Miami verhuizen: populaire buurten, appartementen & huizen

Miami – zonneschijn het hele jaar door. Miami is de warmste stad van de VS en trekt, naast miljoenen toeristen, elk jaar tienduizenden mensen aan die in de strandstad willen wonen. Uitzonderlijke architectuur en culturele diversiteit zijn de bekendste kenmerken van de stad. Miami wordt omringd door twee nationale parken die een bijzonder unieke, natuurlijke ervaring bieden. Miami is ook interessant voor duikers, direct aan het strand gelegen kunt u vele scheepswrakken verkennen. Miami heeft echter een berucht hoog misdaadcijfer, dat velen afschrikt om naar de stad te verhuizen. Wij laten u de delen van Miami zien waar u zich prettig kunt voelen en waar u zeker naar toe zou willen verhuizen.

In de stad: wonen in het centrum, basketbal, ballet, opera

Het Miami Downtown District bestaat uit verschillende kleine, ondergeschikte buurten. Overdag en ‘s avonds is het bijzonder druk in het centrum van Miami. Het basketbalteam van Miami, de Miami Heats, lokt veel mensen (zelfs van buiten de stad) naar de American Airlines Arena om de wedstrijden te bekijken. Het Adrienne Arsht Center, de thuisbasis van het Miami City Ballet en de Florida Grand Opera, wordt ook altijd druk bezocht door bezoekers die van een stukje cultuur willen genieten, net als het Art Museum Miami.

Brickell: leven in de stad en het financiële centrum

Downtown Miami is het centrum van de financiën van Zuid-Florida, naast een groot deel van het nachtleven. Vooral veel bankiers wonen in de dure wijk, vooral in het subdistrict Brickell. Brickell wordt gekenmerkt door de vele wolkenkrabbers die toch al een groot deel van het stadscentrum uitmaken. De uitpuilende verdiepingen van de wolkenkrabbers bevatten vaak luxeflats, die precies zijn aangepast aan de eisen van de rijke bankiers die er werken. De omliggende eetgelegenheden zijn ook aan de duurdere kant en bieden vooral kwaliteitseten en -cocktails. Wonen in het centrum van Miami is dus nogal moeilijk voor de meesten. Toch is er hier ook een talrijke en goed bezochte kunstscène, evenals winkelmogelijkheden van hoge kwaliteit.

Kerncijfers:

 • Bevolking: 66.769
 • Oppervlakte: 9.842 km²
 • Bevolkingsdichtheid: 6.780/km²

Coconut Grove: Wonen in het groen, parken en bossen

Coconut Grove is de perfecte plaats om te wonen voor wie in een grote stad wil wonen maar het groen niet wil missen. Coconut Grove heeft grote parken met bossen en groene ruimten verspreid over de wijk. Een bijzonder kenmerk van de wijk is de CocoWalk Mall. In de CocoWalk Mall zijn er tal van designerwinkels en restaurants die het gemakkelijk maken om er een dag door te brengen. Naast winkelen en eten, kunt u ook gewoon een wandeling maken en genieten van de palmbomen van Miami naast het nieuwe en indrukwekkende gebouw.

Groene ruimten & boetieks

Vanwege de uitzonderlijke natuurlijke ligging, waardoor Coconut Grove de groenste wijk van Miami is, is het relatief duur. De vele parken en bossen maken de wijk zeer interessant en de grote oppervlakten laten gemakkelijk de bouw van ruimtevragende, grote huizen toe. De mensen die er wonen hebben vele cafés geopend direct aan de kant van de weg, gemakkelijk te bereiken na een wandeling. Maar er zijn ook mogelijkheden om te winkelen in de chique boetieks die de straten bezaaien.

Kerncijfers:

 • Bevolking: 20.076
 • Oppervlakte: 14,52 km²
 • Bevolkingsdichtheid: 3.091/km²

Wynwood: Kunst, galeries en industrieel gebied

De wijk Wynwood ligt in het oosten van Miami en is een zeer artistieke wijk. Wynwood was ooit een zuiver industrieel gebied, maar in de loop der tijd is het de meest artistieke wijk van Miami geworden. Er zijn grote schilderijen op bijna elke huismuur in het enorme openluchtmuseum ‘Wynwood Walls’, die de hele buurt een kleurrijke en creatieve flair geven. Een grote verscheidenheid aan kunstgaleries is in de hele buurt te vinden, wat het creatieve karakter van de wijk nog eens onderstreept. De jonge wijk staat ook bekend om de vele restaurants en bistro’s verspreid over de wijk, samen met moderne boetieks om te winkelen.

Geweldig vermaak

Wynwood heeft een groot aantal clubs en bars (naast overwegend jonge bewoners). De wijk staat dan ook nog steeds bekend om zijn bruisende nachtleven, dat te danken is aan de inwoners van Miami en de toeristen, die ook jong zijn. Je kunt gaan dansen of gewoon wat drinken, maar saai wordt het hier nooit. In de jaren 1950 immigreerden veel mensen uit Puerto Rico naar deze wijk, wat ook veel culturele aspecten met zich meebrengt, met veel bars en restaurants die traditionele gerechten aanbieden.

Kerncijfers:

 • Bevolking: 8.621

Little Havana: cultuur, restaurants, muziek

Zoals de naam al doet vermoeden, is Little Havana een Cubaanse wijk in Miami. Dankzij de ligging van Miami was het voor Cubanen erg gemakkelijk om naar Miami te komen en zo heeft zich in de hele stad een Zuidamerikaanse flair gevestigd, die een groot deel uitmaakt van de cultuur die men er ziet. Vooral in Little Havana aan de oostkust van de stad hebben veel immigranten zich thuis gevoeld en zich daar gevestigd en gezinnen gesticht, waardoor Little Havana een zeer oude wijk is geworden. In het “Domino’s Park” bijvoorbeeld (eigenlijk: Maximo Gomez Park) vind je Cubaanse dominospelers die er hun dagen doorbrengen. Cubaanse restaurants, muziek, winkels en vele andere onderdelen van de typisch Cubaanse cultuur zoals de verkoop van sigaren. Als u zich thuis voelt tussen kleurrijke winkels en gemakkelijk te bereiken straatvoedsel, dan is Little Havana de plek voor u.

