Heidi Klum – Model, Presentatrice, Jurylid & Producent

“Heidi Klum” is een naam die voor zowat iedereen iets betekent. Het model is niet alleen bekend in Duitsland, maar ook in alle andere delen van de wereld. Zij is vooral bekend geworden door haar zelf opgerichte castingprogramma “Germanys next Topmodel”, waar zij werkt als presentatrice, jurylid en producer.

FIV Magazine’s aanbevolen lectuur: alle nieuwe GNTM deelnemers 2020

De model mama en haar carrière

Heidi Klum – modelmoeder, topmodel, reclamegezicht, stijlicoon, moeder en zo veel meer. We weten niet eens waar we moeten beginnen met zo’n enorme carrière, maar we hebben natuurlijk alles verzameld wat de moeite waard is om over de schoonheid te weten. Het topmodel is het eerste en tot nu toe meest succesvolle topmodel uit Duitsland! Geboren in Bergisch Gladbach, werd het model in 1992 ontdekt door Thomas Gottschalk in de casting show Model’92. Op slechts 19-jarige leeftijd kreeg zij een contract van 300.000 US dollar als model voor drie jaar. Na de middelbare school verhuisde zij in 1993 naar de Verenigde Staten.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

In 1998 brak ze door op de cover van het Amerikaanse badmodeblad Sports Illustrated. Met 55 miljoen lezers, was Heidi Klum nu een gewilde naam. Vanaf dat moment werkte zij voor tijdschriften als Vogue en Elle en voor het beroemde lingeriebedrijf Victoria’s Secret. Tijdens de legendarische catwalkshows van het gigantische bedrijf in 2005 had Heidi de eer om de grootste vleugels te dragen die ooit tijdens een show werden gepresenteerd. Haar manager is tot op de dag van vandaag haar vader Günther Klum, die in Bergisch Gladbach het bedrijf Heidi Klum GmbH & Co. oprichtte en nu het modellenbureau One Eins Management runt. Heidi heeft nu haar eigen ondergoedlabel, een juwelencollectie, verschillende parfums en begeleidt al 12 jaar jonge modellen als jurylid bij GNTM.

Ik ben verliefd op deze jurk van @ZacPosen die ik schoot voor @OceanDriveMag!

Een bericht gedeeld door Heidi Klum (@heidiklum) op

Sinds Heidi de Model ’92 casting show won, is er veel veranderd in haar leven. Nu kun je precies uitvinden wat:

De ontwikkeling tot een supermodel

Heidi Klum is geboren op 1 juni 1973 in Bergisch-Gladbach en heeft een eindexamen aan een scholengemeenschap gedaan. In 1992, op slechts 19-jarige leeftijd, nam Heidi deel aan de casting show op RTL “Model ’92” en won. In plaats van verder te studeren na haar Abitur, bleef ze werken als model. Een jaar na de casting show, verhuisde Heidi Klum naar de Verenigde Staten. In 1998 stond ze in Sport Illustrated en werd ze erg beroemd.

Onder het management van haar vader Günther Klum werd Heidi Klum het covermodel van Vogue en Elle. Tegelijkertijd was zij van 1997 tot 2015 model voor het ondergoedbedrijf Victoria Secret. Haar vader richtte het bedrijf Heidi Klum & Co op. KG en behoudt de controle over Heidi’s modellen carrière. Heidi Klum’s succes bestaat voor het grootste deel uit reclame. Sommige producten worden onder haar naam op de markt gebracht, zoals juwelen, kleding en parfums. Heidi Klum werkt bijvoorbeeld samen met Lidl en ontwerpt en presenteert haar collectie “Esmara by Heidi Klum: Heidi & the City” op de catwalk en in foto’s. In het laatste seizoen van GNTM kregen de deelnemers zelfs kleding uit haar collectie. De vreugde was groot, natuurlijk.

