Berlijnse ontwerpster: Esther Perbandt mode tijdens Fashion Week

Achter het label “esther perbandt”, dat al 15 jaar succesvol is, zit Esther Perbandt, geboren en getogen in Berlijn, gehard in Moskou en geslepen in Parijs. Esther Perbandt is ontwerper, visionair, performer en ceremoniemeester. Zij ziet haar mode als een (post-)feministische genderonafhankelijke daad: persoonlijkheid, autonomie en individualiteit zijn de stilistische focus. In haar collecties wordt het androgyne silhouet consequent gedeconstrueerd en opnieuw geabsorbeerd door traditionele tailles. Esther Perbandt leeft interdisciplinariteit. In talloze artistieke film-, muziek- en theaterprojecten en samenwerkingen met Rammstein, Till Lindemann, fotograaf Sven Marquardt, componist Sven Helbig, regisseurs Nicholas Mockridge en Zoran Bihac alsmede choreograaf Sasha Walz en dirigent Theodor Currentzis bewijst zij haar aanspraak op grensverleggende en samenbindende creatieve momenten in het kader van de meest veeleisende samenwerkingsprojecten.

Esther Perbandt: Modeweek collectie Berlijn

Showroom voor Esther Perbandt. Ze presenteert haar collectie in het midden van de kamer. In een open interview beschrijft zij het ontwikkelingsproces van haar collectie en haar bedoelingen. De kledij wordt voorgesteld op witte poppen. Een sterk contrast met haar sterke en zwarte uiterlijk. Op elke hoek staan glazen vitrines met individuele juwelen en haar parfum Feminista. Tijdens haar toespraak, boeit ze ons team met haar sterke uitspraken.

“Altijd met je hoofd tegen de muur” – “Doe de deur dicht en laat me binnen”.

Haar citaten geven elke bezoeker in de kamer een gevoel van kracht en de wil om te onderzoeken. Tijdens de toespraak legt zij uit dat zij al van jongs af aan graag met identiteiten speelt en dat het nu met mode net zo werkt.

Esther Perbandt: Designer en nieuwe parfum

Interdisciplinair mode-icoon Esther Perbandt presenteert met Feminista het eerste politieke parfum, tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in Berlijn en met een installatie van haar nieuwe collectie “To The Moon”. Samen vieren ze hun beperkte partnerschap met Feminista. Feminista, de parfumcreatie van Geza Schoen, is ‘s werelds eerste politieke parfum dat de uitdaging aangaat om de controversiële en vaak verkeerd begrepen reputatie van het feminisme te verbeteren. Een geur die opkomt voor gelijke rechten voor alle mensen, ongeacht geslacht, seksuele voorkeur of afkomst. Feminista is zowel een parfum als een platform, dat fondsen verstrekt om de zichtbaarheid te bevorderen van projecten die dicht bij onze visie staan. Contrasterende noten van viooltje en leer, roze peper en cederhout, jeneverbes en styrax openen emotionele ruimtes met Feminista die hun verhaal vinden in hun eigen karakter.

Parfumontwerper: Geza Schoen

Geza Schoen heeft een reputatie opgebouwd als rebel in de wereld van parfumontwerp. Gedesillusioneerd door de toenemende commercialisering van de industrie, gaf hij in 2001 zijn baan op bij H & R in Parijs en ging naar Londen. Daar werkte hij enkele jaren samen met ontwerpers Brian Kirkby en Zowie Broach van Boudicca. Samen ontwikkelden ze de verfijnde individuele geur Wode. In 2006 richtte hij in Londen Escentric Molecules op, dat vaak het ‘anti-parfummerk’ wordt genoemd. Gedurende zijn carrière heeft Schoen gewerkt aan vele project concepten, zoals Paper Passion, een parfum voor Steidl, Wallpaper* en Karl Lagerfeld. Hij werkte ook samen met kunstenaars als Wolfgang Georgsdorf, die 64 geuren voor hem creëerde – voor een oud orgel waarop aromalandschappen kunnen worden afgespeeld. Geza zegt over Feminista: “Het is jaren geleden dat iemand met een echt nieuw concept in de branche is gekomen. Al die parfums die jaar na jaar uitkomen vervelen me. Het idee van Feminista was zowel veelbelovend als uitdagend, want nooit eerder is een parfum gecreëerd als een sterk politiek statement, met een goed verhaal en een duidelijke missie om een change agent te worden.” Elk ingrediënt in Feminista heeft betrekking op de geschiedenis van het feminisme met een modern accent, waardoor een polariserend en kalmerend effect in gelijke mate wordt gecreëerd.