Open nachtleven

Dankzij de langdurige introductie van de Cubaanse cultuur in het Amerikaanse deel van de stad, is het in Little Havana onmogelijk om voorbij te kijken en de restaurants en galeries rond het thema uit te proberen. De meeste mensen trekken juist om deze reden naar de kleurrijke wijk, om elke dag te genieten van ander eten en te kijken naar typisch Cubaanse kunst. Een groot deel van het nachtleven met Latin clubs en bars is weer afkomstig van de inwoners, die de meerderheid vormen in Little Havana. Vooral het jonge publiek komt naar de buurt om te feesten. Het nachtleven is zeer levendig en populair. Ook door de jonge inwoners van Little Havana.

Kerncijfers:

 • Bevolking: 76.163
 • Bevolkingsdichtheid: 8.423/km²

Miami Beach: Exclusief wonen aan het strand

Miami Beach is een eiland in het oosten van Miami, direct in de Atlantische Oceaan. Het eiland biedt grote mogelijkheden, vooral voor degenen die graag tijd op het strand doorbrengen. Miami Beach wordt ook gekenmerkt door zijn buitengewone architectuur, die vooral in het zuiden van de stad te vinden is. De buurt is perfect voor het jongere publiek. Door de ligging van de wijk zijn er talrijke strandclubs en strandbars, waarvoor de wijk zo bekend is en die het hele jaar door zeer populair zijn bij zowel bewoners als toeristen. Het altijd mooie weer in Miami betekent ook dat u het hele jaar door zonder zorgen naar het strand kunt gaan.

Cult kwartier: Ocean Drive & Co.

Ocean Drive is wat Miami Beach beroemd heeft gemaakt. Naast de Art Deco hotels in deze straat is het ook de beroemdste filmlocatie van Miami. Scarface, bijvoorbeeld, werd direct voor de Sunray Apartments in Miami gefilmd en maakte Ocean Drive zo beroemd als het nu is. Maar ook andere films en series werden in Miami Beach opgenomen. Het Casa Casuarina ligt ook aan Ocean Drive. Het voormalige huis van ontwerper Gianni Versace, die tragisch genoeg op zijn eigen stoep voor zijn huis werd vermoord. Maar de hele Art Deco Hostoric buurt, die deel uitmaakt van Miami Beach, staat bekend om de heldere en uniforme architectuur die over de hele buurt verspreid is.

Kerncijfers:

 • Bevolking: 87.779
 • Oppervlakte: 39,42 km²
 • Bevolkingsdichtheid: 4.461/km²

Palmetto Bay: Veilige buurt voor gezinnen

Er zijn veel gezinswoningen te koop en te huur in Palmetto Bay. De bewoners van de voorstad hechten veel waarde aan een veilige omgeving waarin zij hun kinderen kunnen en willen opvoeden. Zo lenen de talrijke openbare scholen van de wijk zich ook voor jonge gezinnen. De veiligheid van hun buurt is erg belangrijk voor de bewoners van Palmetto Bay en zij hechten veel waarde aan een woonwijk waar iedereen zich veilig en in goede handen kan voelen.

Voordelen voor de voorsteden

Aangezien het ongelooflijk gemakkelijk is om op elk moment de stad in en uit te gaan dankzij de uitstekend geplande vervoersverbindingen, is het rustige leven in het voorstedelijke gebied van Palmetto Bay perfect als een toevluchtsoord uit de stad. Wonen in de stad zonder het lawaai en de drukte, dat is wat wonen in de voorsteden te bieden heeft Wie het te druk en te lawaaierig vond, verhuist uit de stad, bv. om een gezin te stichten, maar wil de stad niet helemaal missen en kan er op elk moment gemakkelijk terecht voor de bars of restaurants en hoeft daarvoor niet eindeloos onderweg te zijn. Aangezien gezinsplanning voor velen in Palmetto Bay een belangrijke kwestie is, zijn er ook veel openbare scholen in de buurt, wat erop wijst dat het over het algemeen een welvarende buurt is.

Kerncijfers:

 • Bevolking: 23.410
 • Oppervlakte: 21,46 km²
 • Bevolkingsdichtheid: 1.142/km²

Key Biscayne: Leven tussen Nationale Parken

Key Biscayne is een buitenwijk van Miami, gelegen in het zuiden en recht tegenover Miami Beach. Mensen die besluiten er een huis of appartement te kopen, zijn vooral op zoek naar natuur en wonen liever op het platteland dan in het lawaaierige, lichte en dichtbevolkte stadscentrum van Miami. De wijk overtuigt met twee aangrenzende nationale parken en de grote, geweldige stranden, die ook elk jaar door talrijke toeristen worden bezocht als zij op vakantie zijn in Miami.

Natuur en stranden

Key Biscayne is vooral bekend om de geweldige natuur die er kan worden waargenomen. De wijk ligt buiten Miami en is omgeven door twee nationale parken. Crandon Park en Bill Baggs Cape Florida State Park. Naast de twee parken zijn er ook veel bossen, mangroves en adembenemende stranden.

Kerncijfers:

 • Bevolking: 12.344
 • Oppervlakte: 4,42 km²
 • Bevolkingsdichtheid: 3.976/km²