Haar casting show “Germanys next Topmodel”

Met haar 1,76m is Heidi Klum niet een van de langste modellen van vandaag. In haar eigen castingprogramma “Germanys next Topmodel”, dat op Prosieben wordt uitgezonden, moet ze minstens 1,76 m lang en 16 jaar oud zijn. De 45-jarige kiest al 13 jaar lang elk jaar het mooiste meisje van Duitsland. Het eerste meisje dat de casting show won was Lena Gercke. Een seizoen bestaat altijd uit 15-16 afleveringen waarin de meisjes een grote verscheidenheid aan taken onder de knie moeten krijgen.

Van introducties bij grote klanten voor klussen tot spannende fotoshoots, het is er allemaal. De meisjes hebben daar een zeer opwindende tijd. Heidi stelt elk jaar een jury van drie mensen samen. Telkens bestond het uit haar en twee gekozen beroemde mannen, zoals Thomas Hayo en Michael Michalsky. Het komende veertiende seizoen zal een beetje anders zijn. Meer over de jury in het veertiende seizoen en het laatste nieuws is hier te vinden: GNTM Nieuws 2018.

Amerikaanse casting show: Project Runway

Heidi Klum is al zestien seizoenen lang presentatrice van de Amerikaanse casting show Project Runway. De casting show heeft als doel de beste modeontwerper te selecteren. De deelnemers moeten in een beperkte tijd op basis van een bepaald thema en beperkte materialen kledingstukken maken, die zij vervolgens presenteren. Na zestien jaar gastvrouw te zijn geweest voor Heidi Klum, wordt zij nu vervangen door Karlie Kloss, die heel blij is dat zij het stokje overneemt.

Je privé-leven: Bruiloft & Kinderen

Zo’n mooie, succesvolle vrouw, maar geen man aan haar zijde? Integendeel: op 20-jarige leeftijd trouwde Heidi Klum met kapper Ric Pipino. Na vijf jaar liep het huwelijk echter stuk en scheidden de twee. Tijdens een korte relatie met Flavio Briatore, werd Heidi voor de eerste keer zwanger. Ze kreeg haar eerste dochter, gevolgd door een scheiding en de typische privé-drama’s van verhuizen, verhuizen en het huis verkopen na de scheiding. Op 32-jarige leeftijd gaf Heidi Klum het huwelijksleven een nieuwe kans en trouwde met Seal, met wie zij samen drie kinderen kreeg, die haar eerste dochter adopteerde en van wie zij de achternaam Samuel aannam.

Na een huwelijk van 7 jaar, scheidden de twee. Momenteel aan Heidi’s zijde is de Duitse gitarist van de band Tokio Hotel Tom Kaulitz. De foto’s op Heidi’s Instagram maken het duidelijk: Heidi is dolgelukkig met haar liefdesleven op dit moment! Voor degenen die Heidi Klum al kennen, is het bijzonder interessant om te zien hoe zij zich destijds als 19-jarige gedroeg in de GNTM-casting show in vergelijking met hoe zij er vandaag uitziet. Het is heel duidelijk te zien: Ze heeft zich enorm ontwikkeld. Toen was zij nogal verlegen en zeer beleefd en nu is zij een echte verschijning met een enorm zelfvertrouwen!

https://www.instagram.com/p/Bi41O_TAyo5/

De kinderen van de ster

Heidi Klum’s eerste dochter, die zij kreeg van haar toenmalige minnaar Flavio Briatore, heet Leni. Ze is nu 14 jaar oud en je krijgt al wat meer van haar te zien in het openbaar.

Hun huwelijk van zeven jaar werd gevolgd door drie kinderen met hun vader Seal (zanger). Henry (13), Johan (12) en Lou (9).

Heidi Klum lijkt nog niet klaar te zijn met het plannen van een gezin. Sinds ze in de wolken is met Tom Kaulitz, 16 jaar jonger, lijken de twee het idee om samen een baby te krijgen onder de knie te krijgen. Heidi draagt een vruchtbaarheidsketting tijdens hun vakantie samen. Keer op keer wordt duidelijk dat Heidi een familieman is.

Hier vind je alle nieuwe GNTM deelnemers 2020