Modeontwerper Marcell von Berlin – Jong, modern, populair

Smaakvol, verfijnd, vrouwelijk en uniek: dat is de mode van ontwerper Marcell von Berlin. Nadat de jonge ontwerper in 2013 zijn eerste winkel opende in Berlijn, nam hij ook een hoge vlucht als ontwerper van rode loper outfits. Hij kleedt regelmatig beroemdheden en zorgt ook liefdevol voor de klanten van zijn flagshipstore. Wij spraken met de getalenteerde creatieveling over inspiratie, mode en zijn fantastische carrièrestart.

Designer Marcell von Berlin – Mode als passie: sterren, VIP’s en shows

Marcell von Berlin is een jonge, succesvolle modeontwerper uit de Duitse hoofdstad. De sympathieke creatieveling ontdekte zijn liefde voor mode in zijn kindertijd, een naaimachine in huis: een absolute must-have. Marcell begon zijn carrière uiteindelijk met een klassieke opleiding in New York, die hij als bijna onmisbaar beschouwt voor een succesvolle carrière.

Marcell’s stijl: smaakvol, verfijnd, vrouwelijk en uniek. In zijn collecties legt de getalenteerde ontwerper de nadruk op individualiteit. Een jurk, zelfs op de rode loper, moet opvallen in de massa. Marcell lost dit vakkundig op door een gevoel voor stijl en niet door opdringerige provocatie. Klassieke, draagbare Haut Couture en hoge kwaliteit in vrouwelijke snits, voor een verbluffende, sterke en moderne vrouw. Naast elegante haute couture ontwerpt Marcell ook prêt-à-porter mode die invloeden uit de haute couture collectie geschikt maakt om dagelijks te dragen. High-end street styles, zakelijke looks en coole party outfits.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Marcell heeft al veel beroemdheden gekleed. Tot zijn klantenkring behoren Stefanie Giesinger, Natascha Ochsenknecht, Sylvie Meiss en Helene Fischer. Voor de ontwerper is de persoonlijke relatie met zijn klanten in zijn winkel zeer belangrijk; zij dienen voor hem als inspiratiebron. Met zijn vriendelijke manier van doen, zijn persoonlijke contact met de klanten en zijn credo van hoogwaardige materialen, uitstekende afwerking en individuele stijlen, is Marcell von Berlin zeer populair.

Marcell von Berlin: “Ik ben een gelukskind”.

FIV: Wat voor persoon bent u in privé? Hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Ik ben een familie-georiënteerd, positief, vriendelijk, openhartig persoon, maar soms ongeduldig. Mijn vrienden zeggen dat ik sociaal ben, grappig, creatief, humoristisch, dol op kinderen, spontaan, behulpzaam, altijd voor hen klaar sta.

FIV: Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

Een ontspannen dag met mijn man en onze hond Rosie; barbecue met vrienden op ons terras.

FIV: Als het erom gaat iets te bereiken in de modewereld, vallen vaak de termen geluk en discipline, wat vind jij belangrijker: geluk of discipline en waarom?

Een combinatie van beide. Ik ben een geluksvogel en erg hardwerkend: ik zet mezelf niet op de eerste plaats, maar focus op mijn merk om het samen met mijn team verder te brengen. Er gaat veel hart en werk in elk van mijn creaties en collecties. Daar moet je heel gedisciplineerd voor zijn. Ik ben blij als ik mijn klanten gelukkig zie en ze zich op hun gemak voelen in mijn mode.

Marcell von Berlin 5 Marcell von Berlin 4

FIV: Nu een paar vragen over styling, die natuurlijk een belangrijke rol speelt in de modewereld:
Wat zijn jouw modefavorieten of must-haves die volgens jou in geen enkele garderobe mogen ontbreken?

Grote stijlvolle sportschoenen, mooie skinny jeans, wit overhemd – mogen in geen enkele mannengarderobe ontbreken. De kleine zwarte jurk, hoge hakken en een klassieke trenchcoat – mogen in geen enkele vrouws garderobe ontbreken.

FIV: Was mode eigenlijk een groot probleem in je jeugd?

Ja, mijn grootmoeder en mijn moeders zuster waren kleermakers en ik heb ze altijd bekeken en bewonderd. Zo ben ik in aanraking gekomen met mode. Een naaimachine was een must-have in ons huis.

FIV: In Europa zijn er verschillende mode metropolen, Parijs, Milaan, Berlijn enz. Wat is je favoriete modestad en waarom?

Dat zie je terug in mijn merknaam, Berlin! Maar ik voel me ook erg op mijn gemak in Londen, waar de laatste trends volop aanwezig zijn.

Ontwerper Marcell ziet de realiteit onder ogen!

FIV: De mode-industrie verandert voortdurend. Is de modellen- en modewereld volgens jou de laatste jaren veranderd? Vindt u deze verandering positief of negatief?

Ik denk dat de zaken in het algemeen positief zijn veranderd. Er zijn veel nieuwe en creatieve modeontwerpers. Geweldige ontwerpers die must-haves en unieke it-stukken creëren.

