maar veel van de jongens die vroeger nare dingen tegen me zeiden, fluiten nu naar me op straat. Het waren gewoon kinderen en kinderen kunnen wreed zijn. Ik denk dat je dat in de stad ook kan overkomen.

Wat ik uit mijn schooltijd heb bewaard is mijn verlegenheid, als je altijd beledigd en buitengesloten wordt, bouw je uiteindelijk je eigen wereldje op. En dat werkt in de anonimiteit van de grote stad, maar niet in een dorp. De mensen hier verwachten dat ze worden aangesproken, dat ze gedag worden gezegd als ze passeren. Doe dat in de stad, “Hallo, hallo, hallo”, met al die mensen, je zult snel gek lijken! Maar in het dorp ontmoet je maar af en toe iemand en dan maak je een praatje. Als ik dat niet doe, zeggen mensen vaak dat ik arrogant ben. Maar dat is niet het geval!

Beste dorpelingen, als jullie dit lezen, praat dan in de toekomst eerst met mij, ik ben niet arrogant, ik ben verlegen! Toen ik een kind was, wilde niemand met me praten, dat vormt een persoon. Maar echt iedereen is altijd welkom om met me te praten, ik praat graag!

Sandra als merkambassadeur voor Hansa fittingen

Sinds het begin van het jaar bent u ook merkambassadeur voor Hansa. Maar wat betekent dat precies? Vertel mijn lezers eens wat over je samenwerking met Hansa.

Hansa is de vervulling van mijn dromen, hier kan ik de ervaring uit beide beroepen combineren. Ik installeer Hansa fittingen op bouwplaatsen, en als je me al volgt op Instagram, zie je het steeds weer terug in mijn stories. Dat heb ik altijd gedaan, de laatste tijd moet ik er alleen #advertising voor zetten. Zelfs mijn ouders hebben Hansa-fittingen en nu mag ik ze in het openbaar laten zien. Daarvoor worden bijvoorbeeld schietpartijen gehouden, en ik kan mijn ervaring als model gebruiken.

https://www.instagram.com/p/Be03owpAU7e/?taken-by=sandra_hunke

Nog steeds plankenkoorts ondanks alle schijnwerpers

Tijdens mijn onderzoek zag ik ook dat u veel presentaties gaf op de SHK handelsbeurs. Vindt u het soms nog moeilijk om voor veel mensen te spreken? Of ben je al een absolute professional en vind je het helemaal niet erg?

In de afgelopen jaren heb ik leren spreken, op TV, onderweg bij modelbouwklussen, in gesprek met klanten of op de bouwplaats. En toch is het een uitdaging om op de kermis voor veel mensen te spreken. Maar het is positieve adrenaline, je gaat naar buiten en spreekt en hoopt dat de mensen naar je luisteren. Tot nu toe is het altijd gelukt en dat maakt me natuurlijk erg blij. Maar ik denk dat een gezonde portie plankenkoorts er ook bij hoort.

Een huwelijksaanzoek waar anderen alleen maar van dromen!

Verloving tijdens Fashion Week

Je bent verloofd met je vriend Marc sinds vorige zomer. Ik las dat hij je ten huwelijk vroeg tijdens een Fashion Week show. Wow. Een echte romanticus! Vertel eens, kwam het aanzoek als een verrassing of zat je er gewoon op te wachten? En wanneer vindt de bruiloft eigenlijk plaats?

Ja, Marc, hij verbaast me telkens weer. De enige man die me altijd aantrekkelijk vindt. Of het nu net na het opstaan is of na een lange dag werken op de bouwplaats. Dat moet liefde zijn. En hij is ook mijn grote liefde, hij kan 10 andere mannen wat van zijn zelfvertrouwen geven. Ken je die metroseksuele mannen die langer voor de spiegel staan dan de vrouw en als je naar de bodylotion zoekt, staat die bij je bed? Zo is hij niet.

Elke dag zegt hij, “Schatje, vandaag gaan we de wereld overnemen,” en lacht charmant. Hij rookt af en toe een sigaret, drinkt Hefe Weizen als we uitgaan, en in plaats van Latte Macchiato Caramel, drinkt hij zwarte koffie. Zelfs wanneer iets onbereikbaar lijkt, houdt hij vol en werkt hij eraan tot het hem lukt. En zo ging het ook met de verloving, natuurlijk, zoals waarschijnlijk alle stellen, we hebben wel eens een huwelijksaanzoek op TV gezien en dan zei ik altijd, en nu gaat de vrouw weer huilen. Dat zou ik nooit doen, ik ben veel te stoer. En toen gebeurde het afgelopen zomer tijdens Fashion Week. Ik had net gelopen voor Lena Hoschek, ga backstage en daar is hij.

Omringd door hartjes, ballonnen, rozen, gewoon alles wat je kent uit die Hollywood films. En hij staat omringd door de andere modellen, de persvertegenwoordigers en het team, al diegenen die backstage bij een modeshow zijn, de vraag van de vragen! Wil je met me trouwen? En wat doe ik? Ik huil, net als in die Hollywoodfilms die ik altijd stom vond en zeg ja! Later vroeg ik hem eens, wat zou je gedaan hebben als ik nee had gezegd? En hij zei, dan zou ik het in de eerste plaats niet gevraagd hebben en lachte. Dat is Marc.

En wanneer is de bruiloft?

Ja, de bruiloft. We willen graag trouwen op Mallorca aan zee. Dit is waar we elkaar hebben ontmoet en verliefd zijn geworden, dit is waar we onze mooiste momenten doorbrengen en dit is ook waar we willen gaan trouwen. Niet bij Ballermann, afgelegen in een prachtige baai. Misschien in Port de Soller, de bruiloft is gepland voor 2019. Hadden we maar tijd om het te plannen(lacht). Zo niet, dan wordt het zeker Mallorca in 2020 en zeker Marc.