Het negatieve is dat tegenwoordig iedereen ontwerper kan worden en zichzelf ontwerper kan noemen. Velen zijn ontwerpers, bloggers enz. Er zijn maar een paar merken die opvallen omdat veel ontwerpers in dezelfde richting proberen te gaan en soortgelijke stijlen ontwerpen in plaats van zich uniek te maken.

FIV: Welk advies zou u geven aan nieuwe ontwerpers om hun carrière te beginnen?

Wees ijverig, wees individueel, droom niet te veel want de realiteit ziet er anders uit. Je moet nuchter zijn en blijven. Er zit veel hard werk achter een start-up en de mode-industrie gaat altijd op en neer.

 

Marcell von Berlin

Marcell von Berlin zweert bij een klassieke opvoeding

FIV: Laten we overgaan tot uw werk als ontwerper: hoe bent u uw carrière als ontwerper begonnen, hebt u een klassieke opleiding als modeontwerper genoten of welke weg hebt u afgelegd om te beginnen?

Ja, ik heb een klassieke opleiding gevolgd als modeontwerpster in NY. Opleiding is zeer belangrijk, zodat u kunt zien hoe alles wordt gemaakt, ontworpen en welke materialen beschikbaar zijn. U moet uw ideeën overbrengen en uitleggen aan uw team, zodat ze kunnen worden uitgevoerd. Je moet de wensen van je klanten kunnen vervullen en kleding kunnen ontwerpen en op maat maken. Zonder training, zou ik niet zijn waar ik nu ben.

FIV: Wat vind je het leukste aan je werk?

Dat ik collecties maak en dat ze ook op de rode loper gedragen worden. Het feit dat mijn klanten mijn collectie graag dragen en positief uitdragen naar de buitenwereld – dat maakt me trots. Dat toont aan dat het harde werk en de vele ideeën de moeite waard zijn.

FIV: Wat of wie inspireert u in uw werk?

Mijn klanten zijn mijn grootste inspiratie.

FIV: Hoe ziet een dag in je leven als ontwerper eruit?

Ik sta ‘s morgens vroeg op, ben in mijn atelier en maak nieuwe modellen. Ik praat met mijn naaisters en met mijn leveranciers die over de hele wereld verspreid zijn. Ik coördineer ook afspraken met klanten en partners en maak afspraken met mijn team op kantoor. Ik zorg ook persoonlijk voor de klanten in onze flagship store.

FIV: Wat wil je overbrengen met je mode/collecties?

De perfecte stijl voor een vrouw, voor een avond, voor een gelegenheid – hij moet zo uniek zijn dat hij zelfs op de rode loper opvalt tussen de menigte van verzamelde haute couture – maar niet door provocerend volume, maar door stijl en klasse. Wij bereiken deze prestatie door extravagante visionaire haute couture ontwerpen, die wij combineren met klassiek draagbare pasvormen en hoogwaardige materialen. Het resultaat is een onderscheidende vrouwelijke look voor de moderne en zelfbewuste vrouw die graag in de publieke belangstelling staat – die zichzelf daarbij niet oppervlakkig in scène zet, maar haar eigen persoonlijkheid in de schijnwerpers zet.

Maar ook buiten de huidige high fashion collectie “Atelier Marcell von Berlin” ondersteunt het label zijn klanten met hoogwaardige en alledaagse stijlen voor elke gelegenheid, van rechte zakelijke jurken tot coole party outfits.
Wij nemen elementen uit onze haute couture lijn en combineren die met street wear invloeden om een “ready to wear” en “basic” collectie te creëren.

Altijd in beeld: uitstekende materiaalkwaliteit, eersteklas afwerking en een unieke stijl.

FIV: Wat is tot nu toe het hoogtepunt van uw carrière geweest?

Mijn eerste winkel openen in 2013 – als jonge ontwerper – na zo’n korte tijd is een geweldig gevoel. Het volgende hoogtepunt is nu de opening van het “Huis van Marcell von Berlin” een 3 in 1 creatie van kantoor, studio & show room. En het grootste hoogtepunt komt volgend jaar – wat voor mij bevestigd heeft dat wat ik doe als modeontwerpster juist is….maar dit blijft een verrassing!

FIV: Een blik in de toekomst: Wat zijn je professionele plannen? Is er iets speciaals op komst in de nabije toekomst?

Een nieuw atelier, een grote nieuwe samenwerking als hoogtepunt in 2016, de ontwikkeling van ons bedrijf & merk, dat u onze collecties kunt kopen in verschillende steden in Europa. Maar we zijn ook gericht op de NY scene.

FIV: Wanneer breng je een nieuwe collectie uit en wat mogen we ervan verwachten?

Dit najaar presenteren wij de huidige Basic & Ready to Wear collectie in het nieuwe atelier en in januari 2016 onze Haute Couture collectie.

FIV: Hartelijk dank voor het interview Marcell.

Meer informatie over modeontwerper Marcell von Berlin

www.marcellvonberlin.com

Marcell von Berlin 3

Marcel von Berlin – Wazige Tuin Couture Collectie

Hij is een van de nieuwe topontwerpers! Met commentaar van Birgit Schrowange en Stefanie Giesinger.