Sandra’s relatie. Jaloezie? Niet op zijn plaats!

Je bent mooi en ongelooflijk slank, maar je bent een echte klusser als het op renoveren, repareren en bouwen aankomt. Dat is de droom van veel mannen. Hoe gaat je verloofde om met het enthousiasme van je mannelijke fans? Maakt het hem trots of wordt hij soms jaloers?

Het maakt hem trots, in een relatie, of je nu in de schijnwerpers staat of niet, het belangrijkste is vertrouwen. En we vertrouwen elkaar en als we kunnen, richten we ons leven ook zo in dat we samen op pad zijn. We houden van elkaar en daarom brengen we het grootste deel van onze tijd samen door. Maar natuurlijk is hij enkele dagen weg voor zaken of ben ik in het buitenland voor een modelklus. Maar dan is er geen jaloezie en dat is de enige manier waarop het kan werken.

Maar als we echt tot rust komen en ‘s avonds een glas wijn drinken, wordt zelfs hij sentimenteel en zegt tegen mij: “Ik heb geluk dat jij mijn verloofde bent”.

Het feit dat ik zo getalenteerd ben met mijn handen is meer een probleem voor hem(lacht). Als ik iets verbeter op de bouwplaats, bespreekt hij het gewoon weg. Maar dan kijken we elkaar aan en die blik zegt ons, oké, we weten allebei dat Sandra de doe-het-zelf koningin is.

Of het nu televisie is of de catwalk, beide zijn even opwindend voor Sandra!

We horen steeds nieuwe dingen van je. Het nieuwe seizoen van Bargain House Hunters is ook begonnen. Is meedoen aan een TV show veel anders dan modellenwerk? Is er één ding dat je liever doet?

Voor mij zijn beide even opwindend. Ik hou van de catwalk, maar ook van de camera. Het is gewoon een beetje anders in hoe mensen me zien. Sinds ik meer en meer op TV ben, komen mensen af en toe naar me toe om te vragen of ze met me op de foto mogen en of ik hen een handtekening mag geven. Ik schaam me altijd een beetje, maar ik ben natuurlijk blij. Mijn agentschap, CM Models, heeft nu zelfs handtekening kaartjes voor me gemaakt. En op de een of andere manier voelt het nog steeds vreemd als ik word gevraagd en mijn handtekening erop zet. Maar ik ben blij dat mensen me aardig vinden en deel willen uitmaken van mijn leven.

Sandra bij Radio Hochstift

Sandra’s mode en make-up tips

Als model, moet je wat speciale styling tips hebben. Welke schoonheidsproducten maken deel uit van uw dagelijkse look? Wat zou je niet kunnen missen?

Minder is meer! Natuurlijk heb ik ook wel eens een puistje en verwijder dan mijn make-up. Soms gebruik ik een beetje mascara of lippenstift. Maar het beste en mooiste voor de huid is de buitenlucht! Ik doe hetzelfde met mijn kleren. Het hoeft niet altijd duur te zijn. Het is de mix die het maakt. Ik kijk vaak bij Ernsting’s Family en krijg daar mooie basics. Dan combineer ik ze met merkkleding. Strenesse heeft op dit moment echt mijn aandacht getrokken!

Als loodgieter draag je vaak je blauwe werkkleding met veel zakken en stevige stof, maar wat draag je graag in je vrije tijd? Wat draag je als je je extra mooi wilt voelen?

Ik voel me vooral mooi in werkkleding, ik draag alleen MASCOT werkkleding. Het is veilig, comfortabel en je krijgt er een lekker kontje van(lacht). In mijn privé-leven hou ik van speels. Mooie jurken, bikini’s en veel zon op mijn huid.

Milaan, Parijs, bouwplaats, tv-optredens – Sandra’s plannen blijven spannend

Met jou kan men altijd nieuwsgierig zijn naar wat er komt. Dit jaar is al heel opwindend geweest. Kunt u ons al iets vertellen over nieuwe projecten, evenementen of reizen? Wat staat je te wachten in de nabije toekomst?

De normale drukte, Fashion Week, bouwplaatsen, fotoshoots, de occasionele reis naar Europa. In mei reis ik van Milaan naar Parijs en dan naar Londen. Hier stel ik mezelf voor aan partneragentschappen van CM Models en heb ik shoots voor ontwerpers in elke metropool. Ik ben ook weer nieuwe afleveringen voor TV aan het opnemen. Maar ik verheug me vooral op leuke gesprekken met collega’s op de bouwplaats en het weerzien met een of twee modellen op de grote evenementen.

In de loop der jaren zijn er echte vriendschappen ontstaan en dat is een zeldzaamheid in de snel veranderende modellenindustrie. Ik ga bijvoorbeeld op bezoek bij Marie von den Benken in Hamburg en bespreek onderwerpen als globalisering met haar tijdens een diner. Ik, het kleine boommeisje uit het dorp. Het blijft dus spannend en opwindend voor mij en mocht er ooit een einde aan komen, dan zal ik alleen maar weer badkamers bouwen. Ik hou van het werk en iedereen heeft een toilet nodig.(lacht)

En als ik jonge meisjes onder de lezers hier heb, nog een tip voor jullie: Als je model wilt worden, wees ambitieus, maar wees geen zwijn. Volg je hart en geniet van de tijd!

Jouw Sandra

FIV bedankt je voor het leuke interview!